Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Cum sa te pregatesti de o minivacanta

Autor: Arctic

Data publicarii: May 12, 2017

Data modificarii: June 9, 2022

Fie ca este vorba de un weekend prelungit sau de un concediu de cateva zile, o minivacanta este binevenita oricand. Inainte insa de a ne face bagajele si a parasi casa, va trebui sa avem grija de cateva aspecte importante. Electrocasnicele se pot defecta sau pot surveni accidente fara ca noi sa putem interveni la timp. Iata cateva masuri de preventie, ca tu sa te poti bucura de minivacanta fara nici un fel de griji.

Electricitatea

Chiar daca aparent dispozitivele electronice nu consuma curent cat timp suntem plecati, cele ramase conectate la reteaua electrica vor incarca factura. Este recomandat sa scoateti din priza toate aparatele pe care nu le folositi, precum si incarcatoarele de baterii, telefoane etc.

 Aerul Conditionat

In sezonul rece, sau daca aveti animale de casa, puteti lasa incalzirea pe o setare minima, pentru a preveni inghetul. Vara va trebui sa aveti grija sa il scoateti din priza. In cazul unei pene de curent, aceste aparate se pot reporni, iar daca este acoperit de o perdea riscam un incendiu. 

Dispozitivele care produc caldura

Precum toasterele, aerotermele sau caloriferele electrice trebuie scoase din priza, pentru a preveni riscul unui accident. 

Frigiderul

Daca lipsiti o perioada mai scurta, puteti lasa frigiderul pe o setare minima, avand insa grija sa aruncati toate alimentele usor perisabile, in cazul in care nu dispuneti de un frigider cu tehnologie Garden Fresh. Pentru absentele indelungate, eliminati toate perisabilele si introduceti in frigider cateva sticle mari de apa. Un frigider gol consuma mai multa energie pentru a mentine racoarea decat unul plin. Puteti insa opri compartimentul de formare a ghetii, din moment ce nu il veti folosi.

 

Masina de spalat rufe/vase

Nu uitati sa opriti sursa de apa pentru masina de spalat rufe/vase. Unele modele vin echipate cu o functie de oprire a apei in eventualitatea unei scurgeri. La plecare, lasati usile masinilor putin deschise pentru a nu favoriza aparitia de mucegai, iar la intoarcere, puteti activa programul de autocuratare al masinii de spalat, si sa porniti o data masina de spalat vase fara incarcatura.

Dispozitivele care folosesc gaz

   

Este recomandat sa opriti gazul ce alimenteaza astfel de aparate, pentru a preveni orice fel de scurgeri. Nu uitati de boiler sau de centrala, in cazul in care sunt situate in alta parte a casei (subsol sau pod).

 

 

 

Lumina

 

Inchideti sursele de iluminare, cu exceptia a una-doua lampi, pentru a nu sugera eventualilor intrusi ca locuinta a ramas goala. Va trebui sa tineti cont ca becurile se pot supraincalzi, de aceea recomandam lampile cu becuri fara filament, sau becurile economice, care pot ramane aprinse vreme de cateva zile fara probleme.

 

 

 

O minivacanta ne poate scapa de aglomeratia orasului si de stresul de la lucru. De aceea nu dorim sa ne imaginam diverse incidente care se pot intampla cat timp suntem plecati, sau sa stam cu stres intrebandu-ne daca am uitat sa oprim apa sau gazul. Folosind sfaturile de mai sus ne vom putea petrece linistiti minivacanta, fara nici un fel de griji.