Mai bine previi decat sa repari!

Masina de spalat vase iti face viata mai usoara si te ajuta sa-si folosesti timpul intr-un mod mai placut. Cand masina de spalat vase functioneaza, totul este bine. Dar cand nu mai functioneaza la fel de eficient, lucrurile nu mai sunt la fel de placute. Pentru a evita aceste momente, invata cum sa ai grija de masina ta de spalat vase! Cele mai multe probleme legate de functionarea masinii de spalat vase pot fi complet evitate prin intretinerea si folosirea ei adecvata. De aceea, este foarte important sa o mentii in conditii bune de functionare.  

Verificarea periodica a bratelor rotative

In timp, particule de mancare, depunerile de minerale si alte reziduuri pot infunda orificiile bratelor rotative. Este esential ca acestea sa fie curatate din cand in cand pentru ca masina sa functioneze eficient. Demonteaza-le si scufunda-le cateva ore in otet caldut pentru a indeparta mizeria.

Curatarea filtrelor

Masina de spalat vase are un filtru in partea de jos, care retine resturile mai mari de mancare. Acesta trebuie curatat regulat pentru a evita infundarea lui – cel mult la doua saptamani. In manualul de utilizare a masinii, gasesti instructiuni de scoatere si curatare a filtrelor. Filtrele deteriorate (gaurite) trebuie schimbate pentru a nu afecta celelalte componente ale masinii.

Curatarea intensiva a masinii

La interior. Interiorul masinii de spalat vase nu necesita o curatare specifica daca masina este folosita in mod regulat. In cazul in care aceasta nu este folosita mai mult de o saptamana, se pot forma pete, mucegai si mirosuri neplacute, mai ales daca a avut usa inchisa. In acest caz, poti porni masina goala, fara vase in ea, alegand un program intensiv de spalare si folosind solutii speciale care degreseaza, curata si odorizeaza

La exterior. Exteriorul masinii de spalat vase poate fi sters cu o laveta moale si un pic de detergent de vase. Cu ajutorul unei periute moi se pot indeparta depunerile din jurul garniturii usii masinii – resturile de mancare pot slabi garnitura, inlesnind astfel scurgerile de apa. Daca garnitura este crapata sau rupta, aceasta trebuie schimbata.