Cat de des trebuie curatat frigiderul?

Frigiderul tau nu se odihneste niciodata si este partenerul tau neobosit in bucatarie care permanent isi face treaba. Un frigider curat pastreaza mancarea mai proaspata. De aceea, este nevoie sa-l intretii corespunzator. Iata ce poti face pentru un frigider impecabil.   Pentru a raspunde la intrebarea ” Cat de des trebuie curatat frigiderul? “ trebuie sa il comparam cu toata casa ta: sunt lucruri pe care le faci zilnic si altele pe care le faci periodic, pentru o curatenie generala. Asadar…  

Zilnic

Daca a curs ceva pe rafturi, sterge petele imediat cu o laveta umeda, inainte ca acestea sa se usuce sau sa murdareasca si alte alimente. De asemenea, sterge borcanele cu sosuri sau gem inainte de a le baga in frigider.
Verifica resturile de mancare sau alimentele incepute si arunca tot ce pare alterat sau suspect. Daca vrei sa dezgheti ceva, aseaza alimentul congelat intr-un castron.

Saptamanal

Sterge usile, marginile si partea de deasupra frigiderului cu o laveta umeda pe care adaugi un pic de detergent de vase. Acorda o atentie deosebita manerelor.
Pentru suprafetele argintii, foloseste un spray special.

Periodic

Curata garniturile usilor cu apa calda si detergent de vase. Sterge-le bine, apoi, pentru a fi perfect uscate.
Scoate toate alimentele si arunca tot ce este expirat sau alterat. Pune-le pe celelalte intr-un recipient mare, acoperit, sau intr-o lada frigorifica pentru calatorie, pentru a se pastra cat mai reci.
Scoate rafturile si sertarele si spala-le cu apa calda si detergent de vase. Clateste-le bine si usuca-le. Lasa rafturile de sticla cateva minute la temperatura camerei inainte de a le spala cu apa fierbinte, pentru a evita deteriorarea lor.
Sterge interiorul frigiderului. Pentru o curatare eco, poti folosi o solutie de apa si bicarbonat de sodiu. Clateste bine cu apa curata si sterge apoi riguros cu un prosop uscat. Nu folosi detergenti cu miros puternic de parfum deoarece acesta va fi absorbit de alimente.
In contact cu aerul cald, borcanele si recipientele scoase din frigider fac condens. De aceea, inainte de a le pune la loc in frigider, sterge-le cu un prosop.
Nu uita nici de congelator. In general, poti urma aceiasi pasi ca la curatarea racitorului. In cazul in care congelatorul nu se dezgheata automat, poti plasa in interior vase cu apa calda, pentru a elimina mai usor gheata.