a

Compania

Suntem o companie de succes, de mai bine de 45 de ani croindu-ne un loc aparte in peisajul de business autohton. Arctic se numara astazi printre cele mai puternice si performante companii din Romania, fiind totodata una dintre cele mai cunoscute si apreciate marci romanesti, 80% dintre familiile din Romania detinand cel putin un produs Arctic.

Arctic, succesul unei companii autentic romanesti

Arctic este una dintre cele mai puternice si performante companii din Romania, fiind lider detasat al pietei locale de electrocasnice, cu o cota de piata de peste 35%. Totodata, Arctic este si cel mai mare producator local de electrocasnice, fabrica de aparate frigorifice de la Gaesti producand pana in prezent peste 25 de milioane de frigidere.

Cu o istorie impresionanta, Arctic este una dintre cele mai longevive companii din Romania, in anul 2015 marcand 45 ani de activitate alaturi de o echipa de 3.000 de angajati. Privatizarea din 1997, cand compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti si mai apoi, achizitia de catre Grupului Arçelik in 2002, sunt doua momente importante ce au marcat debutul celei mai dinamice etape in dezvoltarea companiei. In perioada 2002-2015, compania a trecut prin transformari puternice, devenind o afacere solida si un investitor important, in care cifra de afaceri s-a triplat de la 94 de milioane de Euro la peste 300 de milioane de Euro.

In 2013 Arctic a inaugurat o noua linie de productie in cadrul fabricii din Gaesti, ca urmare a unei investitii de 21,9 milioane de euro. Odata cu aceasta, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de productie de aparate frigorifice din Europa. 85% din productia de frigidere este directionata in peste 60 de tari din Europa, Africa si Asia, astfel consolidand pozitia companiei ca unul dintre cei mai importanti exportatori pe piata din Romania.

Arctic detine in Romania 3 branduri puternice - Arctic, Beko si Grundig, care ofera produse performante, la standarde internationale, adresandu-se unor segmente diverse de consumatori. In plus, Arctic detine cea mai mare retea de service cu acoperire la nivel national ce asigura consumatorilor servicii de calitate pe intreaga durata de viata a produselor, alaturi de consultanta specializata prin intermediul call center-ului Arctic.


ISTORIE

2015

2015

Arctic atinge pragul de 25 de milioane de frigidere produse la fabrica din Gaesti si sarbatoreste 45 de ani de activitate in Romania.

2014

2014

Arctic lanseaza pachetul unic de servicii de garantie si mentenanta Arctic Dolce Vita ce ofera 1 an in plus de garantie si 20% discount la toate serviciile oferite de Arctic, timp de 10 ani.

2013

2013

Arctic inaugureaza o noua linie de productie, isi extinde capacitatea de productie si devine astfel cel mai mare producator de aparate frigorifice din Europa Centrala, cu o capacitate anuala de productie de 2,6 milioane de unitati. Investitia realizata este de 21,9 milioane de euro, iar 10,2 milioane euro sunt ajutor de la stat, iar restul fondurile companiei.

2012

2012

Arctic lanseaza gama de electrocasnice cu tehnologia TET, ce ofera consumatorilor solutii de economisire pe termen lung.

2011

2011

Arctic lanseaza o noua gama de produse electrocasnice cu un design modern, ergonomic, dominat de accente si accesorii silver.

2010

2010

Arctic sarbatoreste 40 de ani de activitate si isi consolideaza pozitia de lider pe piata de produse electrocasnice din Romania, atingand o cota de piata de 35%.

2009

2009

Arctic lanseaza pentru prima data o gama de produse electrocasnice incorporabile.

2008

2008

Arctic lanseaza Arctic Expert Line, prima platforma de asistenta telefonica pre si post-vanzare pentru produse electrocasnice.

2007

2007

Arctic este prima companie din Romania care primeste premiul de excelenta TPM.

2006

2006

Arctic inaugureaza o linie de productie pentru congelatoare orizontale, singura din cadrul grupului Arcelik.

2005

2005

Arctic lanseaza noua gama Diffusion si implineste 35 de ani de activitate.

