Alege hota potrivita

Nimic nu se compara cu aroma si gustul unui preparat proaspat. Dar gatitul inseamna si aburi de grasime, umezeala, caldura si fum care lasa in timp urme vizibile, greu de indepartat, pe mobila ta si pe pereti. Sa deschizi geamul si sa aerisesti poate fi o solutie de moment. Dar pentru o prospetime de durata in bucataria ta, ia in considerare montarea unei hote.


Eliminare sau recirculare a aerului?

Ai de ales intre tipul de hota care scoate aerul in exterior si hota cu filtru de carbon, care recircula aerul din incapere. Daca gatesti mult si spatiul iti permite, recomandarea noastra este sa achizitionezi o hota cu iesire la exterior.

Spatiul si sistemul de montaj

Desigur, trebuie sa tii cont si de locul in care vei pune hota. Trebuie sa ai la dispozitie un perete prin care burlanul sa poata fi scos afara. Pentru ca hota sa functioneze in conditii optime, iar motorul sa nu fie afectat de caldura emisa in timpul gatitului, trebuie sa iei in calcul o distanta de 60-70 cm fata de plita sau aragaz. De asemenea, ai nevoie de o sursa de curent electric in apropiere pentru conectarea hotei.