Ce doresti de la frigiderul tau?

Atunci cand compari modele de frigidere, gandeste-te la caracteristicile fiecaruia si la felul in care acestea iti pot oferi mai mult confort in utilizare. Aparatele frigorifice sunt construite pentru cele mai diverse nevoi. Spre exemplu, daca doresti sa iti setezi singur temperatura pentru fiecare compartiment atunci poti opta pentru un model cu doua compresoare, iar daca esti o persoana ocupata atunci poti alege modelul cu dezghetare automata. Acestea sunt doar cateva aspecte esentiale in crearea unei experiente de utilizare inedite.  

Unul sau doua compresoare

Exista aparate frigorifice care au un singur motor atat pentru racitor, cat si pentru congelator sau cate unul pentru fiecare compartiment frigorific in parte. Avantajul alegerii unui model de aparat cu doua compresoare este ca poti seta temperatura dorita in fiecare compartiment.
In cazul aparatelor frigorifice cu un singur compresor, setarea independenta a temperaturii din congelator si frigider este posibila doar in cazul in care aparatul este prevazut cu panou de comanda.

Full No Frost sau un sistem convetional de racire

Cu siguranta ca inainte de apectele vizuale de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui aparat frigorific, cea mai importanta calitate care trebuie urmarita este sporirea calitatii vietii de zi cu zi. Sistemul de racire Full No Frost ajuta la mentinerea alimentelor proaspete mai mult timp, deoarece asigura un nivel optim de umiditate cu ajutorul curentilor de aer ce previn formarea ghetii si iti ofera un plus de confort. Dezghetarea periodica a aparatului frigorific nu va mai fi necesara.

 

In cazul sistemului de racire conventional, racitorul se dezgheata automat atunci cand temperatura din el ajunge la valoarea setata de tine. Apa rezultata prin dezghetare este colectata intr-o tavita exterioara, de unde se evapora. Cand dezghetarea nu se face automat, sarcina aceasta iti revine tie. Periodic sau de cate ori este nevoie, trebuie sa indepartezi stratul de gheata format pentru ca frigiderul sa functioneze eficient.

Eficienta in organizarea spatiului frigorific

Rafturile ajustabile, atat cele din interiorul compartimentului frigorific, cat si cele de pe usa iti permit sa aranjezi alimentele si recipientele in frigider dupa bunul tau plac. Prezenta compartimentelor pentru alimente speciale ajuta si mai mult oferindu-ti confortul de a gasi totul la indemana in frigiderul tau. Pentru o buna organizare foloseste-te de compartimentele dedicate depozitarii de sticle si borcane, sertarele pentru fructe si legume sau compartimentul cu temperatura apropiata de 0°C.