Cum folosesti plita incorporabila eficient si in siguranta

Disponibile atat in varianta pe gaz cat si electrice, plitele incorporabile sunt gandite pentru a se integra perfect in bucataria ta. Alege modelul de plita potrivit stilului tau de viata si descopera cat de usor este sa gatesti asa cum iti place.


Montarea si conectarea plitei

Asigura-te ca priza la care vei conecta plita incorporabila este una cu impamantare, protejata de o siguranta cu capacitatea adecvata. Plita este conceputa pentru a fi montata in mobilier, respectand distantele minime fata de perete si fata de restul pieselor de mobilier. Inainte de prima utilizare, indeparteaza toate ambalajele si sterge plita cu o laveta umeda, apoi cu un prosop uscat.

Gateste eficient

  • Arzatoarele plitei sunt de diferite dimensiuni. Foloseste vasele de gatit in functie de marimea arzatorului.
  • Acopera oalele cu un capac in timpul prepararii mancarii si vei scurta astfel timpul de gatire.
  • Ai grija sa nu uiti pe foc vase goale, acestea se vor deteriora.
  • Pozitioneaza manerele tigailor in asa fel incat sa nu stea deasupra flacarii arzatorului alaturat.
  • Ai la dispozitie si arzatorul de tip WOK, indicat pentru vase de dimensiuni mari, cu care poti pregati mancarea mai rapid, mai sanatos si mai economic.

Foloseste-o in siguranta

Paza buna trece primejdia rea! Asadar, ori de cate ori folosesti plita incorporabila, este bine sa tii cont de cateva masuri de siguranta. Mai ales daca in bucataria ta intra si micii curiosi care vor sa afle de ce si cum se stinge si se aprinde flacara.

Iata cateva recomandari:

  • Nu lasa pe plita nimic din ce i-ar putea tenta pe copii.
  • Gateste pe ochiurile din spate ale plitei, pe cat posibil.
  • Ai grija ca manerele oalelor sa nu fie deasupra flacarii celorlalte arzatoare. Cele din metal se incing, iar cele de ebonita se vor arde.
  • Exista aparatori speciale pentru plite si aragaze menite sa limiteze accesul in perimetrul de gatire.
  • Daca grasimea se aprinde in timp ce gatesti, nu folosi apa. Stinge arzatorul si acopera grasimea aprinsa cu un capac, pentru a inabusi flacara.