Idei de mic dejun rapid si delicios

Publicat la data de: 02/18/2020, 12:43

Autor: Arctic

Idei de mic dejun rapid si delicios
Idei de mic dejun rapid si delicios
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2020/02/idei-de-mic-dejun.jpg
March 17, 2020
Arctic

Desi micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de multe ori sarim peste el fie din lipsa de timp, fie pentru ca nu avem inspiratie. Si pentru ca este unul dintre obiceiurile sanatoase pe care trebuie sa le ai in viata, avem pentru tine cateva retete delicioase si usor de preparat care vor […]

idei de mic dejun

Desi micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de multe ori sarim peste el fie din lipsa de timp, fie pentru ca nu avem inspiratie. Si pentru ca este unul dintre obiceiurile sanatoase pe care trebuie sa le ai in viata, avem pentru tine cateva retete delicioase si usor de preparat care vor transforma masa de dimineata intr-o adevarata placere.

Toast cu avocado si ou

 

toast cu avocado si ou

Ai nevoie doar de câteva minute pentru a-l prepara si rezultatul este nu doar spectaculos, ci si extrem de delicios.

Ingrediente:

  • 2 felii de paine integrala;
  • 2 oua;
  • 1 avocado copt;
  • zeama de la ½ lamaie;
  • sare si piper, dupa gust;
  • 1 lingura de ulei de masline.

Mod de preparare:

Pune uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste ouale timp de 3-4 minute. Intr-un castron, amesteca avocado, zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper, pana se transforma intr-o pasta. Feliile de paine se prajesc intr-o tigaie antiaderenta sau intr-o tava in cuptor, pana capata consistenta pe care o preferi. Unge painea cu pasta de avocado si adauga cate un ou prajit. 

Omleta cu spanac si branza de capra

 

omleta cu spanac si branza de capra

Omleta este una dintre cele mai satioase, delicioase si usor de preparat variante de mic dejun. Noi iti propunem reteta cu branza de capra si spanac.

Ingrediente:

  • 3 oua mari;
  • 1 mana de baby spanac;
  • 25 de grame de branza de capra;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • sare si piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Scoate ouale din frigider cu zece minute inainte de a incepe sa prepari omleta. Bate-le si adauga mana de spanac, apoi pune compozitia in tigaia incinsa in care ai uleiul de masline. Dupa ce omleta s-a rumenit, scoate-o pe o farfurie si presara pe deasupra sare, piper si ceapa verde taiata marunt.

Smoothie cu avocado

 

smoothie cu avocado

Un smoothie ca o zi de primavara poate fi preparat extrem de usor si, pe langa gustul irezistibil, te vei bucura si de o portie insemnata de vitamine.

Ingrediente:

  • 1 avocado;
  • 1 mar verde;
  • 1 cana cu lapte vegetal;
  • 1 mana de rucola si una de baby spanac;
  • 1 lingurita cu miere.

Mod de preparare:

Spala rucola si spanacul, curata avocado, taie marul cubulete si pune-le pe toate in blender, impreuna cu laptele vegetal. Cand ai obtinut un amestec suficient de cremos, adauga si mierea si mai porneste blenderul pentru doua secunde.

Paine prajita cu sparanghel, bacon si ou posat

 

paine prajita cu sparanghel si bacon

Paine prajita cu sparanghel, bacon si ou posat. O adevarata simfonie a gusturilor, aceasta reteta este usor de preparat si rezultatul arata foarte bine.

Ingrediente:

  • 2 felii de paine de secara;
  • 2 oua;
  • 8 bucati de sparanghel;
  • 8 felii subtiri de bacon;
  • 2 linguri de crema de branza;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • sare si piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie antiaderenta incinsa, pune sparanghelul si lasa-l cate 2 minute pe fiecare parte. Prajeste feliutele de bacon in uleiul de masline, pana se inmoaie putin. Poseaza ouale si pune feliile de paine in toaster. Scoate painea si unge-o bine cu crema de branza. Infasoara fiecare bucata de sparanghel in cate o feliuta de bacon si pune-le peste painea cu branza. Adauga ouale posate si presara putina sare si piper proaspat macinat.

Fulgi de ovaz cu banane, migdale si scortisoara

 

terci de ovaz cu banane si scortisoara

Un mic dejun care ar trebui sa iti tina de foame pana dupa orele pranzului, ovazul este si o sursa de fibre greu de egalat, un motiv in plus pentru a-l consuma cel putin o data pe saptamana. 

Ingrediente:

  • 1 cana de fulgi de ovaz;
  • 2 cani de lapte integral;
  • 1 banana;
  • 1 lingurita de scortisoara macinata;
  • 1 baton de scortisoara;
  • 1 lingurita de miere;
  • ¼ cana de fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita fulgii de ovaz si laptele si lasa-le la fiert timp de 10 minute. Pune amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca timp de cateva minute, apoi adauga mierea si integreaz-o bine. Taie banana rondele si adaug-o peste ovaz. Presara scortisoara macinata si fulgii de migdale si foloseste batonul de scortisoara pentru decor.

Salata Caprese

 

salata caprese

Italienii au unele dintre cele mai delicioase preparate din lume, simple si cu ingrediente proaspete si delicioase. Salata Caprese este gata in cateva minute si este extrem de satioasa si delicioasa.

Ingrediente:

  • 1 bulgare de mozzarella;
  • 1 rosie mare coapta;
  • 3-4 frunze de busuioc proaspat;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Taie mozzarella si rosiile in felii egale si asaza-le alternativ pe o farfurie. Pune frunzele de busuioc printre ele, picura uleiul de masline si finiseaza cu un strop de piper proaspat macinat.

Daca lipsa de inspiratie a fost motivul pentru care sareai peste micul dejun, acum ai o lista din care sa te inspiri si cu ajutorul careia sa incepi fiecare zi cu un festin pentru gusturi si cu o doza de energie care sa te tina pana la pranz.

Sursa foto: shutterstock