Vom folosi de 2 ori mai putina energie in productie, pana in 2030, multumita Arçelik

Publicat la data de: 11/25/2020, 10:34

Autor: Arctic

Vom folosi de 2 ori mai putina energie in productie, pana in 2030, multumita Arçelik
Vom folosi de 2 ori mai putina energie in productie, pana in 2030, multumita Arçelik
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2020/11/header_blog.jpg
November 26, 2020
Arctic

Sustenabilitatea este o tema mai actuala ca oricand. In afaceri, sustenabilitatea se refera la efectul pe care il au companiile asupra mediului sau societatii. Astfel, o afacere care isi propune sa adere la o misiune mai mareata decat propria dezvoltare tinteste sa aiba un impact pozitiv la nivel macro, contribuind la solutionarea unora dintre cele […]

Sustenabilitatea este o tema mai actuala ca oricand. In afaceri, sustenabilitatea se refera la efectul pe care il au companiile asupra mediului sau societatii. Astfel, o afacere care isi propune sa adere la o misiune mai mareata decat propria dezvoltare tinteste sa aiba un impact pozitiv la nivel macro, contribuind la solutionarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii, precum schimbarile climatice.

Iar noi suntem mandri sa fim fruntasi in aceasta categorie.

Arçelik, lider în sustenabilitate

Arçelik, grupul din care facem parte, a fost desemnat lider in industrie pe categoria de electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv. Pozitia fruntasa este ocupata de grup in cadrul Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones, care evalueaza performanta in sustenabilitate a celor mai mari companii din lume. Acesta este, de asemenea, al patrulea an consecutiv in care Arçelik este singura companie industriala turca care este listata in categoria dedicata pietelor emergente a Indicelui.

Anul trecut, Arçelik a folosit in Romania exclusiv energie verde pentru desfasurarea activitatilor recurente si de productie ale Arctic. Si pe mai departe, intentiile Arctic si Arçelik se pastreaza la fel de ambitioase. Pana in 2030, obiectivul grupului este sa reduca cu 45% consumul de energie utilizat pentru a produce electrocasnice, in fabricile noastre de la Ulmi si Gaesti, fata de consumul din 2015.

Initiativele responsabile fata de mediu nu se limiteaza la Romania: acelasi obiectiv este valabil si pentru fabricile din Africa de Sud, Rusia, Turcia, China, Thailanda si Pakistan. Sustenabilitatea este una dintre prioritatile de top ale Arçelik si implicit ale Arctic.

„La Arctic, ne-am asumat responsabilitatea de a crea valoare prin integrarea continua a sustenabilitatii in modelul nostru de afaceri. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat sa construiasca brand-uri care au un tel si ne bucuram sa vedem ca fabrica noastra de la Ulmi, singura fabrica Industry 4.0 din Romania, contribuie semnificativ la combaterea schimbarilor climatice, fiind axata pe reciclare si utilizarea eficienta a resurselor.”
Murat-Buyukerk-Arctic
Murat Büyükerk
CEO Arctic

Arçelik figureaza in Indicele de Sustenabilitate Dow Jones din 2017. Acest top evalueaza performanta companiei in diferite sectoare care acopera toate aspectele legate de sustenabilitate, precum managementul, finantarea, lantul de aprovizionare, transparenta, drepturile omului si combaterea schimbarilor climatice.

Creat de S&P Dow Jones Indices si RobecoSAM, Indicele de Sustenabilitate Dow Jones clasifica cele mai sustenabile companii din 61 de industrii si serveste drept punct de referinta pentru investitorii care integreaza problemele legate de sustenabilitate in portofoliile lor.