Temperatura potrivita pentru spalare

Toate masinile de spalat au optiunea de a selecta temperatura intre rece (temperatura apei de la robinet) si 90°C. Exista modele care folosesc si apa la 20°C.  

20°C

Este temperatura potrivita spalarii rapide, cu detergent lichid, a unei cantitati mai mici de rufe cu grad redus de murdarie. Utilizand programe ce spala la o temperatura de 20°C reduci consumul de energie.

30°C

Este, desigur, cea mai eficienta temperatura in ceea ce priveste consumul de energie electrica pentru folosirea detergentilor sub forma de pudra. Acesti detergenti se dizolva bine in apa rece. Poti opta insa si pentru un detergent lichid pentru eficienta maxima. Temperatura de 30°C este potrivita pentru rufe putin murdare, colorate sau delicate.

40°C

Este cea mai comuna temperatura de spalare, fiind potrivita pentru o varietate de tesaturi: bumbac, viscoza, sintetice, lana.

50°C

Este temperatura potrivita pentru tesaturile din amestec poliester/bumbac. O poti folosi si pentru indepartarea petelor de pe rufe. Verifica insa pe eticheta care este temperatura maxima de spalare suportata de tesatura.

60°C

Este temperatura folosita pentru lenjerii de pat, prosoape de baie si bucatarie, fete de masa rezistente de bumbac, hainutele bebelusilor sau articolele foarte murdare, cu pete.

90°C

Este temperatura pe care probabil o vei folosi cel mai rar, daca ai rufe foarte murdare si cu pete persistente. Tine cont si de consumul ridicat de energie atunci cand o selectezi.