Inainte de a apasa butonul „pornire”

Masina de spalat este ajutorul tau de nadejde cand vine vorba de treburile casnice. Ea iti ofera prospetime si curatenie pentru hainele tale, dar si timp liber. Pentru a te asigura ca vei beneficia din plin de aceste avantaje, asigura-te ca urmezi urmatorii pasi.  

Pasul 1

Citeste instructiunile de folosire a masinii cu atentie. Acestea sunt special concepute pentru masina pe care o folosesti tu. Asa vei sti care sunt programele de spalare si functiile speciale pe care le poti folosi. In plus, afli informatii si despre intretinerea masinii tale.

Pasul 2

Sorteaza rufele pe culori si tipul tesaturi: albe, colorate, inchise la culoare, sintetice, delicate, de lana. E bine sa folosesti un detergent cu agent de inalbire pentru cele albe, altul pentru rufe colorate si altul pentru lana si delicate.

Pasul 3

Alege programul potrivit in functie de rufele pe care le speli: spalare intensiva pentru articolele albe de bumbac, rezistente – lenjerii de pat, prosoape – sau cu un grad ridicat de murdarie, spalare manuala pentru rufele foarte delicate, improspatare sau spalare rapida pentru articole purtate o singura data, cu un grad redus de murdarie. Practic, ai la dispozitie cate un program pentru orice tip de tesatura sau articol.

Pasul 4

Selecteaza temperatura optima, cat mai apropiata de cea trecuta pe eticheta articolului. Temperatura apei si tipul programului de spalare nu sunt unul si acelasi lucru. Nu toate rufele din bumbac pot fi spalate la 90°C.

Pasul 5

Foloseste detergentul potrivit, conform instructiunilor de pe eticheta. Detergentul lichid se toarna in dispozitivul special. Daca masina nu are un asemenea dispozitiv, atunci il pui intr-un recipient deasupra rufelor.

Pasul 6

Tine cont de capacitatea de incarcare. Umple cuva masinii fara a inghesui rufele. Daca rufele sunt foarte murdare, redu volumul de incarcare pentru o spalare eficienta.