Retete de prajituri fara coacere, rapide si gustoase

Publicat la data de: 11/26/2019, 08:04

Autor: Arctic

Retete de prajituri fara coacere, rapide si gustoase
Retete de prajituri fara coacere, rapide si gustoase
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/11/prajitura-fara-coacere.jpg
November 26, 2019
Arctic

Multi dintre noi simtim nevoia ca la finalul unei mese bune sa ne indulcim cu un desert delicios, mai ales atunci cand sarbatorim ceva sau ne intalnim in weekend cu prietenii sau familia la un pahar de vorba si o masa imbelsugata. In astfel de momente, prajiturile aduc un plus de savoare pranzurilor sau cinelor […]

prajitura fara coacere

Multi dintre noi simtim nevoia ca la finalul unei mese bune sa ne indulcim cu un desert delicios, mai ales atunci cand sarbatorim ceva sau ne intalnim in weekend cu prietenii sau familia la un pahar de vorba si o masa imbelsugata. In astfel de momente, prajiturile aduc un plus de savoare pranzurilor sau cinelor alaturi de cei dragi. Partea buna este ca nu trebuie sa petreci ore intregi in bucatarie preparandu-le. Exista o multime de retete pentru care nici macar de cuptor nu ai nevoie. Asa ca, daca prietenii tai au anuntat o vizita in curand si nu stii ce prajitura sa le pregatesti, iti oferim noi cateva sugestii pentru care ai nevoie de putin timp si de doar cateva ingrediente.

Iata care sunt ingredientele necesare si ce trebuie sa faci pentru ca oricare dintre aceste prajituri sa fie vedeta mesei atunci cand iti vin prietenii sau rudele in vizita sau, pur si simplu, de fiecare data cand simti nevoia unui desert delicios, care sa nu necesite abilitati de master chef.

Reteta de prajitura fara coacere cu ciocolata si frisca

reteta de prajitura fara coacere cu ciocolata si frisca

Combinatia de frisca si ciocolata este ideala nu numai pentru cafea si cappuccino, ci si pentru deserturi care se fac mai repede decat ai crede.

Ingrediente necesare:

  • 250 ml frisca lichida;
  • 600 g biscuiti cu cacao;
  • 1litru de lapte;
  • 250 g unt;
  • 200 g zahar;
  • 200 g faina;
  • 150 g ciocolata cu 50% cacao;
  • 50 g cacao;
  • 1 lingurita esenta de vanilie.

Pentru insiroparea biscuitilor este nevoie de: 250 ml lapte, 1 lingura miere, 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru inceput, poti pregati crema, punand pe foc, intr-o cratita potrivita, faina, cele 50 de grame de cacao, zaharul si laptele. Este necesar ca, pe masura ce adaugi ingredientele, sa amesteci continuu. Lasa compozitia la foc mic pana cand ajunge la consistenta unei budinci, moment in care poti pune untul si ciocolata. Amesteca bine pana cand toate ingredientele s-au topit si s-au omogenizat complet. In final, adauga esenta de vanilie si pregateste laptele pentru insiroparea biscuitilor. Pune 250 de mililitri de lapte la incalzit, adauga esenta de vanilie si mierea. Cand aceasta s-a topit, poti incepe sa insiropezi fiecare biscuit in parte. Pe fundul unei tavi, formeaza blatul prajiturii, punand un strat de biscuiti aromati. Peste ei, pune doua polonice de budinca, din nou un strat de biscuiti insiropati, din nou budinca si continua in felul acesta pana cand termini de pus toata crema. Cand este gata, lasa tava la frigider o jumatate de ora. In timpul acesta, pregateste frisca, dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand cele 30 de minute s-au scurs, scoate tava din frigider, adauga peste prajitura ultimul strat de frisca si pune din nou tava la frigider pentru cinci ore. 

Reteta de prajitura Banoffee fara coacere, cu banane si caramel

reteta de prajitura banoffee fara coacere cu banane si caramel

Daca doresti sa incerci un desert specific bucatariei britanice, Banoffee este alegerea potrivita, mai ales in zilele in care nu ai foarte mult timp pentru a pregati ceva dulce. 

