Publicat la data de: 12/18/2018, 07:10
Autor: Arctic
Oferit musafirilor la masa de Craciun sau preparat oricand pentru pofticiosii cei mici, dulcele cunoscut de toata lumea refuza sa imbatraneasca. Scurt istoric al turtei dulci Ustensilele si ingredientele necesare Mod de preparare Desertul cu textura moale si cu aroma inconfundabila ne trezeste instantaneu cele mai profunde nostalgii ale copilariei. Cu toate ca este un […]
Oferit musafirilor la masa de Craciun sau preparat oricand pentru pofticiosii cei mici, dulcele cunoscut de toata lumea refuza sa imbatraneasca.
Desertul cu textura moale si cu aroma inconfundabila ne trezeste instantaneu cele mai profunde nostalgii ale copilariei. Cu toate ca este un preparat simplu, turta dulce a trecut testul timpului si a rezistat in fata altor specialitati care ar putea parea mai tentante la prima vedere.
Turta dulce poate avea o multime de forme si de culori, in functie de motivul pentru care este pregatita. Cea in forma de fursec este ideala daca doar vrei sa-ti satisfaci pofta, iar Craciunul ar fi incomplet fara turta dulce modelata ca o steluta, o stea, un bradut sau un fulg de nea. Alte forme populare sunt inima, omuletul si casuta de turta dulce.
Povestea milenara a turtei dulci incepe in Franta, dar paternitatea acestui produs de cofetarie apartine unui armean. In anul 992, calugarul Grigorie Macarie alege sa-si traiasca ultima parte a vietii in Franta. Armeanul se face repede indragit, datorita preparatului de patiserie complet nou pentru localnici.
In secolul al XI-lea, cavalerii cruciadelor aduc in Europa ingredientul-minune din reteta originala a turtei dulci: ghimbirul. Secolul al XIII-lea gaseste turta dulce in Suedia, unde calugaritele obisnuiau sa o coaca pentru a fi vanduta. Incepand cu secolul al XIX-lea, toti copiii din lume viseaza la o casa din turta dulce, ca in povestea „Hansel şi Gretel” a Fratilor Grimm.
Pe cat de simplu este acest desert, pe atat de usor este sa il pregatesti la tine acasa, rapid si fara batai de cap. Mai intai, asigura-te ca ai un mixer, pentru momentul in care va trebui sa amesteci aluatul. Desigur, il poti framanta si manual, dar nu vei obtine textura moale pe care o iubesti atat de mult la turta dulce. Iata alte ustensile de care vei avea nevoie pentru a pune in aplicare reteta:
Ingrediente pentru 60 de bucati de turta dulce dupa reteta clasica:
Ingrediente pentru 60 de bucati de turta dulce de post:
Ingrediente pentru 60 de bucati de turta dulce glazurata:
Glazura:
Pentru turta dulce:
Pentru glazura:
Pentru a-i multumi pe toti cei stransi la masa, este bine sa pregatesti turta dulce atat cu glazura, cat si simpla. Daca ai urmat cu atentie pasii de mai sus, cu siguranta le vei face tuturor o surpriza delicioasa. Nu ai nimic de pierdut, iar satisfactia pe care o vei simti la final si felicitarile celor dragi vor fi cea mai buna rasplata pentru efortul tau.
Sursa foto: Shutterstock