Ce model de frigider ti se potriveste?

E timpul sa-ti cumperi un frigider nou? Tehnologia moderna a facut ca o multime de lucruri sa devina mai simple. Alegerea celui mai bun frigider pentru tine poate fi unul dintre ele, daca, inainte de a porni la cumparaturi, tii cont de cativa factori. Stilul de viata si numarul de membri ai familiei tale sunt doar doua dintre criteriile pe care e bine sa le ai in vedere. Afla, asadar, cat mai multe informatii despre tipurile de aparate frigorifice si caracteristicile acestora. Exista mai multe tipuri de frigidere: cu o usa, cu doua usi, combina frigorifica sau congelator, fiecare oferindu-ti anumite avantaje. Gandeste-te la ce tip de alimente cumperi. Mergi rar la cumparaturi si preferi alimentele congelate? Sau iti place sa ai mereu alimente proaspete? Mai jos poti vedea descrierile principalelor categorii de aparate frigorifice.
 • Combina frigorifica

  Este optiunea cea mai buna cand ai nevoie de un frigider, dar si de un congelator incapator, insa nu dispui de suficient spatiu pentru doua aparate separate. Cele doua compartimente frigorifice sunt delimitate prin usi separate, cu racitorul situat deasupra congelatorului.
 • Frigiderul cu doua usi

  Este modelul clasic de aparat frigorific si ideal pentru cei care folosesc congelatorul in mod regulat, dar nu au nevoie de un spatiu foarte mare de depozitare in interiorul acestuia. Capacitatea frigiderului este generoasa, acesta fiind compartimentat eficient prin rafturi ajustabile, chiar si pe usa, si un compartiment dedicat pentru fructe si legume.
 • Frigiderul cu o usa

  Este potrivit daca spatiul de care dispui nu este foarte generos sau daca familia ta are doar unul sau doi membri. Simplu si usor de folosit, iti pune la dispozitie un volum suficient pentru pastrarea alimentelor proaspete. Are rafturi ajustabile si o cutie pentru fructe si legume. In partea de sus, are incorporat congelatorul cu usa separata.
 • Congelatorul vertical

  Cand ai nevoie de un spatiu generos de congelare si care sa se incadreze armonios in locuinta ta, congelatorul vertical este o alegere foarte buna. In functie de model, are pana la doua compartimente de congelare rapida si patru compartimente pentru pastrarea alimentelor deja congelate. In partea superioara vei gasi si doua tavi, pentru gheata si pentru cuburile de gheata.
 • Congelatorul orizontal

  Congelatorul orizontal este cea mai potrivita alegere pentru tine daca ai nevoie de un spatiu mare de depozitare a alimentelor pe termen lung. Volumul util total poate avea pana la 450 l ideal pentru proviziile tale pentru intreaga iarna sau pentru perioade mai lungi.