Beneficiaza de toate calitatile aragazului tau

De la prepararea unui ceai sau a unei cafele dimineata, la pregatitul meselor de sarbatori, folosesti aragazul zilnic. Utilizarea lui eficienta si asezarea lui corecta fata de alte aparate electrocasnice te vor ajuta sa faci economie de energie si sa gatesti in siguranta.


Amplaseaza-l corect

Aragazul si cuptorul acestuia emit caldura in timpul folosirii. De aceea, nu este indicat sa il asezi langa alte electrocasnice, de exemplu langa frigider, deoarece acesta va consuma mai mult. Si la piesele de mobilier din vecinatatea aragazului trebuie sa ai grija. Acestea trebuie sa fie din materiale rezistente la caldura, pentru a nu se deteriora in timp.

Foloseste-l eficient

Acopera vasele in timpul prepararii mancarurilor, astfel temperatura va creste mai repede si vei scurta timpul de gatire.

 

Cand ai de pregatit mai multe feluri la cuptor, incearca pe cat posibil sa le pregatesti in acelasi timp sau imediat unul dupa altul. Astfel, cuptorul nu va avea timp sa se raceasca si va economisi energia necesara pentru reincalzire.

 

Nu deschide prea des usa cuptorului in timpul coacerii, deoarece temperatura scade cu 25 de grade de fiecare data.

Foloseste-l in siguranta

Pentru ca intotdeauna este mai bine sa previi pericolele, cateva masuri de siguranta luate in bucatarie vor face ca momentele petrecute in jurul mesei sa fie cat mai placute.

 

Copiii, mai ales cei mici, sunt tentati sa afle cum se sting si se aprind flacarile sau sa urmareasca modul in care creste prajitura in cuptor. Butoanele functioneaza ca magnetii pentru manutele lor curioase. De aceea iti recomandam:

  • Nu lasa pe aragaz nimic din ce i-ar putea tenta.
  • Muta vasele in care pregatesti mancarea pe ochiurile din spate.
  • Ai grija ca manerele oalelor sa nu fie deasupra flacarii celorlalte arzatoare. Cele din metal se incing, iar cele de ebonita se vor arde.
  • Daca grasimea se aprinde, nu folosi apa. Stinge arzatorul si acopera grasimea aprinsa cu un capac, pentru a inabusi flacara.

 

Aragazele Arctic sunt prevazute cu un sistem de siguranta care opreste alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se stinge accidental.