a

Compania

Suntem o companie de succes, de mai bine de 45 de ani croindu-ne un loc aparte in peisajul de business autohton. Arctic se numara astazi printre cele mai puternice si performante companii din Romania, fiind totodata una dintre cele mai cunoscute si apreciate marci romanesti, 80% dintre familiile din Romania detinand cel putin un produs Arctic.

Arctic, succesul unei companii autentic romanesti

Lider de piata in Romania si cel mai mare producator de electrocasnice din Europa Continentala, Arctic se numara astazi printre cele mai puternice si performante companii din Romania. Mai mult, Arctic este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri romanesti, 80% dintre familiile din Romania detinand cel putin un produs Arctic.

Arctic, succesul unei companii autentic romanesti

Cu o istorie de peste 48 de ani de activitate, Arctic este cel mai mare producator de electrocasnice din Romania si din Europa Continentala, fabrica de aparate frigorifice de la Gaesti producand pana in acest moment peste 31 de milioane de frigidere.

Incepand cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 135 de milioane de euro in noi tehnologii, sisteme moderne de management al productiei, dar si in dezvoltarea capacitatii de productie a fabricii de frigidere din Gaesti.

In anul 2013, Arctic a inaugurat o noua linie de productie in cadrul fabricii din Gaesti, ca urmare a unei investitii de 24 de milioane de euro. Odata cu aceasta, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de productie de aparate frigorifice din Europa Continentala. Compania Arctic este in prezent unul dintre cei mai importanti exportatori din Romania, 70% din productia de frigidere fiind directionata in peste 80 de tari din Europa, Africa si Asia.

Arctic detine in Romania 3 branduri puternice - Arctic, Beko si Grundig, care ofera produse performante, la standarde internationale, adresandu-se unor segmente diverse de consumatori. In plus, Arctic detine cea mai mare retea de service cu acoperire la nivel national ce asigura consumatorilor servicii de calitate pe intreaga durata de viata a produselor, alaturi de consultanta specializata prin intermediul call center-ului Arctic.

In anul 2017, Arctic a demarat lucrarile de constructie pentru o noua fabrica de masini de spalat rufe, care va fi amplasata in localitatea Ulmi, judetul Dambovita. Noua investitie este una de tip Greenfield si va fi prima unitate de productie din grupul Arçelik construita conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Astfel, conceptul de fabrica 4.0 va integra tehnologii de ultima ora, precum comunicarea wireless a liniilor de productie cu cele din alte tari parte din Grupul Arcelik, dar si utilaje inteligente.


ISTORIE

Repozitionarea strategica a brand-ului culmineaza cu introducerea unui nou logo, slogan si manual de brand. Proiectul exprima viziunea ca, prin tehnologie, Arctic transforma provocarile zilnice din familie și treburile gospodaresti ale casei in clipe frumoase alaturi de cei dragi.

2017

Dupa parcurgerea unui proces de repozitionare strategica, Arctic lanseaza o noua platforma de comunicare menita sa ilustreze relatia emotionala dintre brand si consumatori.

2016

Arctic atinge pragul de 25 de milioane de frigidere produse la fabrica din Gaesti si sarbatoreste 45 de ani de activitate in Romania.

2015

Arctic lanseaza pachetul unic de servicii de garantie si mentenanta Arctic Dolce Vita ce ofera 1 an in plus de garantie si 20% discount la toate serviciile oferite de Arctic, timp de 10 ani.

2014

Arctic inaugureaza o noua linie de productie, isi extinde capacitatea de productie si devine astfel cel mai mare producator de aparate frigorifice din Europa Centrala, cu o capacitate anuala de productie de 2,6 milioane de unitati. Investitia realizata este de 21,9 milioane de euro, iar 10,2 milioane euro sunt ajutor de la stat, iar restul fondurile companiei.

2013

Arctic lanseaza gama de electrocasnice cu tehnologia TET, ce ofera consumatorilor solutii de economisire pe termen lung.

2012

Arctic lanseaza o noua gama de produse electrocasnice cu un design modern, ergonomic, dominat de accente si accesorii silver.

2011

Arctic sarbatoreste 40 de ani de activitate si isi consolideaza pozitia de lider pe piata de produse electrocasnice din Romania, atingand o cota de piata de 35%.

2010

Arctic lanseaza pentru prima data o gama de produse electrocasnice incorporabile.

2009

Arctic lanseaza Arctic Expert Line, prima platforma de asistenta telefonica pre si post-vanzare pentru produse electrocasnice.

2008

Arctic este prima companie din Romania care primeste premiul de excelenta TPM.

2007

Arctic inaugureaza o linie de productie pentru congelatoare orizontale, singura din cadrul grupului Arcelik.

2006

Arctic lanseaza noua gama Diffusion si implineste 35 de ani de activitate.

2005

Arctic lanseaza gama de televizoare si inaugureaza o noua linie de productie pentru aparate frigorifice.

2004

Grupul Arcelik achizitioneaza compania Arctic.

2002

Arctic este privatizata si listata la Bursa de Valori Bucuresti. BERD si Group Societe Generale devin actionari majoritari ca urmare a investitiei de 30 de milioane USD.

1997

Arctic adera la Protocolul de la Montreal si devine primul producator est-european care elimina freonul din procesul de productie.

1994

Arctic devine marca de frigidere reprezentativa pentru romani.

1990

Arctic realizeaza primul export in Franta.

1972

Se realizeaza prima productie de frigidere.

1970

Ia fiinta compania Arctic sub licenta Thomson Houston.

1968

VIZIUNE, MISIUNE SI VALORI


Respectam la nivel global Pentru ca suntem o companie ce sustine dezvoltarea durabila. Credem ca dezvoltarea economica sustenabila este posibila numai prin respectarea resurselor naturale si a mediului inconjurator. Pentru noi, confortul nu se rezuma doar la ambientul placut pe care il cream in casa fiecarui client, ci si la calitatea mediului exterior pe care ne straduim sa o pastram intacta.

