Alege o masina potrivita pentru locuinta ta

Alegerea unei masini de spalat este foarte simpla odata ce ai stabilit care este bugetul in care vrei sa te incadrezi si respecti cateva reguli de baza, cum ar fi masurarea spatiului in care urmeaza sa o amplasezi, pozitionarea pe o suprafata potrivita si sa te asiguri ca poti face legaturile la apa si curent electric.  

Decide unde amplasezi masina de spalat rufe

Cel mai important este ca spatiul in care vei pozitiona masina de spalat sa fie drept si nu inclinat. Ideal ar fi ca podeaua sa fie acoperita cu gresie sau alte materiale asemanatoare, dure si drepte. Pentru a evita deplasarea nedorita a masinii de spalat in timpul functionarii, precum si evenimente neplacute cum ar fi debransarea accidentala de la sursa de apa sau evacuare, recomandam ca masina de spalat sa nu fie amplasata niciodata pe materiale moi, acoperite cu mocheta sau covor sau pe o zona inclinata.

Masoara spatiul

Ia o foaie, un creion si o ruleta si masoara dintr-o parte in alta latimea locului. Este necesar sa mai adaugi 2 cm de fiecare parte pentru a te asigura ca vei putea introduce masina in locul destinat. Cand masori adancimea, tine cont si de faptul ca ai nevoie de spatiu in fata pentru deschiderea hubloului si pentru introducerea si scoaterea rufelor din masina. Masoara si inaltimea daca ai o limitare superioara, de exemplu blatul din bucatarie.

Verifica sursa de curent electric si cea de apa

Ai nevoie de o priza cu impamantare, de preferat rezervata doar masinii de spalat. Asigura-te ca este posibila conectarea la o sursa de de apa rece si ca exista acces intr-o distanta optima la o scurgere.