Retete simple de oua umplute

Publicat la data de: 03/25/2020, 08:59

Autor: Arctic

Retete simple de oua umplute
Retete simple de oua umplute
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2020/03/oua-umplute-deschidere.jpg
March 27, 2020
Arctic

O gustare sanatoasa si versatila, pentru ca, practic, poti sa le faci cu aproape orice iti trece prin minte, ouale umplute nu sunt doar hranitoare, ci au si o infatisare spectaculoasa. Si pentru ca in perioada acesta ai mai mult timp de petrecut cu familia, am pregatit pentru tine cateva retete de oua umplute usor […]

oua umplute deschidere

O gustare sanatoasa si versatila, pentru ca, practic, poti sa le faci cu aproape orice iti trece prin minte, ouale umplute nu sunt doar hranitoare, ci au si o infatisare spectaculoasa. Si pentru ca in perioada acesta ai mai mult timp de petrecut cu familia, am pregatit pentru tine cateva retete de oua umplute usor de preparat, care te vor incanta cu gustul lor. Incearca-le pentru micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei.

Oua umplute reteta clasica

 

oua umplute cu mustar

Cu greu vei gasi o reteta mai usor de facut si care sa fie pe placul tuturor, un motiv suficient de bun pentru a testa cat mai repede.

Ingrediente:

  • 6 oua mari;
  • 1 lingurita de mustar;
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 12 frunze de patrunjel pentru decorat;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Fierbe pe aragaz ouale tari si, dupa ce s-au racit, curata-le de coaja si taie-le in doua, pe lung. Scoate galbenusurile intr-un castron, adauga mustarul, uleiul de masline, sarea si piperul, amesteca-le impreuna pana devin o pasta, apoi umple albusurile cu aceasta. Decoreaza cu frunzele de patrunjel.

Oua umplute cu pate

 

oua umplute cu pate

Consistente si delicioase, ouale umplute in aceasta varianta vor fi o adevarata delicatesa chiar si pentru carnivori.

Ingrediente:

  • 10 oua;
  • 1 cutie mica de pate de pui, porc, rata sau curcan;
  • 1 ardei kapia;
  • 2 frunze de salata;
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Fierbe ouale tari si, dupa ce se racesc, curata-le de coaja, taie-le in doua pe lungime si pune galbenusurile intr-un castron. Adauga pateul, sarea, piperul, uleiul de masline si amesteca pana devin o pasta, apoi umple cu aceasta albusurile. Pe o farfurie intinsa, asaza frunzele de salata verde si ardeiul taiat fasii. Pune pe ele ouale umplute, peste care presari ceapa verde tocata marunt.

Oua umplute cu avocado

oua umplute cu avocado

Ouale umplute cu avocado sunt foarte sanatoase si hranitoare, dar arata si spectaculos. Si sunt foarte simplu de facut, asa ca si daca nu esti vreun talent in bucatarie, tot este o idee buna sa le incerci.

Ingrediente:

  • 6 oua mari;
  • 3 avocado medii;
  • 1 lamaie mica;
  • un praf de sare;
  • 12 frunze de baby spanac.

Mod de preparare:
Fierbe ouale tari si, dupa ce se racesc, curata-le de coaja, taie-le in doua pe lung si rastoarna galbenusurile intr-un castron. Adauga avocado curatat de coaja, zeama de la lamaie si amesteca pana se transforma intr-o pasta cu care umpli albusurile. Orneaza cu frunzele de spanac.

Oua umplute cu ton

 

oua umplute cu ton

Daca pateul nu este printre preparatele tale preferate, dar simti nevoia de ceva in plus langa oua, cele umplute cu ton vor fi exact varianta potrivita.

Ingrediente:

  • 6 oua mari;
  • 1 conserva mica de ton in ulei;
  • cateva fire de marar;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Fierbe ouale tari si, dupa ce se racesc, curata-le de coaja, taie-le in doua pe lung si rastoarna galbenusurile intr-un castron. Adauga tonul, sarea si piperul si amesteca pana se transforma intr-o pasta cu care umpli albusurile. Presara peste ele marar tocat marunt.

Oua umplute cu branza

 

oua umplute cu branza

O alta varianta delicioasa si care necesita doar cateva minute este cea a oualor umplute cu branza. Iata ce ai de facut:

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 3 linguri crema de branza;
  • sare si piper dupa gust;
  • 3 fire de ceapa verde.

Mod de preparare:

Fierbe ouale tari si, dupa ce se racesc, curata-le de coaja, taie-le in doua pe lung si rastoarna galbenusurile intr-un castron. Adauga crema de branza, sarea, piperul si amesteca pana se transforma intr-o pasta cu care vei umple albusurile. Presara peste ele ceapa verde taiata marunt.

Dupa cum vezi, ouale umplute sunt usor de facut, arata bine si sunt si foarte hranitoare. Unde mai pui ca urmeaza Pastele si vei avea o multime de resurse pentru a experimenta cu toate retetele noastre.

Sursa foto: shutterstock