Apreciem oamenii Suntem constienti de responsabilitate pe care o avem in calitate de jucator major al pietei de electrocasnice si de aceea respectul pentru angajati, pentru clienti si pentru actionari este si va fi intotdeauna prioritar. Intelegem nevoile de zi cu zi ale oamenilor si dezvoltam fiecare produs motivati de gandul ca putem schimba in bine viata a milioane de clienti.

Suntem respectati la nivel global Pentru ca intotdeauna ne stabilim obiective inalte cu scopul de a ne depasi continuu. Credem ca cea mai buna cale de a creste este aceea de a ne considera pe noi insine cel mai important competitor.

Valori


Calitate. Productivitate. Performanta

De mai bine de 45 de ani, Arctic realizeaza produse de calitate, cu un design modern, ce inglobeaza tehnologii noi, eco-friendly.

Calitatea produselor Arctic este printre altele si rezultatul investitiilor permanente in sistemele de management al productiei, fiind recunoscuta prin diferite certificari obtinute de-a lungul anilor precum: Certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform ISO 9001, pentru conformitea produsului cu standardele Europene EN 60335 pentru Directiva de joasa tensiune si EN 55014 cu privire la Compatibilitatea electromagnetica, in timp ce calitatea proceselor de productie este dovedita prin Certificarea Sistemului de Management de Mediu, conform ISO 14001, ISO 14064 standard international pentru inventarierea si verificarea Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera (GHG) si certificarea sistemului de management al Energiei conform ISO 50001. Totodata, marcajul CE aplicat pe toate produsele Arctic atesta conformitatea cu legislatia UE.

In plus, Arctic este prima companie din Romania care a implementat sistemul TPM (Total Productive Maintenance), un sistem modern de management al productiei, dezvoltat de Japan Institute of Plant Maintenance, ce are ca obiectiv cresterea permanenta a productivitatii prin prevenirea pierderilor din ciclul de viata al fiecarui proces de productie. Dupa implementarea sistemului TPM, Arctic a inregistrat o crestere a eficientei generale a echipamentelor de la 68% la 85%. Compania a fost distinsa in 2010 cu Premiul pentru Excelenta pentru consistenta in TPM si in 2013 cu Premiul Special TPM Achievement.

Arctic este si primul producator din Romania care a primit distinctia Siemens Platinum Certificate pentru Eficienta Energetica in Productie.

La baza rezultatelor excelente obtinute de Arctic se afla preocuparea permanenta de a imbunatati performantele prin intermediul unor procese de control, printre care:

 • done Testarile si inspectiile liniei de productie.
 • done Auditul productiei prin testarea zilnica a 2% din totalul productiei.
 • done Inspectarea parametrilor de functionare a echipamentelor.
 • done Evaluarea conditiilor de depozitare a materiilor prime si a componentelor.
 • done Asistarea la incarcarea transporturilor.
 • done Testele de performanta pentru 1% din totalul productiei zilnice.
 • done Masuratorile 3D pentru imbunatatirea controlului calitatii dimensiunilor.
 • done Analiza datelor in timpul proceselor pentru a evita produsele neconforme.
 • done Auditul intern si al furnizorilor.
 • done Elaborarea documentelor de calitate: instructiuni, proceduri, planuri.
 • done Certificare ISO: OHSAS 18001, ISO 14001, ISO 9001, ISO 50001

Despre Arçelik Group

Arçelik Group

Arctic face parte din grupul Arçelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group. Incepand cu anul 2002, Arçelik a investit in compania Arctic peste 110 milioane de euro, sumele fiind directionate care cresterea capacitatii de productie, implementarea de noi tehnologii si sisteme moderne de management de productie.

Fondat in 1955, Grupul Arçelik ofera servicii de productie, marketing si post-vanzare pentru sectoarele bunurilor de folosinta indelungata si a electronicelor de consum, ca subsidiara a Koç Holding.

Compania detine 14 unitati de productie in Turcia, Romania, Rusia, China si Africa de Sud, iar din ianuarie 2015 a lansat o fabrica de frigidere in Thailanda. Cu 26.000 de angajati in intreaga lume si birouri de vanzari si marketing in 27 de tari, Arçelik ofera produse si servicii sub 10 branduri diferite (Arçelik, Beko, Grundig, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel si Altus) in 130 de tari.

A treia cea mai mare companie din industria electrocasnicelor din Europa, Arçelik este lider de piata in Romania, Africa de Sud si Marea Britanie, cu brandurile sale Arctic, Defy si respectiv Beko.

Arçelik Group a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 4,3 miliarde de euro in 2014, cu o crestere de 13% fata de anul anterior. Vanzarile internationale reprezinta aproximativ 61% din cifra de afaceri a companiei.

Liderul absolut in ceea ce priveste cererile depuse pentru eliberarea de brevete de inventie in Turcia, Grupul Arçelik este singura companie turceasca din cele 200 de companii semnatare ale Tratatului International de Cooperare in domeniul brevetului (PCT), tratat administrat de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale din ultimii 5 ani.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.Arçelikas.com.

Cariere

Povestea de succes a unei companii puternice precum este Arctic nu poate trece testul timpului daca nu este sustinuta de o echipa matura si unita. In cadrul companiei Arctic lucreaza peste 3.000 de angajati consolidati intr-o echipa puternica, dedicata si experimentata. Arctic investeste constant in dezvoltarea echipei si in imbunatatirea conditiilor de munca, dar si in programe de dezvoltare profesionala pentru angajati.
Strategia de resurse umane a companiei include: instruirea si dezvoltarea profesionala, comunicarea interna, managementul performantei, planurile de succesiune, mobilitatea ocupationala interna si internationala, sanatatea angajatilor si securitatea muncii.De altfel, sistemele si practicile de resurse umane Arctic sunt integrate si in conformitate cu politicile si aplicatiile de resurse umane ale Grupului Arçelik si Koç.