Ingrediente necesare:

  • 150 g biscuiti;
  • 150 g unt;
  • 4 banane;
  • 2 plicuri de budinca de caramel;
  • 750 ml lapte pentru budinca;
  • 75 g zahar;
  • 200 g frisca;
  • 70 g ciocolata.

Mod de preparare:

Este o prajitura usor si rapid de preparat. In primul rand, trebuie sa pregatesti blatul, care este la fel ca cel de la cheesecake. Adica, folosind un blender sau un robot de bucatarie, marunteste biscuitii, iar cand acestia au devenit un fel de pesmet, adauga 100 g unt  si mixeaza inca 4-5 minute. Pe fundul unei tavi rotunde si cu inel detasabil, preseaza biscuitii intr-un strat uniform. Pune tava la frigider 30 de minute, apoi pregateste budinca de caramel, adaugand zaharul si laptele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Fii atent ca in timpul prepararii sa amesteci crema continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand a devenit mai consistenta, adauga 50 g de unt topit. Lasa budinca sa se raceasca si, intre timp, pregateste frisca. Daca si aceasta este gata, scoate tava de la frigider si pune budinca peste blatul deja preparat. Taie apoi bananele in felii potrivite, rotunde si asaza-le peste budinca. In final, pune deasupra frisca deja preparata si un topping facut din ciocolata topita. Acum prajitura este gata si poate fi savurata.

Reteta de prajitura cu jeleu de portocale fara coacere

Crema fina de branza si jeleul racoritor de portocale sunt elementele cheie ale acestei prajituri. Este un desert faimos in bucatariile noastre si poate fi facut atat din blat pufos pregatit la cuptor, cat si cu un blat facut din biscuiti si unt.

Ingrediente necesare:

  • Pentru blat: 600 g biscuti, 100 g unt;
  • Pentru crema: 500 g mascarpone, 200 g zahar, 200 g unt, o lingurita esenta vanilie;
  • Pentru topping: 800 ml suc de portocale, 2 plicuri budinca de vanilie, 75 g zahar.

Mod de preparare:

Pentru inceput, marunteste biscuitii cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie, pana cand obtii un pesmet fin, apoi topeste untul. Cand untul devine lichid, toarna-l peste biscuitii macinati si amesteca 2-3 minute, pana cand ingredientele se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi pe care ai pus deja o foaie de copt preseaza pesmetul formand un blat uniform. Cand este gata, pune-l la frigider 20 de minute. Intre timp, poti pregati crema. Intr-un bol de dimensiuni potrivite amesteca untul, zaharul, mascarpone si esenta de vanilie pana cand obtii o crema fina. Scoate tava din frigider si adauga peste blat crema obtinuta, apoi introdu din nou prajitura la rece timp de 10-20 de minute. In final, mai ramane de pregatit toppingul sau crema de portocale. Continutul celor doua plicuri de budinca amesteca-l cu zaharul si 750-800 ml suc de portocale si pune compozitia pe foc. Ingredientele trebuie combinate cu grija, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Amestca in permanenta budinca si las-o sa fiarba pana cand obtii o crema consistenta. Dupa ce s-a racit, toarna aceasta crema cat mai uniform peste cele doua straturi ale prajiturii. Pune tava la frigider timp de 5 ore, dupa care prajitura ta poate fi servita.

Reteta clasica de Tiramisu

reteta clasica de tiramisu

De pe lista prajiturilor fara coacere nu ar fi putut lipsi celebrul Tiramisu. Stim deja, nu mai are nevoie de prezentare si introducere, ci doar de ingredientele necesare pentru unul dintre cele mai simple moduri de preparare.

Ingrediente necesare:

  • 400 g piscoturi;
  • 250 g mascarpone;
  • 3 albusuri;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 4 linguri cacao;
  • 500 ml cafea putin indulcita.

