Alege masina de spalat vase potrivita pentru bucataria ta

Cand alegi masina de spalat vase ideala pentru bucatria ta, trebuie sa tii cont de spatiul alocat amplasarii si sa te asiguri ca locul in care vrei sa o instalezi indeplineste toate conditiile pentru o buna functionare a acesteia.  

Decide unde vei amplasa masina de spalat vase

Masoara cu atentie spatiul destinat masinii. In functie de acesta, poti opta intre cele doua variante de dimensiuni, 60 cm sau 45 cm latime. In plus, tine cont de faptul ca ai nevoie de loc suficient in fata masinii de spalat vase pentru a deschide usa si pentru a putea pune si lua vasele din ea. De asemenea, zonele prin care transporti masina pana la locul in care va fi amplasata trebuie sa fie suficient de largi pentru a o putea manevra cu usurinta.

Verifica sursele de curent electric si de apa

Cel mai la indemana ar fi sa montezi masina de spalat vase langa chiuveta din bucatarie. Daca alegi alt loc, atunci acesta trebuie sa aiba acces la sursa de apa rece, la scurgere si la sursa de curent electric printr-o priza cu impamantare.

Decide asupra capacitatii de incarcare a masinii de spalat vase

In functie de cat de mare este familia ta sau de cat de des gatesti, poti opta intre modelul cu capacitate de incarcare de 10 seturi sau cel de 12 seturi. Un set de vase se refera la un rand complet de farfurii (adanca, intinsa, mica) si de tacamuri, plus o cana si un pahar, fara a lua in calcul altfel de vesela cum ar fi castroanele, platourile sau oalele.
De asemenea, unul dintre modele, care iti permite sa reglezi inaltimea cosului superior, se va dovedi foarte util, mai ales pentru spalarea paharelor cu picior, dar si pentru situatia in care in cosul inferior vei pune vase mai inalte.

Gandeste-te ce programe vei folosi mai des

Programul de spalare rapida este perfect pentru petreceri, de exemplu, cand ai nevoie de farfuriile folosite la aperitive si la servirea desertului. Ai de ales intre cel de 58 de minute sau cel de 30 de minute.
Spalarea intensiva indeparteaza cu succes urmele de mancare arsa sau uscata de pe oale, tigai sau tavi; prin urmare, acesta este un program indispensabil pentru cei pasionati de gatit.
Optiunea de incarcare la jumatate este numai buna atunci cand nu ai de spalat foarte multe vase, dar nici nu vrei sa astepti pana ce masina este incarcata la capacitate maxima.

Tine cont de eficienta energetica

Masina de spalat este, in general, folosita zilnic, de aceea alegerea unui model incadrat in clasa A+ iti garanteaza un consum redus de apa si energie electrica, dar cu rezultate impecabile la spalare si uscare.
Optiunea de a amana pornirea masinii de spalat vase iti permite sa o folosesti atunci cand este cel mai convenabil pentru tine in ceea ce priveste costul energiei electrice.