Misiunea Arctic este de a continua sa dezvolte si sa consolideze echipa pentru mentine pozitia de lider pe piata si a pastra standardele ridicate impuse in ultimii 45 de ani.


Doresti sa te alaturi echipei Arctic?

Cautam intotdeauna cei mai buni candidati. Completeaza formularul de cariera si trimite-ne CV-ul si o scrisoare de intentie in care sa specifici domeniul de interes.

Daca vrei sa aplici cunostintele dobandite in timpul anilor de studiu si sa petreci 3 saptamani alaturi de noi, acceseaza formularul de cariera si trimite-ne CV-ul tau, mentionand in subiect “Stagiu de practica”. CV-ul tau va fi salvat in baza noastra de date, iar in momentul in care se va face selectia aplicatiilor, un consultant de resurse umane te va contacta.

Toate aplicatiile vor fi tratate in regim de stricta confidentialitate si inregistrate in baza noastra de date. Odata ce aplicatia ta a ajuns la Departamentul de Resurse Umane, vei primi un raspuns de confirmare a inregistrarii ei in baza de date.

Mult succes!

Presa

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

2017

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic anunta numirea unui nou Director General Vizualizeaza Descarca
Arctic isi extinde activitatea in Romania cu o noua investitie Vizualizeaza Descarca
Arctic sustine primele clase de invatamant dual din judetul Dambovita Vizualizeaza Descarca
Arctic suporta cheltuielile generate de transferul contributiilor sociale catre angajati Vizualizeaza Descarca

2016

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic lanseaza campania "Stim familiile de romani din interior" Vizualizeaza Descarca
"Stim familiile de romani din interior" o campanie manifest pentru familie Vizualizeaza Descarca
Arctic ofera o masa calda copiilor din Complexul de Servicii Sociale Vizualizeaza Descarca

2015

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic povestea de succes a 25 de milioane de frigidere in 45 de ani de activitate in Romania Vizualizeaza Descarca

2014

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic a numit un nou Director General Vizualizeaza Descarca

2013

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

2012

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic te provoaca sa castigi in joaca... cu Electronomic Vizualizeaza Descarca
Campania "Cumpara Arctic relaxat – 30 zile banii inapoi garantat" continua Vizualizeaza Descarca
Cumperi acum si iei decizia finala in 30 de zile Vizualizeaza Descarca
De Ziua Mondiala a Mediului Arctic te invata sa fii ECO Vizualizeaza Descarca
Economiseste timp, energie si bani cu Arctic Vizualizeaza Descarca

2011

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat evolutie Arctic 2010 Vizualizeaza Descarca

2010

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat Arctic 40 ani FINAL Vizualizeaza Descarca
Rezultate financiare 2009 Arctic Vizualizeaza Descarca

2009

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat de presa Arctic rezultate financiare 2008 Vizualizeaza Descarca
Rezultate financiare 1H 2009 final Vizualizeaza Descarca

2008

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat de presa post eveniment FDC Opening Session Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa rezultate financiare 2007 Vizualizeaza Descarca
Comunicat rezultate S1 Vizualizeaza Descarca
Filter Design Comunicat post eveniment final Vizualizeaza Descarca

2007

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat de presa rezultate Arctic semestrul 1 Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa evaluare program CSR Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa program CSR Believe in U Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa rezultate financiare 2006 Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa Rezultate Q1 Vizualizeaza Descarca
Comunicat TPM final Vizualizeaza Descarca

2006

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Arctic un exportator cu traditie Comunicat de presa Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa 20 iunie Campania de comunicare Arctic Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa estimare rezultate financiare 2006 Vizualizeaza Descarca
Comunicat de presa rezultate financiare 2005 Vizualizeaza Descarca

2005

Fii la curent cu ultimele noutati din Lumea Arctic sau cauta un eveniment din arhiva noastra.

Comunicat Arctic 35 ani Vizualizeaza Descarca
Comunicat donatie Vizualizeaza Descarca

AGA

Prezentare generala AGA
Desfasurarea Adunarilor Generale si respectarea drepurilor actionarilor Arctic SA

Adunarile generala a actionarilor Arctic S.A. reprezinta organul suprem de conducere al societatii, fiind formata din toti actionarii sau reprezentantii imputerniciti ai acestora. Dispozitii generale privind AGA se regasesc in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile ulterioare.
Pagina web a Arctic poate furniza informatii necesare privind convocarea AGA si cu deciziile adoptate ulterior. Documentele suport sunt publicate pe website-ul arctic.ro si puse la dispozitia tuturor actionarilor.

Sectiunea dedicata Adunarilor Generale ale Actionarilor de pe website-ul Arctic poate contine informatii in legatura cu activitatea societatii, informatii ce pot fi accesate in mod gratuit si public. De asemenea, actionarii Arctic S.A. care doresc sa adreseze intrebari consiliului de administratie privind activitatea societatii inainte de momentul intrunirii AGA, iar informatiile se regasesc deja in sectiunea precizata mai sus, raspunsul se considera dat.

Hotararile AGA Arctic S.A. sunt obligatorii si pentru actionarii ce nu au participat la aceasta ori au votat impotriva. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati!

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 15 februarie 2016.

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930, convoaca in data de 15 februarie 2016, la adresa din Bucuresti, Blvd. Dimitrie Pompei, nr. 10A, cladirea Conect, modul 1, et. 4, sector 2:


A. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGEA”), incepand cu ora 9:00 am
B. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGOA”) incepand cu ora 10:00 am

AGEA va avea urmatoarea Ordine de zi:


 • aprobarea dezvoltarii proiectului “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”, cu conditia obtinerii de ajutor de stat prin schema de ajutoare de stat instituita prin Hotararea Guvernului nr. 807/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.