2004

2004

Arctic lanseaza gama de televizoare si inaugureaza o noua linie de productie pentru aparate frigorifice.

2003

2003

Arctic lanseaza o gama extinsa de electrocasnice: frigidere, masini de spalat, aragaze si aspiratoare.

2002

2002

Grupul Arcelik achizitioneaza compania Arctic.

1997

1997

Arctic este privatizata si listata la Bursa de Valori Bucuresti. BERD si Group Societe Generale devin actionari majoritari ca urmare a investitiei de 30 de milioane USD.

1994

1994

Arctic adera la Protocolul de la Montreal si devine primul producator est-european care elimina freonul din procesul de productie.

1972 - 1990

1972 - 1990

Arctic devine marca de frigidere reprezentativa pentru romani.

1972

1972

Arctic realizeaza primul export in Franta.

1970

1970

Se realizeaza prima productie de frigidere.

1968

1968

Ia fiinta compania Arctic sub licenta Thomson Houston.

VIZIUNE, MISIUNE SI VALORI


Viziune

Respectam la nivel global
Pentru ca suntem o companie ce sustine dezvoltarea durabila. Credem ca dezvoltarea economica sustenabila este posibila numai prin respectarea resurselor naturale si a mediului inconjurator. Pentru noi, confortul nu se rezuma doar la ambientul placut pe care il cream in casa fiecarui client, ci si la calitatea mediului exterior pe care ne straduim sa o pastram intacta.

Apreciem oamenii
Suntem constienti de responsabilitate pe care o avem in calitate de jucator major al pietei de electrocasnice si de aceea respectul pentru angajati, pentru clienti si pentru actionari este si va fi intotdeauna prioritar. Intelegem nevoile de zi cu zi ale oamenilor si dezvoltam fiecare produs motivati de gandul ca putem schimba in bine viata a milioane de clienti.

Suntem respectati la nivel global
Pentru ca intotdeauna ne stabilim obiective inalte cu scopul de a ne depasi continuu. Credem ca cea mai buna cale de a creste este aceea de a ne considera pe noi insine cel mai important competitor.

Valori


Calitate. Productivitate. Performanta

De mai bine de 45 de ani, Arctic realizeaza produse de calitate, cu un design modern, ce inglobeaza tehnologii noi, eco-friendly.

Calitatea produselor Arctic este printre altele si rezultatul investitiilor permanente in sistemele de management al productiei, fiind recunoscuta prin diferite certificari obtinute de-a lungul anilor precum: Certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform ISO 9001, pentru conformitea produsului cu standardele Europene EN 60335 pentru Directiva de joasa tensiune si EN 55014 cu privire la Compatibilitatea electromagnetica, in timp ce calitatea proceselor de productie este dovedita prin Certificarea Sistemului de Management de Mediu, conform ISO 14001, ISO 14064 standard international pentru inventarierea si verificarea Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera (GHG) si certificarea sistemului de management al Energiei conform ISO 50001. Totodata, marcajul CE aplicat pe toate produsele Arctic atesta conformitatea cu legislatia UE.

In plus, Arctic este prima companie din Romania care a implementat sistemul TPM (Total Productive Maintenance), un sistem modern de management al productiei, dezvoltat de Japan Institute of Plant Maintenance, ce are ca obiectiv cresterea permanenta a productivitatii prin prevenirea pierderilor din ciclul de viata al fiecarui proces de productie. Dupa implementarea sistemului TPM, Arctic a inregistrat o crestere a eficientei generale a echipamentelor de la 68% la 85%. Compania a fost distinsa in 2010 cu Premiul pentru Excelenta pentru consistenta in TPM si in 2013 cu Premiul Special TPM Achievement.

Arctic este si primul producator din Romania care a primit distinctia Siemens Platinum Certificate pentru Eficienta Energetica in Productie.

