Curatarea intensiva a masinii de spalat

Spala rufele in locul tau, le improspateaza, le stoarce bine si fara sa le sifoneze. Iar tu, in acest timp, citesti, te relaxezi, te odihnesti, sau poate esti la serviciu. Cat timp ai pierde daca nu ai beneficia de avantajele masinii de spalat? Pentru a nu ajunge in aceasta situatie, trebuie doar sa ai grija cu regularitate de masina ta de spalat rufe.  

Elimina reziduurile din interiorul masinii

Detergentii, depunerile de minerale, duritatea apei si murdaria sunt factori care afecteaza, in timp buna functionare a masinii. Exista modele de masini care au un program de autocuratare. Foloseste-l o data la una-doua luni, in functie de cat de des speli rufele.

Curata si partile componente

Spala si sertarul pentru detergent, usa si garnitura acesteia. Pentru indepartarea depunerilor de calcar si a resturilor de detergent si balsam, foloseste produse speciale sau apa calda in care adaugi suc de lamaie sau otet.
Filtrul masinii trebuie verificat periodic si curatat de scame, nasturi, monede si alte obiecte mici care pot ajunge pana la el.
Verifica si filtrul furtunului de alimentare cu apa a masinii si curata-l daca e nevoie.
Asigura-te ca nici furtunul de evacuare nu are resturi sau depuneri in el. Este recomandat sa-l schimbi o data la cinci ani, pentru a evita accidente din cauza uzurii.

Protejeaz-o la exterior

Curata si partea exterioara cu o laveta imbibata in apa si otet. Daca folosesti partea de sus a masinii drept suprafata de lucru, foloseste un prosop sau o husa speciala. Se va dovedi utila mai ales atunci cand folosesti solutii pentru scoaterea petelor, care sunt in general lipicioase. De asemenea, protejezi masina de zgarieturi.