Ai de ales intre tipul de hota care scoate aerul in exterior si hota cu filtru de carbon, care recircula aerul din incapere. Daca gatesti mult si spatiul iti permite, recomandarea noastra este sa achizitionezi o hota cu iesire la exterior.
Hote de bucatarie
Cum alegi hota potrivita pentru bucataria ta
Cei dragi nu vor descoperi surprizele culinare pe care le-ai pregatit pentru ei, decat atunci cand se vor aseza in jurul mesei imbelsugate. Indiferent de modul in care alegi sa gatesti, fie ca fierbi, sotezi sau prajesti, scapa de mirosul persistent de mancare utilizand hota de bucatarie. Aceasta a devenit un aparat electrocasnic indispensabil oricarei locuinte moderne. Este foarte utila pentru mentinerea unui aer curat, diminuarea caldurii degajate in timpul gatitului si intretinerea curateniei in bucatarie. Poti alege hota ideala in functie de culoare, cu elemente de design negru, de inox sau de culoare alba.
La ce distanta se pune hota de aragaz
In functie de tipul de plita ales, hota trebuie amplasata la 50 cm deasupra plitelor electrice sau 65 cm deasupra plitelor pe gaz.
Hota traditionala sau decorativa?
Doteaza-ti bucataria cu unul dintre modelele de hote de la Arctic si scapa de fumul, aburul si grasimea rezultate in urma prepararii diferitelor tipuri de mancaruri. Gama noastra de produse include hote decorative, traditionala, hote telescopice si hote compacte, ce sunt dotate cu motoare puternice si filtre anti-grasime pentru a face fata cu succes aburului si particulelor eliminate in timpul pregatirii termice a alimentelor, chiar si in zilele in care folosesti intens aragazul. Hotele de bucatarie Arctic sunt eficiente, dar si foarte usor de intretinut. Filtrele lavabile ale acestora se preteaza pentru o curatare simpla si usoara, ce nu implica un efort mare sau costuri crescute. Experimenteaza in bucatarie si gateste fara grija mirosurilor neplacute. Surprinde-ti familia cu cele mai gustoase preparate.
Absorbtie optima
Usurinta in utilizare
Intretinere usoara
Confort maxim

Functii din viata ta
Electrocasnicele Arctic vin acum cu functii menite sa-ti usureze viata.
-
Hota incorporabila Arctic AHT6121X
Capacitate de absorbtie (m3/h): 182/291Putere motor (W): 125Trepte viteza: 3 -
Hota Arctic AHT60B
Capacitate de absorbtie (m3/h): 189 - 253Putere motor (W): 125Trepte viteza: 3

Eliminare sau recirculare a aerului?
Spatiul si sistemul de montaj
Desigur, trebuie sa tii cont si de locul in care vei pune hota. Trebuie sa ai la dispozitie un perete prin care burlanul sa poata fi scos afara. Pentru ca hota sa functioneze in conditii optime, iar motorul sa nu fie afectat de caldura emisa in timpul gatitului, trebuie sa iei in calcul o distanta de 60-70 cm fata de plita sau aragaz. De asemenea, ai nevoie de o sursa de curent electric in apropiere pentru conectarea hotei.


Schimbarea si curatarea filtrelor
In functie de tipul de hota pe care-l folosesti, filtrele pot fi lavabile sau nu si necesita implicit tratament specific.
Filtrul degresant
Capteaza suspensiile de grasime din aer si de aceea se poate obtura, in functie de cat de des folosesti aparatul. Pentru a preveni pericolul de incendii, la fiecare doua luni este necesar sa le speli cu mana, folosind un detergent neutru neabraziv sau in masina de spalat vase la temperaturi reduse, folosind un ciclu rapid de spalare.


Filtrele impotriva grasimii, pe baza de acril
Se spala cu mana, o data la fiecare doua luni, cu detergent neutru, neabraziv. Acestea trebuie inlocuite dupa sase spalari.
Filtrele cu carbune activ
Au rolul de a purifica aerul care este eliberat in atmosfera, diminuand astfel mirosurile neplacute din timpul gatitului. Filtrele cu carbune activ neregenerabil trebuie inlocuite la maximum patru luni. Saturatia carbunelui activ depinde de cat de mult folosesti hota cand gatesti, de tipul de mancaruri gatite si de intervalele la care cureti filtrul antigrasime.
Inainte de a monta la loc filtrele antigrasime si filtrele cu carbune activ regenerabil este important sa te asiguri ca sunt foarte bine uscate. Poti curata hota atat pe interior, cat si pe exterior, cu ajutorul unei lavete imbibate in spirt sau cu un detergent neutru, neabraziv.

Daca vrei o bucatarie mereu aerisita si proaspata, hota este secretul. Porneste-o ori de cate ori folosesti aragazul, plita sau cuptorul.

Evacuarea aerului
In cazul in care alegi o hota cu eliminare la exterior, ai nevoie de un burlan prin care aerul sa fie evacuat. Acesta trebuie sa aiba maximum 3 m lungime pentru ca hota sa functioneze eficient. La capatul din exterior al burlanului este nevoie sa montezi un dispozitiv de protectie, care permite eliminarea aerului extras din casa, dar nu si patrunderea animalelor mici pe burlan.
Distanta optima
Intre hota si aragaz sau plita este bine sa fie de minimum 60 cm si maximum 70 cm. Asezata astfel, hota va putea absorbi eficient mirosurile produse in timpul gatitului. Prin montarea hotei pe perete, se micsoreaza influenta curentilor de aer orizontali la nivelul plitei, curenti care deviaza drumul poluantilor spre hota.


Viteza 1, 2 sau 3
Chiar si atunci cand incalzesti apa pentru ceai – folosesti doar un arzator si incalzesti o cantitate mica de apa – tot se formeaza aburi. De aceea, obisnuieste-te sa pornesti hota de cate ori folosesti aragazul sau plita, mai ales daca bucataria ta este mica. Gandeste-te ca, pentru a arde, flacara are nevoie de aer, pe care-l ia din incapere. Asadar, este necesara improspatarea lui in permanenta.
Cand gatesti in vase de mici dimensiuni si pe un singur arzator, folosirea hotei pe pozitia 1 este suficienta. Daca prajesti o portie de snitele, probabil ca va fi nevoie sa folosesti viteza 2 sau chiar 3. Dupa cateva utilizari, vei invata sa adaptezi puterea de evacuare a aerului in functie de ce si cum gatesti. Nu uita sa folosesti hota si atunci cand folosesti cuptorul.
Lasa hota sa mearga inca 10 minute dupa ce ai terminat de gatit, pentru ca toti aburii sa fie eliminati.