 • aprobarea valorii totale a investitiei, atat cheltuieli eligibile cat si cheltuieli non-eligibile, pentru proiectul “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”, in suma de maxim 472,50 milioane lei, fara TVA, echivalentul a 105 milioane Euro, fara TVA, (estimare facuta la un curs de schimb conventional de 1 euro= 4,5 ron).

 • probarea valorii totale a ajutorului de stat solicitat Ministerului Finantelor – Unitatea de Implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin HG 807/2014, in suma de maximum 37,5 milioane euro, echivalentul a 168.75 milioane lei (estimare facuta la un curs de schimb conventional de 1 euro= 4,5 ron).

 • aprobarea renuntarii la dezvoltarea proiectului “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic” in ipoteza in care Cererea de acord de finantare nu este aprobata de autoritatile competente, iar Societatea nu obtine ajutorul de stat prin schema de ajutoare de stat institutita prin Hotararea Guvernului nr.807/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • diverse.

AGOA, cu urmatoarea ordine de zi:


 • aprobarea reinvestirii unei sume maxime de 70 milioane Euro, echivalent 315.00 milioane lei din profitul nerepartizat obtinut de Societate in anii financiari anteriori (pana la anul 2014 inclusiv), pentru asigurarea co-finantarii cheltuielilor eligibile si a celor neeligibile privind proiectul “Masini de Spalat – o Noua Fabrica Arctic”; suma finala fiind stabilita la momentul implementarii.

 • diverse.

La Adunarea Generala a Actionarilor vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 31 Ianuarie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Descarca mai jos:


Anunt pentru convocarea AGEA
Anunt pentru convocarea AGOA

Hotararea AGEA si AGOA ale Arctic S.A. din data de 15 februarie 2016

Descarca de mai jos fisierele aferente AGA:


Hotararea AGEA
Hotararea AGOA

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 10 mai 2016.

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930,convoaca in data de 10 mai 2016, la adresa din Bucuresti, Blvd. Dimitrie Pompei, nr. 10A, cladirea Conect, modul 1, et. 4, sector 2:

A.      Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor  ARCTIC S.A. (“AGEA”), incepand cu  ora 10:00 am

B.      Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor  ARCTIC S.A. (“AGOA”) incepand cu ora 9:00 am

AGEA va avea urmatoarea Ordine de zi:

1.       Modificarea art.6.4. din Actul Constitutiv al Societatii, prin completarea listei cuprinzand obiectul de activitate cu codul CAEN – „4690 –  comert cu ridicata nespecializat”.

2.       Diverse

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 30 aprilie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

AGOA, cu urmatoarea ordine de zi:

1.        aprobarea situatiilor financiare anuale ale Societatii si a contului de profit si pierdere pentru anul 2015;

2.       aprobarea rapoartelor Consiliului de Administratie si ale Auditorului extern al Societatii;

3.       eventuala stabilire a dividendului si plata acestuia catre actionari;

4.       aprobarea bugetului pentru anul 2016;

5.       prelungirea mandatelor urmatorilor membri ai Consiliului de Administratie si a mandatului presedintelui Consiliului de Administratie pana la data de 10 Mai 2018:

Levent Cakiroglu, cetatean turc, nascut la data de 03.04.1967 in Ankara, Turcia, domiciliat in cartier Acarlar, strada Marti Sokak Beykoz Konaklari nr.292, Beykoz-Istanbul, Turcia, identificat prin pasaport nr. S 01294599, emis de catre autoritatile turce la data de 19.11.2013, valabil pana la data de 19.11.2018;

Fatih  Kemal Ebiçlioğlu, cetatean turc, nascut la data de 26.08.1967 in Puturge,Turcia, domiciliat in Istanbul, cartier Kucuksu, Mesa Evleri, strada Yalniz Selvi nr.6 D:4-5 Cengelkoy, Uskudar, Turcia, identificat prin pasaport nr. S01187822, emis de autoritatile turce din Istanbul, la data de 04.11.2013, valabil pana la data de 04.11.2018;

Tulin Karabuk, cetatean turc, nascuta la data de 15.03.1965, in Bursa - Turcia, domiciliata in Istanbul Evleri, E1 Blok, Daire 9, Gokturk Eyup, Istanbul, identificata prin pasaport nr. U 04683073, emis de catre autoritatile din Eyup la data de 11.04.2012, valabil pana la data de 11.04.2022;

6.       Revocarea din functia de administrator a domnului Ismail Hakki Sagir, incepand cu data de 10  mai 2016;

7.       Numirea, incepand cu data de 10 Mai 2016, in functia de administrator a domnului: Cemal seref Oğuzhan Öztürk, cetatean turc, nascut la data de 08.02.1959, in Trabzon – Turcia, domiciliat in Istanbul, cartier Barbaros, strada Ahlat, complex rezidential Varyap Meridian,  bl. E2, nr. 1B D:11,  Atasehir,Turcia, identificat prin  pasaport nr.U 09321339, emis de autoritatile din Eyup la data de 16.06.2014, valabil pana la data de 07.01.2024. Mandatul acestuia va fi valabil pana la data de 10 Mai 2018.

8.       Numirea auditorului financiar extern si stabilirea duratei minime a contractului de audit financiar, precum si valoarea contractului incheiat cu societatea de audit.