La baza rezultatelor excelente obtinute de Arctic se afla preocuparea permanenta de a imbunatati performantele prin intermediul unor procese de control, printre care:

 • Testarile si inspectiile liniei de productie.
 • Auditul productiei prin testarea zilnica a 2% din totalul productiei.
 • Inspectarea parametrilor de functionare a echipamentelor.
 • Evaluarea conditiilor de depozitare a materiilor prime si a componentelor.
 • Asistarea la incarcarea transporturilor.
 • Testele de performanta pentru 1% din totalul productiei zilnice.
 • Masuratorile 3D pentru imbunatatirea controlului calitatii dimensiunilor.
 • Analiza datelor in timpul proceselor pentru a evita produsele neconforme.
 • Auditul intern si al furnizorilor.
 • Elaborarea documentelor de calitate: instructiuni, proceduri, planuri.

Despre Arçelik Group

Arctic face parte din grupul Arçelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group. Incepand cu anul 2002, Arçelik a investit in compania Arctic peste 110 milioane de euro, sumele fiind directionate care cresterea capacitatii de productie, implementarea de noi tehnologii si sisteme moderne de management de productie.

Fondat in 1955, Grupul Arçelik ofera servicii de productie, marketing si post-vanzare pentru sectoarele bunurilor de folosinta indelungata si a electronicelor de consum, ca subsidiara a Koç Holding.

Compania detine 14 unitati de productie in Turcia, Romania, Rusia, China si Africa de Sud, iar din ianuarie 2015 a lansat o fabrica de frigidere in Thailanda. Cu 26.000 de angajati in intreaga lume si birouri de vanzari si marketing in 27 de tari, Arçelik ofera produse si servicii sub 10 branduri diferite (Arçelik, Beko, Grundig, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel si Altus) in 130 de tari.

A treia cea mai mare companie din industria electrocasnicelor din Europa, Arçelik este lider de piata in Romania, Africa de Sud si Marea Britanie, cu brandurile sale Arctic, Defy si respectiv Beko.

Arçelik Group a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 4,3 miliarde de euro in 2014, cu o crestere de 13% fata de anul anterior. Vanzarile internationale reprezinta aproximativ 61% din cifra de afaceri a companiei.

Liderul absolut in ceea ce priveste cererile depuse pentru eliberarea de brevete de inventie in Turcia, Grupul Arçelik este singura companie turceasca din cele 200 de companii semnatare ale Tratatului International de Cooperare in domeniul brevetului (PCT), tratat administrat de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale din ultimii 5 ani.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.Arçelikas.com.

CARIERE

Povestea de succes a unei companii puternice precum este Arctic nu poate trece testul timpului daca nu este sustinuta de o echipa matura si unita. In cadrul companiei Arctic lucreaza peste 3.000 de angajati consolidati intr-o echipa puternica, dedicata si experimentata. Arctic investeste constant in dezvoltarea echipei si in imbunatatirea conditiilor de munca, dar si in programe de dezvoltare profesionala pentru angajati.
Strategia de resurse umane a companiei include: instruirea si dezvoltarea profesionala, comunicarea interna, managementul performantei, planurile de succesiune, mobilitatea ocupationala interna si internationala, sanatatea angajatilor si securitatea muncii.De altfel, sistemele si practicile de resurse umane Arctic sunt integrate si in conformitate cu politicile si aplicatiile de resurse umane ale Grupului Arçelik si Koç.

Misiunea Arctic este de a continua sa dezvolte si sa consolideze echipa pentru mentine pozitia de lider pe piata si a pastra standardele ridicate impuse in ultimii 45 de ani.


Doresti sa te alaturi echipei Arctic?

Cautam intotdeauna cei mai buni candidati. Completeaza formularul de cariera si trimite-ne CV-ul si o scrisoare de intentie in care sa specifici domeniul de interes.

Daca vrei sa aplici cunostintele dobandite in timpul anilor de studiu si sa petreci 3 saptamani alaturi de noi, acceseaza formularul de cariera si trimite-ne CV-ul tau, mentionand in subiect “Stagiu de practica”. CV-ul tau va fi salvat in baza noastra de date, iar in momentul in care se va face selectia aplicatiilor, un consultant de resurse umane te va contacta.

Toate aplicatiile vor fi tratate in regim de stricta confidentialitate si inregistrate in baza noastra de date. Odata ce aplicatia ta a ajuns la Departamentul de Resurse Umane, vei primi un raspuns de confirmare a inregistrarii ei in baza de date.