Mod de preparare:

Incepe prin a mixa cu ajutorul unui tel sau al unui robot de bucatarie galbenusurile cu trei linguri de zahar pudra pana cand ingredientele se omogenizeaza. Adauga 250 g de mascarpone si o lingurita de esenta de vanilie. Separat, bate albusurile spuma pana cand obtii o crema ca de bezea. Pune albusurile peste galbenusuri si amesteca bine, pana cand ingredientele se omogenizeaza. Pe fundul unei tavi potrivite, pune un strat de piscoturi inmuiate in cafea, peste ele pune crema de mascarpone, din nou un rand de piscoturi si din nou crema de mascarpone, apoi pune tava la frigider cel putin 3 ore. Inainte de a o servi, pudreaza prajitura cu putina cacao.

Reteta de prajitura Albinita fara coacere

reteta de prajitura Albinita fara coacere

O alta prajitura destul de cunoscuta in bucatariile romanilor este Albinita. O poti pregati usor, fara coacere, fara mult efort si cu putine ingrediente.

Ingrediente necesare:

Pentru foi: 650 g biscuiti simpli;

Pentru crema: 600 ml lapte, 320 g gem sau pasta de macese, 250 g unt cu 72% grasime, 250 g zahar, 100 g gris, 25 g miere, o lingurita esenta vanilie;

Pentru insiroparea blatului: 250 ml lapte, 30 g miere, o lingurita esenta vanilie.

Mod de preparare:

In primul rand, pregateste crema pentru prajitura, punand la foc mic laptele, impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, adauga cu atentie grisul si amesteca timp de 5 minute, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Cand ai obtinut o crema cu o consistenta asemanatoare cu cea a unei budinci, opreste focul si las-o sa se raceasca. Intr-un bol separat, pune cele 250 g de unt, mierea si esenta de vanilie si amesteca bine, pana cand ingredientele se omogenizeaza complet. Peste ele adauga grisul deja preparat si mixeaza-le pana cand obtii crema finala. Cand este gata, poti sa pregatesti amestecul de lapte, miere si esenta de vanilie. Daca mierea s-a dizolvat, poti incepe sa insiropezi pe rand biscuitii. Pe fundul unei tavi potrivite, asaza o foaie de copt si formeaza primul blat cu biscuiti. Peste el pune jumatate din crema deja pregatita, apoi un alt strat de biscuiti, apoi gemul de macese. Peste pasta de macese asaza un alt strat de biscuiti insiropati, urmand sa adaugi si peste cealalta jumatate din crema ramasa. In final, pune ultimul strat de biscuiti si lasa prajitura la rece timp de 5-6 ore, inainte de a servi.

Tort Dobos fara coacere

tort Dobos fara coacere

Tortul Dobos este un desert pe care il intalnesti mai ales in cofetariile din zona Ardealului, acesta fiind specific unguresc. Originea retetei apartine maestrului cofetar maghiar Dobos C. Jozsef si a fost inventata in anul 1884. Asa ca, daca iti doresti o prajitura cu poveste,  tortul Dobos merita incercat.

Ingrediente necesare:

  • Pentru blat: 35 de biscuiti simpli;
  • Pentru crema: 2 oua, 150 g zahar pudra, 150 g ciocolata cu 50% cacao, 200 g unt topit, 15 g cacao, 1 lingurita extract de vanilie;
  • Pentru topping: 100 g zahar tos, 20 ml zeama de lamaie, 20 ml apa;

Mod de preparare:

Incepe prin a bate ouale spuma pana cand obtii o crema alba, pufoasa, ca de bezea. Treptat, adauga cate o lingura de zahar pudra si, cand ingredientele se omogenizeaza, pune-le pe foc la bain marie timp de zece minute. Intr-un bol separat, topeste ciocolata si lasa ambele recipiente la racit. Intre timp, cu ajutorul unui mixer, amesteca untul, 15 g de cacao si extractul de vanilie, pana cand obtii o crema. Adauga peste ea ciocolata topita si racita si crema de bezea. Mixeaza inca 2-3 minute, apoi crema e gata si poti incepe sa montezi tortul. Pe fundul unei tavi pe care ai pus o hartie pentru copt, asaza pe orizontala un rand de cinci biscuiti. Pune un rand de crema, uniformizeaza cu ajutorul unui cutit, apoi asaza din nou un rand de biscuiti si continua la fel pana cand termini de asamblat tortul. Asigura-te, insa, ca ultimul rand este unul de biscuiti. In cazul in care ti-a ramas crema in plus, poti acoperi cu ea partile laterale ale tortului. Cand este gata, pune-l la rece 2 ore. In acest timp, poti pregati topping-ul. Intr-un vas potrivit, adauga zeama de lamaie, apa si zaharul tos. Pune vasul la foc mic si amesteca ingredientele pana cand zaharul incepe sa se topeasca si crema devine aramie si mult mai consistenta. Cand este gata, cu ajutorul unei linguri potrivite, toarna topping-ul peste ultimul rand de biscuiti. Acum tortul Dobos este gata pentru a fi savurat.