9.       Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 30 aprilie 2016. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Anunt pentru convocarea AGEA
Anunt pentru convocarea AGOA

Hotararea AGEA si AGOA ale Arctic S.A. din data de 10 mai 2016

Descarca de mai jos fisierele aferente AGA:


Hotararea AGEA
Hotararea AGOA

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930,convoaca in data de 05 Mai 2017, la adresa din Gaesti, str.13 Decembrie, nr.210, cod postal 135200, judetul Dambovita:

A.      Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGOA”), incepand cu orele 11:30 am

B.      Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. (“AGEA”), incepand cu orele 12:30 pm

AGOA va avea urmatoarea ordine de zi:

1.       aprobarea situatiilor financiare anuale ale Societatii si a contului de profit si pierdere pentru anul 2016;

2.       aprobarea rapoartelor Consiliului de Administratie si ale Auditorului extern al Societatii;

3.       eventuala stabilire a dividendului si plata acestuia catre actionari;

4.       aprobarea bugetului pentru anul 2017;

5.       prelungirea mandatului urmatorului membru ai Consiliului de Administratie pana la data de 05 Mai 2019:

-              HAKAN HAMDI BULGURLU, cetatean turc, nascut la data de 17.09.1972, in Oslo, Norvegia, domiciliat in Istanbul – Beykoz, Anadolu Hisari Mah, Korfez Cad. no. 75 34810 Turcia, identificat prin pasaport U 00218048, emis de autoritatile turce la data de 19.10.2010, valabil pana la 19.10.2020

6.       numirea auditorului financiar extern si stabilirea duratei minime a contractului de audit financiar, precum si valoarea contractului incheiat cu societatea de audit.

7.       Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 28 Aprilie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

AGEA va avea urmatoarea ordine de zi:

1.       Modificarea art. 6.4. din Actul Constitutiv al Societatii, prin completarea listei curpinzand obiectele de activitate cu codul CAEN: „6399 – Alte activităţi de servicii informaţionale n.c.a”, „7311 – Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, „7312 – Servicii de reprezentare media

2.       Diverse

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 28 Aprilie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Convocarea AGEA
Convocarea AGOA

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930, convoaca in data de 05 Mai 2017, la adresa din Gaesti, str.13 Decembrie, nr.210, cod postal 135200, judetul Dambovita:

A. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. („AGOA”), incepand cu orele 11:30 am;

B. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. („AGEA”), incepand cu orele 12:30 pm

AGOA va avea urmatoarea ordine de zi:

1. aprobarea situatiilor financiare anuale ale Societatii si a contului de profit si pierdere pentru anul 2016;

2. aprobarea rapoartelor Consiliului de Administratie si ale Auditorului extern al Societatii;

3. eventuala stabilire a dividendului si plata acestuia catre actionari;

4. aprobarea bugetului pentru anul 2017;

5. prelungirea mandatului urmatorului membru ai Consiliului de Administratie pana la data de 05 Mai 2019:

- HAKAN HAMDI BULGURLU, cetatean turc, nascut la data de 17.09.1972, in Oslo, Norvegia, domiciliat in Istanbul – Beykoz, Anadolu Hisari Mah, Korfez Cad. no. 75 34810 Turcia, identificat prin pasaport U 00218048, emis de autoritatile turce la data de 19.10.2010, valabil pana la 19.10.2020

6. numirea auditorului financiar extern si stabilirea duratei minime a contractului de audit financiar, precum si valoarea contractului incheiat cu societatea de audit.

7. Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 28 Aprilie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

AGEA va avea urmatoarea ordine de zi:

1. Modificarea art. 6.4. din Actul Constitutiv al Societatii, prin completarea listei curpinzand obiectele de activitate cu codul CAEN: „6399 – Alte activităţi de servicii informaţionale n.c.a”, „7311 – Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, „7312 – Servicii de reprezentare media

2. Diverse

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 28 Aprilie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Convocarea AGEA

Convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Convocarea AGOA

Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Hotararea AGEA

Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din data de 05 Mai 2017

Hotararea AGOA

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 21 Iulie 2017

Consiliul de Administratie al ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930, convoaca la data de 21 Iulie 2017, la adresa din Gaesti, strada 13 Decembrie, nr. 210, Judetul Dambovita:

A. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. („AGOA”), incepand cu orele 11:30 a.m.;

B. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. („AGEA”), incepand cu orele 12:30 p.m.

AGOA va avea urmatoarea ordine de zi:

1. Revocarea din functia de administrator a dnei Tulin Karabuk, cetatean turc, nascuta la data de 15.03.1965, in Bursa - Turcia, domiciliata in Istanbul Evleri, E1 Blok, Daire 9, Gokturk Eyup, Istanbul, identificata prin pasaport tip P nr. U 04683073, emis de catre autoritatile din Eyup la data de 11.04.2012 valabil pana la data de 11.04.2022.

2. Numirea in functia de administrator a dlui Mehmet Ragıp Balcıoğlu, cetatean britanic, nascut la data de 21 Septembrie 1967, in Istanbul - Turcia, domiciliat in cartier Uskumruköy, strada Kilyos, bloc 2, nr. 246/113, apartament 1, Sarıyer, İstanbul, identificat prin pasaport tip P, cod GBR, nr. 516917355, emis de autoritatile IPS la data de 4 octombrie 2013 valabil pana la data de 4 Februarie 2024. Noul administrator va avea un mandat valabil pana la data de 21 iulie 2019.

3. Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 12 Iulie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Lista cuprinzand informatii cu privire la numele, localitatea de domiciliu si calificarea profesionala a persoanelor propuse pentru inlocuire pentru functia de administrator se afla la dispozitia actionarilor, putand fi consultata si completata de acestia la sediul societatii din Gaesti, Strada 13 Decembrie, nr.210, jud Dambovita.

AGEA va avea urmatoarea ordine de zi:

1. Modificarea articolului 20.1 al actului constitutiv al societatii pentru a reflecta detaliile de identificare ale noului administrator, numit prin Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor.

2. Imputernicirea Directorului General al Societatii sau a altei persoane, pentru a semna versiunea actualizata a actului constitutiv.