Mult succes!

Presa

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.


AGA

Prezentare generala AGA
Desfasurarea Adunarilor Generale si respectarea drepurilor actionarilor Arctic SA

Adunarile generala a actionarilor Arctic S.A. reprezinta organul suprem de conducere al societatii, fiind formata din toti actionarii sau reprezentantii imputerniciti ai acestora. Dispozitii generale privind AGA se regasesc in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile ulterioare.
Pagina web a Arctic poate furniza informatii necesare privind convocarea AGA si cu deciziile adoptate ulterior. Documentele suport sunt publicate pe website-ul arctic.ro si puse la dispozitia tuturor actionarilor. Sectiunea dedicata Adunarilor Generale ale Actionarilor de pe website-ul Arctic poate contine informatii in legatura cu activitatea societatii, informatii ce pot fi accesate in mod gratuit si public. De asemenea, actionarii Arctic S.A. care doresc sa adreseze intrebari consiliului de administratie privind activitatea societatii inainte de momentul intrunirii AGA, iar informatiile se regasesc deja in sectiunea precizata mai sus, raspunsul se considera dat.
Hotararile AGA Arctic S.A. sunt obligatorii si pentru actionarii ce nu au participat la aceasta ori au votat impotriva. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati!Adunarea Generala a Actionarilor din data de 15 februarie 2016.

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930, convoaca in data de 15 februarie 2016, la adresa din Bucuresti, Blvd. Dimitrie Pompei, nr. 10A, cladirea Conect, modul 1, et. 4, sector 2:


A. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGEA”), incepand cu ora 9:00 am
B. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGOA”) incepand cu ora 10:00 am

AGEA va avea urmatoarea Ordine de zi:


 • aprobarea dezvoltarii proiectului “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”, cu conditia obtinerii de ajutor de stat prin schema de ajutoare de stat instituita prin Hotararea Guvernului nr. 807/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.

 • aprobarea valorii totale a investitiei, atat cheltuieli eligibile cat si cheltuieli non-eligibile, pentru proiectul “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”, in suma de maxim 472,50 milioane lei, fara TVA, echivalentul a 105 milioane Euro, fara TVA, (estimare facuta la un curs de schimb conventional de 1 euro= 4,5 ron).

 • probarea valorii totale a ajutorului de stat solicitat Ministerului Finantelor – Unitatea de Implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin HG 807/2014, in suma de maximum 37,5 milioane euro, echivalentul a 168.75 milioane lei (estimare facuta la un curs de schimb conventional de 1 euro= 4,5 ron).

 • aprobarea renuntarii la dezvoltarea proiectului “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic” in ipoteza in care Cererea de acord de finantare nu este aprobata de autoritatile competente, iar Societatea nu obtine ajutorul de stat prin schema de ajutoare de stat institutita prin Hotararea Guvernului nr.807/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • diverse.

AGOA, cu urmatoarea ordine de zi:


 • aprobarea reinvestirii unei sume maxime de 70 milioane Euro, echivalent 315.00 milioane lei din profitul nerepartizat obtinut de Societate in anii financiari anteriori (pana la anul 2014 inclusiv), pentru asigurarea co-finantarii cheltuielilor eligibile si a celor neeligibile privind proiectul “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”; suma finala fiind stabilita la momentul implementarii.

 • diverse.

La Adunarea Generala a Actionarilor vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 31 Ianuarie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Descarca mai jos:


Anunt pentru convocarea AGEA
Anunt pentru convocarea AGOA

Hotararea AGEA si AGOA ale Arctic S.A. din data de 15 februarie 2016

Descarca de mai jos fisierele aferente AGA:


Hotararea AGEA
Hotararea AGOA

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 10 mai 2016.

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930,convoaca in data de 10 mai 2016, la adresa din Bucuresti, Blvd. Dimitrie Pompei, nr. 10A, cladirea Conect, modul 1, et. 4, sector 2:

A.      Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor  ARCTIC S.A. (“AGEA”), incepand cu  ora 10:00 am

B.      Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor  ARCTIC S.A. (“AGOA”) incepand cu ora 9:00 am

AGEA va avea urmatoarea Ordine de zi:

1.       Modificarea art.6.4. din Actul Constitutiv al Societatii, prin completarea listei cuprinzand obiectul de activitate cu codul CAEN – „4690 –  comert cu ridicata nespecializat”.