Reteta de prajitura fara coacere cu zmeura si biscuiti

reteta de prajitura fara coacere cu zmeura si biscuiti

Iarna este timpul sa scoatem din camara borcanele de dulceata pregatite in vara. O prajitura fara coacere si cu o lista scurta de ingrediente poate fi alegerea potrivita pentru zilele in care vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert facut „in doi timpi si trei miscari”.

Ingrediente necesare:

  • Pentru primul blat: 250 g biscuiti macinati marunt, 80 g unt topit, doua linguri miere;
  • Pentru crema: 5 linguri dulceata de zmeura, 250 ml frisca lichida, 100 ml suc de zmeura, 10 g gelatina (un plic);
  • Pentru al doilea blat: 150 g biscuiti maruntiti, sirop de zmeura, o mana de zmeura.

Mod de preparare:

In primul rand, pregateste blatul din partea de jos a tortului, maruntind biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie. Intre timp, poti topi untul, apoi amesteca-l cu mierea, obtinand o crema lichida. Toarn-o peste biscuiti si amesteca pana cand ingredientele se omogenizeaza complet, apoi pune-le intr-o forma rotunda de tort (25 cm) cu inel detasabil. Preseaza  bine biscuitii cu o lingura pana cand obtii un blat pe care trebuie sa il pui la frigider 20 de minute. Intre timp, poti pregati crema. Hidrateaza gelatina in apa rece, topeste-o apoi la bain marie si mixeaz-o impreuna cu frisca pana cand compozitia devine consistenta. Adauga peste gelatina siropul si dulceata, amestecand usor cu o lingura. Toarna crema in forma, peste blat. In final, rupe in bucati mai mari biscuitii si asaza-i pentru a forma un al doilea blat. Orneaza tortul cu zmeura si cu topping din sirop de zmeura si lasa-l la rece cel putin 3 ore inainte de a-l taia.

Citeste si: Cheesecake fara coacere – retete usoare si rapide

Bomboane raw pentru copii

bomboane raw pentru copii

Vrei sa ii surprinzi pe cei mici cu un desert sanatos? Fara zahar sau gluten, aceasta reteta este alegerea potrivita. Hranitoare si crocante, bomboanele raw dau un plus de energie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, asa ca merita incercate, mai ales in zilele in care planuiti o plimbare in parc, pe munte, o sesiune intensa de joaca sau o calatorie la pas pe strazile orasului.

Ingrediente necesare:

  • 2 linguri cereale integrale din ovaz sau secara;
  • 2 linguri seminte de dovleac;
  • 2 linguri de fulgi de cocos;
  • 2 linguri stafide;
  • 1 lingura goji;
  • 1 lingura migdale;
  • 2 linguri ulei de cocos;
  • 15 curmale.

Mod de preparare:

Metoda de preparare este destul de simpla si rapida. Mai intai, trebuie sa pui in robot sau in blender toate ingredientele si sa le mixezi pana cand obtii o pasta omogena, asemanatoare unui aluat. Nu trebuie maruntite foarte fin, pot ramane si bucati mai mari de fructe sau seminte. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, ia necesarul de aluat cat pentru o bomboana si da-i o forma rotunda, modeland-o cu ambele palme. Daca observi ca aluatul se lipeste de maini, poti folosi putin ulei sau faina.  

Asadar, exista multe retete pe care merita sa le incerci. Indiferent pe care o alegi, cu siguranta cei care o vor gusta vor fi incantati.

Sursa foto: Shutterstock