3. Diverse.

La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 12 Iulie 2017. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Convocarea AGEA

Convocarea AGOA

Hotararea Generala a Actionarilor din data de 21 Iulie 2017

Hotararea AGEA

Hotararea AGOA

Convocari ale Adunarii Generale a Actionarilor

Convocarea AGEA

Convocarea AGOA

Hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor din data de 3 Mai 2018

Hotararea AGEA

Hotararea AGOA

Convocari ale Adunarii Generale a Actionarilor

Convocarea AGA

Hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor din data de 6 Mai 2019

Adunarea Generala a Actionarilor din data de 06 Mai 2019

Consiliul de Administratie al societatii ARCTIC S.A., cu sediul in Gaesti, str. 13 Decembrie nr. 210, jud. Dambovita, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J15/253/1991, Cod Unic de Inregistrare 933930, convoaca in data de 06.05. 2019, la adresa din Mun. Bucuresti, strada Gara Herastrau nr. 4D, et. 6, Sector 2:

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor ARCTIC S.A. („AGOA”), incepand cu orele 11:30 am;

AGOA va avea urmatoarea ordine de zi:

1. aprobarea situatiilor financiare anuale ale Societatii si a contului de profit si pierdere pentru anul 2018;

2. aprobarea rapoartelor Consiliului de Administratie si ale Auditorului extern al Societatii;

3. eventuala stabilire a dividendului si plata acestuia catre actionari;

4. aprobarea bugetului pentru anul 2019;

5. prelungirea mandatului urmatorilor membrii ai Consiliului de Administratie pana la data de 06 Mai 2021:

- HAKAN HAMDI BULGURLU, cetatean turc, nascut la data de 17.09.1972, in Oslo, Norvegia, domiciliat in Istanbul – Beykoz, Anadolu Hisari Mah, Korfez Cad. no. 75 34810 Turcia, identificat prin pasaport U21343756, emis de autoritatile turce la data de 07.02.2019, valabil pana la 07.02.2029 si

- MEHMET RAGIP BALCIOGLU, cetatean britanic, nascut la data de 21.09.1967, in Istanbul – Turcia, domiciliat in cartier Uskumrukoy, str. Kilyos, bloc 2, nr. 246/113, ap. 1, Sariyer, Istanbul identificat prin pasaport tip P, cod GBR, nr. 516917355, emis de autoritatile IPS la data de 04 octombrie 2013 valabil pana la data de 04.02.2024.

6. numirea auditorului financiar extern si stabilirea duratei minime a contractului de audit financiar, precum si valoarea contractului incheiat cu societatea de audit.

7. Diverse.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, vor putea participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor pana la sfarsitul zilei de 29.04.2019. Actionarii vor putea participa si vota prin reprezentare, in baza unei imputerniciri acordate pentru aceasta adunare generala.

Hotararea AGA

Situatii financiare anuale

In curand

Dividende

„ Urmare a hotararii Consiliul de Administratie, Arctic S.A. va informeaza ca in data de 03.05.2018, va avea loc Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, in cadrul careia va fi supusa la vot distribuirea de dividende.

Suma propusa este de 70 milioane Euro (echivalent in LEI la cursul Bancii Nationale a Romaniei valabil la data Adunarii Generale) din rezultatul financiar acumulat nedistribuit al anilor financiari precedenti, in tot sau in parte dupa cum vor decide actionarii in cadrul sedintei, precum si:

 • aprobarea ca plata dividendelor sa se efectueze in termen de maxim 6 luni de la data la care Adunarea Generala a Actionarilor aproba distribuirea dividendelor;
 • aprobarea modalitatii de plata a dividendelor, in conformitate cu materialele puse la dispozitia actionarilor anterior sedintei.

Aducem atentiei dvs faptul ca valoarea unei actiuni, conform Actului Constitutiv, este de 0,1 RON. Informatiile sunt puse la dispozitia actionarilor in mod public, acestia putand consulta si Convocatorul AGOA publicat in sectiunea AGA 2018. Orice alte informatii suplimentare legate de plata dividendelor pot fi solicitate la urmatoarele date de contact:

Adresa: Arctic S.A., str.13 Decembrie nr.210, Gaesti, Judet Dambovita;
Telefon: 0245 605 010
Email: investitori@arctic.ro

Cadru legal

Brandul Arctic este inregistrat pe piata romaneasca inca din anul 1968. Trecerea din patrimoniul statului in proprietate privata a avut drept consecinta listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Acest lucru a determinat o crestere a exigentelor in materia transparentei pentru respectarea regulilor bursiere. Fiind o societate listata, Arctic S.A. respecta reglementarile normative impuse de Comisia Nationala de Valori Mobiliare si Bursa de Valori Bucuresti.

Arctic S.A. este o societate ce functioneaza in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, fiind o societate pe actiuni.

In anul 2002, compania a fost cumparata de grupul turcesc Arcelik.

Intrebari frecvente

1. De ce actionarii nu primesc dividendele specifice unui anumit interval de timp?

Potrivit legii,dividendele se distribuie pe baza situatiilor financiare aprobate in Adunarea Generala a Actionarilor si a vointei societare.

Astfel, cadrul legal nu impune unei societati obligativitatea de a distribui dividende chiar daca intruneste conditiile necesare.
Actionarii, prin intermediul Adunarii Generale a Actionarilor, au posibilitatea de a decide plata dividendelor pe mai multi ani cumulativ.

Pot exista si situatii in care nu se recurge la distribuirea dividendelor, de exemplu in cazurile in care:

 • Compania a inregistrat pierderi;
 • fondul de rezerva nu a atins nivelul de 20% din capitalul social al Societatii;
 • profitul a fost reinvestit.

Pentru activitatea desfasurata in perioada 2012-2015, potrivit hotararilor AGA dividendele nu au fost distribuite. Astfel, acest aspect urmeaza sa fie pus in discutia actionarilor in cadrul Adunarilor Generale viitoare.

2. De ce numarul actiunilor lor nu creste in situatia in care se fac investitii noi?

Realizarea de noi investitii de catre societatea Arctic S.A. nu reprezinta o crestere a numarului de actiuni detinute de un actionar.

Numarul actiunilor creste sau scade in urma deciziilor luate in Adunarea Generala a Actionarilor, de exemplu, in cazul in care in Adunarea Generala a Actionarilor se decide majorarea capitalului social cu valoarea profitului obtinut de societate, emitand astfel actiuni noi.

