Cum intretii hota pentru o functionare eficienta

Hota are rolul de a absorbi mirosurile neplacute din bucatarie, dar odata cu acestea, si vaporii de apa si aburii de grasime. Acestia din urma se depun pe filtrele hotei.  

Schimbarea si curatarea filtrelor

In functie de tipul de hota pe care-l folosesti, filtrele pot fi lavabile sau nu si necesita implicit tratament specific.

Filtrul degresant

Capteaza suspensiile de grasime din aer si de aceea se poate obtura, in functie de cat de des folosesti aparatul. Pentru a preveni pericolul de incendii, la fiecare doua luni este necesar sa le speli cu mana, folosind un detergent neutru neabraziv sau in masina de spalat vase la temperaturi reduse, folosind un ciclu rapid de spalare.

Filtrele impotriva grasimii, pe baza de acril

Se spala cu mana, o data la fiecare doua luni, cu detergent neutru, neabraziv. Acestea trebuie inlocuite dupa sase spalari.

Filtrele cu carbune activ

Au rolul de a purifica aerul care este eliberat in atmosfera, diminuand astfel mirosurile neplacute din timpul gatitului. Filtrele cu carbune activ neregenerabil trebuie inlocuite la maximum patru luni. Saturatia carbunelui activ depinde de cat de mult folosesti hota cand gatesti, de tipul de mancaruri gatite si de intervalele la care cureti filtrul antigrasime.

Inainte de a monta la loc filtrele antigrasime si filtrele cu carbune activ regenerabil este important sa te asiguri ca sunt foarte bine uscate. Poti curata hota atat pe interior, cat si pe exterior, cu ajutorul unei lavete imbibate in spirt sau cu un detergent neutru, neabraziv.