Ghid de ingrijire a aragazului, plitei si cuptorului incorporabil

Oricat de multa grija ai avea, aragazul si cuptorul tot se murdaresc. Ca sa nu muncesti mai mult, este bine sa le cureti de cate ori este nevoie. Uneori, este suficient sa le stergi cu o laveta umeda, alteori este nevoie de mai mult. Poti apela fie la produsele de curatare din comert, fie la ingredientele din bucatarie.  

Curatarea cu produse specifice

Foloseste doar detergenti compatibili cu suprafata aragazului – emailata, din inox sau sticla securizata. Alege un degresant bun si indeparteaza imediat petele arse. Cu cat le lasi mai mult, cu atat vor fi mai greu de curatat.
Evita solutiile abrazive de curatat, acestea pot distruge finisajul suprafetelor.
Grilajul aragazului sau al plitei si gratarul cuptorului se spala cel mai bine in chiuveta, cu detergent de vase si apa cat mai calda. Lasa-le sa se usuce bine inainte de a le aseza la loc.

Protejeaza-ti mainile

Ai grija insa sa folosesti manusi de protectie si sa clatesti foarte bine cu apa curata interiorul cuptorului inainte de a-l folosi din nou. Si nu amesteca mai multe substante de curatat, deoarece pot elimina gaze toxice.

Ingrediente la indemana

Daca agreezi curatenia eco, atunci bicarbonatul de sodiu, otetul alb, sarea si sucul de lamaie sunt aliatii tai. Amestecandu-le pe toate, obtii o pasta foarte eficienta pentru indepartarea petelor si a mirosurilor.
Adauga sare direct pe petele de grasime din cuptor, lasa sa actioneze timp de 30 de minute si apoi indeparteaza cu apa calda.