Insa, legislatia garanteaza dreptul unui actionar de a creste ori micsora numarul de actiuni pe care il detine, prin tranzactionarea lor incheiand Contracte de cesiune.

Numarul total al actiunilor societatii Arctic S.A. nu variaza in functie de tranzactiile realizate intre actionari sau intre actionari si terte persoane.

Micsoararea numarului total de actiuni al societatii Arctic S.A. , precum si reducerea valorii nominale a actiunilor au loc numai prin Hotararea a Adunarii Generale a Actionarilor.

3. Cum pot instraina propriile actiuni catre o alta persoana in afara de actionarul majoritar al companiei, Ardutch?

A. Instrainarea actiunilor catre terte persoane.

Actionarul care doreste sa instraineze propriile actiuni catre terte persoane este obligat sa acorde celorlalti actionari Arctic S.A. prioritate la cumpararea actiunilor.

Astfel, actionarul trebuie sa inainteze Consiliului de Administratie al societatii Arctic S.A., o oferta de vanzare in care va fi indicat numarul actiunilor oferite si pretul de vanzare.

In termen de 5 zile de la data inregistrarii notificarii, la sediul Arctic S.A. va fi publicat pe o perioada de 5 zile un anunt privind oferta de vanzare, considerandu-se in acest fel ca ceilalti actionari au fost notificati cu privire la oferta de vanzare.

In termen de 15 zile de la inregistrarea ofertei de vanzare, actionarului ofertant i se va comunica daca ceilalti actionari au acceptat oferta de vanzare.

In cazul in care niciun alt actionar nu-si exprima intentia de a achitiziona actiunile vandabile, actionarul ofertant este liber sa ofere actiunile oricarui tert.

B. Operatiuni de vanzare/cumparare a actiunilor efectuate intre actionari.

De la procedeul expus mai sus exista si exceptii in care transferul actiunilor se realizeaza in mod liber prin intermediul unui Contract de cesiune, respectiv:

 • In cazul in care un actionar doreste sa achizitioneze actiuni detinute de catre alti actionari, facandu-le o oferta de cumparare;
 • In cazul in care un actionar doreste de vanda propriile actiuni, in mod direct, unui alt actionar, facandu-i o oferta de vanzare;

Aceleasi reguli se aplica fie ca este vorba de actionarul majoritar, fie ca este vorba de un alt actionar.

Orice instrainare a actiunilor societatii Arctic S.A. care se realizeaza prin nerespectarea procedurii expuse mai sus va fi nula de drept.

4. Cum pot cesiona actiunile catre actionarul majoritar al companiei?

Actionarul ofertant care doreste sa isi instraineze propriile actiuni catre actionarul majoritar al companiei va inainta catre acesta o oferta de vanzare, continand pretul de vanzare.
In cazul in care actionarul majoritar va fi de acord cu oferta primita, atunci cei doi actionari vor proceda la incheierea unui Contract de cesiune.

5. Ce fac in situatia in care certificatul de mostenitor nu cuprinde actiunile asupra carora era proprietar defunctul? Ce documente sunt necesare pentru a efectua modificarile in Registrul Actionarilor in caz de deces?
N.B. Sunt actionari care refuza sa faca un supliment la certificatul de mostenitor, justificand faptul ca nu sunt dispusi sa mai cheltuie alte sume de bani. Actiunile societatii Arctic S.A. sunt indivizibile, fiind recunoscut doar un singur proprietar pentru fiecare actiune.

Este necesar ca certificatul de mostenitor sa cuprinda la masa succesorala numarul total al actiunilor pe care le mosteneste persoana in cauza.

In cazul in care actiunile nu sunt incluse ca bunuri mobile in masa succesorala a defunctului, mostenitorii pot solicita notarului public emiterea unui certificat de mostenitor de suplimentare.

Pentru a intra in posesia actiunilor aferente certificatului de actionar mostenit, este necesar sa se indeplineasca procedura succesorala de pe numele fostului actionar, pe numele mostenitorului sau.

In cazul in care procedura succesorala a fost indeplinita, inscrierea in Registrul Actionarilor se face cu respectarea prevederilor legale, pe baza urmatoarelor acte:

 • cerere pentru efectuarea modificarilor in Registrul Actionarilor;
 • copie certificat de mostenitor (pentru persoanele fizice);
 • actul legal doveditor al calităţii de succesor, fiind obligatorie şi semnătura beneficiarului ori a mandatarului acestuia (pentru persoanele juridice);
 • copie a cartii de identitate a mostenitorului;
 • copie a certificatului de actionar al defunctului;
 • copie certificat de deces;
 • hotarare judecatoreasca de deschidere a succesiunii si/sau de impartire a masei succesorale, dupa caz;
 • intelegere intre mostenitori semnata de catre toti mostenitorii in fata unui notar public, pentru ca numai unul dintre ei sa beneficieze de actiuni, dupa caz.

6. Daca succesiunea defunctului nu este deschisa, succesibilii pot deveni actionari?

Pentru a intra in posesia actiunilor aferente certificatului de actionar mostenit, este necesar sa se indeplineasca procedura succesorala de pe numele fostului actionar, pe numele mostenitorului/mostenitorilor sai.

Potrivit HG 885/1995, inregistrarea modificarilor in Registrul Actionarilor, in caz de deces se realizeaza numai in baza certificatului de mostenitor.

7. Este posibil ca in cazul in care nu au fost repartizate dividendele, actionarul sa primeasca la schimb un produs?

Societatea ARCTIC S.A. nu recurge la distribuirea dividendelor in echivalent sau in natura.

Intrarea oricarui actionar in posesia unui produs fabricat sau comercializat de compania Arctic S.A. nu se poate realiza decat in conditiile generale de achizitionare a produselor, specifice oricarui consumator obisnuit.

Calitatea de actionar Arctic S.A. nu acorda un drept preferential la obtinerea unui produs.

