Cum alegi programul de spalare

Pentru a te asigura ca hainele tale sunt bine spalate, foloseste programul potrivit pentru fiecare ciclu de spalare. Utilizeaza pentru fiecare tip de rufe optiunea de spalare potrivita pe care ti-o pune la dispozitie masina ta de spalat. Prin selectarea optiunii potrivite pentru fiecare spalare poti face economie la apa, energie si timp. Mai mult, protejezi tesatura hainelor, acestea aratand ca noi o perioada mai indelungata.  

Functiile speciale

Daca doresti sa folosesti una dintre functiile speciale cu care este prevazuta masina ta de spalat, aceasta trebuie selectata inainte de inceperea programului.
Poti selecta fie una, fie mai multe functii simultan, in functie de compatibilitatea lor cu programul de spalare ales de tine. In instructiunile de folosire a masinii gasesti un tabel cu programele si functiile selectabile pentru fiecare dintre ele.

Spalare rapida

Rufele tale vor fi spalate in aproximativ o jumatate de ora (in functie de modelul masinii). Faci economie de timp, energie si bani daca folosesti acest program pentru cantitati mici de rufe foarte putin murdare. Exista masini care au si un program Expres de spalare cu care poti spala in jur de 2 kg rufe in doar 14 minute.

Spalare Eco

Programele economice sunt concepute pentru a reduce costul facturilor de apa si energie electrica si pentru a proteja mediul. Durata de spalare este micsorata in fazele finale, mai ales daca nu umpli masina la capacitate maxima. Il poti folosi pentru rufe care nu au nevoie de temperaturi ridicate.

Spalare intensiva

Cand ai de spalate haine cu un grad ridicat de murdarie, alege un program cu durata mai lunga. Poti selecta temperatura pana la 90°C, daca este cazul si daca tesatura iti permite acest lucru.