Bine de stiut

Decizia de a cumpara o anumita masina de spalat rufe trebuie sa se bazeze pe cateva considerente rationale, care odata bifate, iti vor oferi experienta de utilizare pe care ti-o doresti. Trebuie doar sa tii cont de cateva aspecte, printre care: consumul de energie, viteza de rotatie, capacitatea de incarcare, programele speciale de spalare.  

Consumul de energie electrica si de apa

Este bine sa determini de la inceput cat te va costa folosirea masinii de spalat de-a lungul unui an. Costurile de functionare sunt foarte importante – o masina de spalat eficienta te costa mai putin pe termen lung, chiar daca costul de achizitie este mai ridicat.

Capacitatea de incarcare

Reprezinta cantitatea totala de rufe uscate care poate fi introdusa in cuva masinii de spalat pentru o singura spalare. Daca speli des, poate ar fi bine sa te gandesti la o masina cu capacitatea de 8 kg. Asa poti spala mai multe rufe odata sau articole mai mari – cum ar fi pilotele. Astfel, spalatul rufelor devine mai eficient – cu consum redus de apa si energie.

Viteza de centrifugare

Reprezinta numarul de rotatii al cuvei pe minut. Cu cat acesta este mai mare, cu atat rufele tale vor fi mai bine stoarse si se vor usca mai repede. Nu este nevoie sa-ti faci griji pentru rufele delicate. Poti regla viteza intre 400 si 1200 de rotatii pe minut.

Materialul din care este fabricata cuva

Este un element de care poti tine cont. Cele mai rezistente sunt din poliplex, duraprop sau inox. Durata lor de viata este mai mare sub actiunea detergentilor si a duritatii apei.