8. Cine are obligatia de a plati contributia de 5,5,% CASS la incasarea de dividende?

Potrivit legislatiei in materie fiscala, actionarii vor datora incepand cu 1 ianuarie 2017 o contributie de 5,5% la asigurarile sociale de sanatate (CASS).

Astfel, actionarii vor datora catre bugetul de stat impozit pe profit in cota de 5%, la care se adauga contributia la asigurarile sociale de sanatate in cota de 5,5%.

Daca actionarul este indreptatit sa incasese plata dividendelor repartizate de societate, acesta va primi in realitate o suma diminuata cu valoarea aferenta impozitului si cotei CASS.

Chiar dacă subiect al impunerii este asociatul, plata efectivă a impozitului se face de către societate, prin reținere și vărsare în contul trezoreriei statului (sistemul reținerii la sursă).

9. Este obligatoriu ca un actionar ce primeste dividende, dar este inregistrat la autoritati ca neavand venituri, sa le declare?

Dividentul este generator de impozit pe venit cu retinere la sursa.

Potrivit Codului Fiscal, in cazul in care Societatea plateste dividendele catre un actionar, obligaţia de a reţine, declara si plăti impozitul pe dividende reţinut către bugetul de stat, revine Arctic S.A.

10. Ce documente sunt necesare pentru a incasa dividendele?

In cazul actionarilor persoane fizice, plata dividendelor se efectueaza pe baza cartii de identitate (buletin) a actionarului mentionat in Registrul Actionarilor.

Daca un actionar, persoana fizica, si-a schimbat numele si nu a solicitat efectuarea modificarilor in Registrul Actionarilor, de exemplu in caz de casatorie/divort, pe langa copie a actului de identitate , actionarul trebuie sa prezinte si copia certificatului de casatorie sau inscrisul doveditor al divortului – hot.judecatoareasca ori certificatul de divort eliberat de Notar.

Daca un actionar, persoana fizica, nu se poate prezenta personal la incasarea sumelor provenite din plata dividendelor (e.g. se afla in stare de invaliditate), incasarea dividendelor se poate face de catre o persoana imputernicita prin procura speciala autentificata de notar public, insotita de copie a actului de identitate al imputernicitului.

In cazul actionarilor persoane juridice, plata dividendelor se efectueaza prin transfer bancar, pe baza certificatului de inregistrare fiscal, si a codului IBAN comunicat in prealabil.

11. Ce se intampla in cazul in care un actionar nu se regaseste mentionat in Registrul Actionarilor?

Acţionarii sunt îndreptăţiţi să încaseze dividende sau să exercite orice alte drepturi care, potrivit legii, revin actionarilor numai daca sunt înscrişi în Registrul Actionarilor.

Daca urmare a solicitarii actionarului, acesta nu se regaseste metionat in Registrul Actionarilor, este posibil ca actionarul sa fi instrainat in trecut actiunile pe care le detinea.
In cazul in care actionarul nu se regaseste in aceasta ipoteza, il invitam sa transmita o adresa scrisa in vederea clarificarii situatiei, la urmatoarele date de contact:

Adresa: Arctic S.A., str.13 Decembrie nr.210, Gaesti, Judet Dambovita,

E-mail: office@arctic.ro

12. Eliberarea extraselor din Registrul Actionarilor

Potrivit dispozitiilor legale. Actionarii au dreptul de a primi certificate privind datele inscrise in Registrul Actionarilor, la cerere si pe cheltuiala lor. Certificatele sunt puse la dispozitia actionarilor de catre administratorii, respectiv membrii directoratului prin intermediul persoanelor imputernicite.

Extrasul din Registrul Actionarilor confirma calitatea unei persoane de detinator de actiuni in Registrul Actionarilor.

Arctic S.A. elibereaza extrase din Registrul Actionarilor pe baza unei cereri a mostenitorului, in vederea includerii in masa succesorala a actiunilor defunctului.

Colectare deseuri

Informatii pentru utilizatorii de echipamente de electrice si electrocasnice privind colectarea si eliminarea deseurilor in conditii de protectie a mediului a deseurilor

Toate produsele Arctic comercializate in Romania sunt in conformitate cu legislatia europeana si nationala privind deseurile de echipamente electrice si electrocasnice.

Produsele sunt marcate cu simbolul de sortare selectiva a deseurilor electrice si electronice (DEEE), ceea ce inseamna ca toate produsele electrocasnice ce poarta acest semn trebuie colectate separat de alte tipuri de deseuri.

Echipamentele electrice si electrocasnice pot contine in elementele sale constitutive substante potential periculoase, non-biodegradabile. O astfel de colectare separata constituie modalitatea cea mai eficienta de garantare a respectarii nivelului de protectie a mediului si a sanatatii umane.

Produsele Arctic sunt fabricate cu piese si materiale de inalta calitate care pot fi reutilizate si sunt potrivite pentru reciclare. Utilizatorii trebuie sa contribuie in mod activ la succesul acestui tip de operatiune.

Legislatia interzice eliminarea DEEE impreuna cu deseurile menajere normale si alte dsşeuri la sfarşitul duratei de viata a produsului. Compania Arctic S.A. contribuie in mod activ la cresterea nivelului de informare a consumatorilor sai, incurajand predarea tuturor produselor electrocasnice folosite la centrul de colectare pentru reciclarea echipamentelor electrice si electronice.

Arctic S.A. vine in sprijinul utilizatorilor care doresc sa se debaraseze responsabil de DEEE, fiind unul dintre membrii fondatori ai organizatiei colective RoRec, cu atributii in colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea acestor tipuri de deseuri.

Pentru a afla cum se pot debarasa corect de DEEE ori pentru a afla mai multe informatii despre importanta colectarii si reciclarii, utilizatorii pot apela TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit in toate retelele de telefonie), numar de telefon pus la dispozitie de RoRec ori pot accesa urmatorul link: www.rorec.ro