Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Unde putem monta masina de spalat?

Autor: Arctic

Data publicarii: August 24, 2017

Data modificarii: June 9, 2022

Cand vine vorba de achizitionarea sau mutarea unei masini de spalat, putem opta pentru mai multe optiuni, in functie de necesitati, dar si de spatiul pus la dispozitie. Astfel, vei putea alege locul perfect pentru activitatea de spalare a rufelor, impreuna cu sugestii pentru depozitarea si uscarea hainelor deja spalate.

Functionarea unei masini de spalat depinde de doi factori principali: alimentarea cu energie electrica si conectarea la o sursa de apa curenta, dar si la o conducta de evacuare a apei. Din acest motiv, amplasarea masinii de spalat rufe este relativ limitata de sursele de alimentare. In cazul in care dispui de un spatiu generos, poti face modificarile necesare pentru a putea reloca masina de spalat in spatiul potrivit. Sa vedem care sunt cele mai comune spatii pentru masina de spalat si care sunt avantajele pe care le aduc acestea.


Consulta ghidul Arctic pentru a alege masina de spalat potrivita

  • Baia – Este o optiune des intalnita, indeosebi la bloc. Avantajele constau in faptul ca sursele de apa sunt la indemana, iar pozitia relativ izolata inseamna ca nu aduce poluare fonica. Va trebui totusi sa ai grija la excesul de umiditate, care ar putea duce la degradarea pieselor masinii. Ai grija ca dupa fiecare spalare sa lasi usa cuvei deschisa, pentru a preveni acumularea de mirosuri si mucegai. Nu uita sa aerisesti bine si camera!
  • Bucataria – Este o alternativa la prima varianta, cu specificatia ca este nevoie de o bucatarie relativ incapatoare pentru a gazdui acest aparat voluminos. Va trebui sa tii cont in acest caz de puterea curentului electric, deoarece prizele sunt deja solicitate de alte electrocasnice prezente, precum frigiderul, cuptorul electric sau cu microunde sau alte electrocasnice mici pentru bucatarie. Recomandam in aceasta situatie folosirea unui circuit dedicat pentru masina. De asemenea, nu este bine sa fie foarte aproape de sursele de caldura, precum aragazul, din cauza riscului de supraincalzire.
  • Holul – Este o alta optiune viabila, dar in acest caz trebuie asigurata conectarea la sursele de apa si curent. De multe ori este aleasa pentru locare o debara apropiata de baie sau de bucatarie. Dezavantajele in acest caz sunt reprezentate de necesitatea racordarii, precum si de posibilul deranj cauzat de poluarea fonica, mai ales in cazul in care unul din dormitoare este situat in apropiere.
  • Camera dedicata – Fiind cea mai buna optiune, o spalatorie este spatiul special amenajat pentru aceasta activitate, cuprinzand de multe ori si o zona de uscare a rufelor impreuna cu spatiul de depozitare pentru diverse produse de curatat. In cazul amenajarii acestei camere, va trebui sa iti dedici putina atentie impamantarii instalatiei electrice, pentru a preveni orice fel de accident, cat si securizarii si izolarii termice a conductelor de apa. Dezavantajul consta in faptul ca, fiind o camera relativ izolata, exista riscul de a uita rufele in masina de spalat. 


Apeleaza cu incredere la profesionistii Arctic, care iti stau oricand la dispozitie cu sfaturi utile!

In toate aceste cazuri, nu aseza masina de spalat direct pe covor sau pe mocheta. Aerisirea masinii s-ar putea bloca, fapt care conduce la supraincalzire sau chiar defectare. Urmareste si sfaturile de intretinere de pe site, pentru a putea beneficia de performante indelungate pentru masina ta de spalat!