2.       Diverse

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 30 aprilie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

AGOA, cu urmatoarea ordine de zi:

1.        aprobarea situatiilor financiare anuale ale Societatii si a contului de profit si pierdere pentru anul 2015;

2.       aprobarea rapoartelor Consiliului de Administratie si ale Auditorului extern al Societatii;

3.       eventuala stabilire a dividendului si plata acestuia catre actionari;

4.       aprobarea bugetului pentru anul 2016;

5.       prelungirea mandatelor urmatorilor membri ai Consiliului de Administratie si a mandatului presedintelui Consiliului de Administratie pana la data de 10 Mai 2018:

Levent Cakiroglu, cetatean turc, nascut la data de 03.04.1967 in Ankara, Turcia, domiciliat in cartier Acarlar, strada Marti Sokak Beykoz Konaklari nr.292, Beykoz-Istanbul, Turcia, identificat prin pasaport nr. S 01294599, emis de catre autoritatile turce la data de 19.11.2013, valabil pana la data de 19.11.2018;

Fatih  Kemal Ebiçlioğlu, cetatean turc, nascut la data de 26.08.1967 in Puturge,Turcia, domiciliat in Istanbul, cartier Kucuksu, Mesa Evleri, strada Yalniz Selvi nr.6 D:4-5 Cengelkoy, Uskudar, Turcia, identificat prin pasaport nr. S01187822, emis de autoritatile turce din Istanbul, la data de 04.11.2013, valabil pana la data de 04.11.2018;

Tulin Karabuk, cetatean turc, nascuta la data de 15.03.1965, in Bursa - Turcia, domiciliata in Istanbul Evleri, E1 Blok, Daire 9, Gokturk Eyup, Istanbul, identificata prin pasaport nr. U 04683073, emis de catre autoritatile din Eyup la data de 11.04.2012, valabil pana la data de 11.04.2022;

6.       Revocarea din functia de administrator a domnului Ismail Hakki Sagir, incepand cu data de 10  mai 2016;

7.       Numirea, incepand cu data de 10 Mai 2016, in functia de administrator a domnului: Cemal seref Oğuzhan Öztürk, cetatean turc, nascut la data de 08.02.1959, in Trabzon – Turcia, domiciliat in Istanbul, cartier Barbaros, strada Ahlat, complex rezidential Varyap Meridian,  bl. E2, nr. 1B D:11,  Atasehir,Turcia, identificat prin  pasaport nr.U 09321339, emis de autoritatile din Eyup la data de 16.06.2014, valabil pana la data de 07.01.2024. Mandatul acestuia va fi valabil pana la data de 10 Mai 2018.

8.       Numirea auditorului financiar extern si stabilirea duratei minime a contractului de audit financiar, precum si valoarea contractului incheiat cu societatea de audit.

9.       Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 30 aprilie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Anunt pentru convocarea AGEA
Anunt pentru convocarea AGOA

Hotararea AGEA si AGOA ale Arctic S.A. din data de 10 mai 2016

Descarca de mai jos fisierele aferente AGA:


Hotararea AGEA
Hotararea AGOA

Situatii financiare anuale

In curand

Dividende

In curand

Cadru legal

Cadrul legal/Info legal

Brandul Arctic este inregistrat pe piata romaneasca inca din anul 1968. Trecerea din patrimoniul statului in proprietate privata a avut drept consecinta listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Acest lucru a determinat o crestere a exigentelor in materia transparentei pentru respectarea regulilor bursiere. Fiind o societate listata, Arctic S.A. respecta reglementarile normative impuse de Comisia Nationala de Valori Mobiliare si Bursa de Valori Bucuresti.
Arctic S.A. este o societate ce functioneaza in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, fiind o societate pe actiuni. In anul 2002, compania a fost cumparata de grupul turcesc Arcelik.