In aceasta perioada de sarbatoare, masa de Paste este o ocazie perfecta pentru a savura retete traditionale reinterpretate intr-un mod nou si delicios. Iata 3 variante de drob, adaptate pentru diferite preferinte culinare, care vor ii vor incanta pe cei dragi: drob vegan, keto si gluten-free.
1. Reteta drob vegan: deliciul mesei de Paste
Ingrediente:
- 250g linte rosie
- 1 ceapa
- 2 linguri de pesmet
- 600g ciuperci
- ½ ardei rosu
- o legatura de marar
- sare si piper dupa gust
- 30g seminte de in hidratate
- 80ml apa
- 3 linguri de faina de ovaz
- 30ml ulei de masline pentru uns tava si prepara
– Dimensiune tava: 28×15 cm
– Inaltime tava: 8 cm
– Se foloseste hartie de copt
– Temperatura cuptor: 170 grade
– Timp: 45 – 50 minute, pana la rumenire
– Inainte de taiere, se lasa sa se raceasca
Mod de preparare:
Setam plita Arctic cu inductie la treapta de gatire 9. Tocam o ceapa si o calim cu putin ulei de masline, impreuna ardeiul ciupercile taiate cubulete.
Separat, intr-o oala, fierbem lintea timp de 10 – 15 minute pe plita setata la treapta de gatire 4.
Intr-o tigaie, amestecam lintea fiarta cu semintele de in hidratate. Adaugam o legatura de marar marunțit si faina de ovaz, asezonam cu sare și piper dupa gust.
Tapetam o tava cu hartie de copt, o ungem cu ulei de masline si adaugam compozitia. Presam usor compozitia, o ungem cu ulei de masline si, la final, presaram pesmet.
Selectam functia de incalzire sus-jos cu ventilatie a cuptorului Arctic, setam temperatura la 170 de grade si dam la copt 50 de minute. Cu tehnologia AeroCooking de la Arctic stim sigur ca drobul nostru vegan se va coace uniform.
Dupa coacere, decoram cu felii subtiri de ridiche și doua fire de marar.
2. Reteta drob keto: savoarea traditiei intr-o varianta noua
Ingrediente:
- 1,5kg maruntaie dupa preferinta
- 1 ceapa
- 50ml ulei de masline sau 2 linguri unt de cocos
- 5 oua + 4 oua fierte
- 2 linguri faina keto
- 2 fire usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura de marar
- sare si piper dupa gust
– Dimensiune tava: 28x15cm
– Inaltime tava: 8cm
– Se foloseste hartie de copt
– Temperatura cuptor: 200 grade
– Timp: 45-50 minute, pana la rumenire
– Inainte de taiere, se lasa sa se raceasca
Mod de preparare:
Setam plita Arctic cu inductie la treapta de gatire 6, punem ceapa tocata la calit, adaugam maruntaiele si le lasam pana isi schimba culoarea.
Setam timerul plitei la 12 minute si punem la fiert 4 oua. Marunțim verdeturile: ceapa, usturoiul si mararul. Tocam cu un cutit o parte din maruntaiele sotate, iar pe restul le maruntim in tocator. Le amestecam, adaugam 5 oua, verdeturile si asezonăm cu sare si piper dupa gust. Presaram două linguri de faina Keto si amestecam bine compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt, o ungem cu ulei si punem jumatate din compozitia obtinuta in tava. Decojim ouale fierte si le aranjam in tava; adaugam apoi, peste oua si cealalata jumatate din compozitie. Adaugam putin ulei de masline. Cuptorul Arctic este preincalzit la 200 de grade Celsius. Setam functia de incalzire superioara si inferioara pentru a coace drobul uniform timp de 50 de minute, fara griji.
Dupa ce s-a racit, e numai bun de taiat.
3. Reteta drob gluten-free: o varianta prietenoasa cu glutenul
Ingrediente:
- 1,8kg maruntaie dupa preferinta
- 1 ceapa
- 50ml ulei de masline
- 5 oua
- 2 linguri faina fara gluten (+ 1 lingura de faina pentru tapetarea tavii)
- 1 legatura de marar
- 1 fir usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- sare si piper dupa gust
Crusta de aluat:
- 200g cascaval ras
- 100g smantana fermentata
- 50g unt de cocos
- 2 oua + 1 galbenus
- 1 praf de sare
- 300-350g faina fara gluten
- 1 lingura de susan
- 1 lingura unt de cocos pentru uns tava
- 1 lingura faina fara gluten pentru tapetarea tavii
– Dimensiune tava: 28x15cm
– Inaltime tava: 8cm
– Se foloseste hartie de copt
– Temperatura cuptor: 180 grade
– Timp de coacere: 30-40 minute, pana la rumenire
– Inainte de taiere, se lasa sa se raceasca
Mod de preparare:
Scoatem maruntaiele de la combina frigorifică Full No Frost.
Setăm plita Arctic cu inductie la treapta de gatire 5.
Taiem o ceapa. Turnăm putin ulei de masline intr-o tigaie, calim ceapa, apoi adaugam maruntaiele si le gatim pana se rumenesc.
Maruntim bine la aparat (tocator) maruntaiele rumenite impreuna cu ceapa, le mutam intr-un bol si mai adaugam trei oua. Taiem mararul, ceapa și usturoiul verde, le amestecăm cu restul compozitiei. Adaugam sare si piper dupa gust.
Crusta de aluat:
Pentru crusta de aluat, dam prin razatoare cascavalul si il amestecam cu doua oua, unt de cocos, smantana, faina fara gluten si sare. Framantam putin aluatul si pregatim tava de copt. Intindem aluatul si taiem fasii pentru a tapeta interiorul tavii, inclusiv pe margini. Pastram o fasie de aluat. Punem amestecul nostru de drob in tava tapetata cu aluat, il presam ușor si il acoperim cu fasia ramasa. Mai rulam o bucată de aluat cu care acoperim marginile, intepam usor, ungem cu putin ulei si presaram susan.
Punem drobul la copt timp de 40 minute in cuptorul Arctic preincalzit la 180 grade Celsius si selectam functia incalzire superioara si inferioara pentru a se coace uniform.
Cand gatesti din dragoste pentru bucataria Arctic, retetele pe care le pregatesti devin o placere.
Pofta buna!