Sezonul cald este unul dintre momentele cele mai asteptate ale anului, nu numai pentru ca ne putem bucura de zile mai lungi, ci si pentru ca putem gusta pe deplin din bunatatile pe care natura ni le pune pe masa. Fructele si legumele reprezinta o sursa importanta de vitamine, de nutrienti, de antioxidanti si de savoare, iar varietatea acestora este mai mare ca oricand, pe timpul verii. Tot acest sezon este ideal pentru a pastra cirese, capsuni, caise, mure, zmeura sau merisoare la lada frigorifica, pentru a le include in retetele de placinta, preparate in serile relaxante de toamna. Cea mai placuta maniera in care toate acestea, alaturi de multe altele, pot fi savurate este aceea de a le consuma intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala. Cu un strop de creativitate, putem experimenta savoarea fructelor de vara in felurite moduri, cat e ziua de lunga.
Vezi 👉 AICI oferta noastra de APARATE FRIGORIFICE
Cum pastrezi fructele si legumele
Oricat de proaspete ar fi fructele si legumele care ne plac cel mai mult in timpul verii, ele nu vor rezista prea mult timp in conditii nepotrivite de depozitare. Efectele nefaste ale pastrarii acestora la o temperatura departe de cea optima se rasfrang nu doar asupra aspectului. Daca textura cojilor poate fi alterata, nici pulpa nu ramane la fel de suculenta, iar astfel, fructele si legumele nu ne mai ofera gustul dupa care tanjim atat de mult in lunile reci. Mai mult, nedepozitate corespunzator, acestea se deshidrateaza si isi pierd din potentialul nutritiv pe care ar trebui sa ni-l ofere, iar continutul lor de vitamine nu mai actioneaza la fel de eficient.
Tehnologia Full No Frost previne formarea ghetii, ceea ce ajuta ca fructele si legumele sa fie conservate corespunzator, fara ca proprietatile lor de baza sa fie compromise. Alaturi de aceasta, tehnologia Air Flow Dual Tech ajuta la prevenirea amestecului mirosurilor si a pierderii continutului de lichide in fibra. Astfel, aspectul impecabil al texturilor, gustul delicios si fermitatea atat de apetisanta a fibrei sau a miezului se pastreaza la fel, pentru cat mai mult timp.
Vezi categoria noastra de ▶ ELECTROCASNICE INCORPORABILE
Ce beneficii iti aduc fructele
Le gasim in gradina, in livada, pe taraba din piata sau in raftul de la supermarket. Le putem consuma crude, le putem toca la blender sau transforma in suc, la storcator, sau chiar include pe lista ingredientelor unei prajituri. Indiferent de cum le savuram, fructele ne ajuta sa inmagazinam vitamine ce vor fi importante in urmatorul sezon rece. Acesta este doar unul dintre beneficiile de care vei avea parte, daca alegi una dintre variantele de mai jos:
Zmeura: bogate in antioxidanti, aceste fructe de padure delicioase contribuie la controlul greutatii si au un efect stimulant asupra sistemului imunitar;
Cirese: potasiul se gaseste din abundenta in aceste fructe, iar continutul redus de calorii le face un bun aliat al unei diete echilibrate;
Pere: fibrele, vitaminele si antioxidantii sunt motive importante pentru care sa alegi perele, mai ales daca iti doresti sa sprijini digestia naturala;
Pepene rosu: licopenul, regasit din belsug in pepene, contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, iar continutul ridicat de apa ajuta la o hidratare excelenta;
Ananas: exotic, dar accesibil ca pret si usor de gasit, ananasul este bogat in vitaminele A, B si C, iar continutul sau bogat in acid folic si betacaroten poate regla tranzitul.
Vezi categoria noastra de 👉 ARAGAZE
Care sunt beneficiile legumelor
In cazul in care dispui de o curte suficient de spatioasa, poti alege sa iti amenajezi un solar sau o gradina mica. Fie ca le cultivi, fie ca le cumperi de la un productor, legumele adauga savoare si echilibru nutritional dietei tale de vara. Acestea pot fi consumate in salate, pot fi gatite la aburi, la cuptor sau la tigaie. Iata ce sugestii poti urma, pentru un stil de viata echilibrat:
Fasole verde: deosebit de accesibila, aceasta fasole are un efect benefic asupra sistemului digestiv si te poate ajuta sa tii glicemia sub control;
Ceapa: aroma ei puternica este irezistibila, iar continutul mare de vitamina C este un factor important in cresterea imunitatii si in mentinerea elasticitatii pielii;
Morcovi: beta-carotenul din morcovi este un antioxidant cu efect bun in digestie, iar la acesta se adauga vitaminele A si C, respectv calciul;
Dovlecei: cu un gust dulceag, aceste legume se preteaza multor retete, iar potasiul, fosforul si manganul contribuie la functionarea optima a tractului digestiv;
Sparanghel: continutul bogat de vitaminele B si K fac din aceasta leguma un diuretic natural, cu efect pozitiv asupra echilibrului rinichilor.
Acest obicei sanatos ne poate ajuta sa tinem la distanta o multime de probleme, iar daca tinem cont de gustul placut al celor mai multe dintre fructe sau legume, ne dam seama ca nu avem nimic de pierdut, ci dimpotriva.
Credit foto: Shutterstock, Arctic