Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Sfecla – Un ingredient versatil pentru preparate sanatoase si delicioase

Autor: Arctic

Data publicarii: November 6, 2023

Data modificarii: November 24, 2023

Sfecla rosie este una dintre legumele care pot fi folosite in retete delicioase si sanatoase. Astazi iti prezentam 3 retete simple si gustoase, ce pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitura pentru diverse feluri principale. Cu aceste retete, vei transforma sfecla intr-un adevarat deliciu culinar.

 

Sfecla tavalita in tigaie

 

Ingrediente (pentru patru portii):

  • 1 kg sfecla rosie
  • 1 litru bors acru
  • 2 cepe mari
  • 6-7 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • Sare si piper dupa gust
  • Smantana cu 32% grasime

Instructiuni:

  1. Incepe prin a taia sfecla rosie in bucati mari si fierbe-o in borsul acru. Asigura-te ca pastrezi borsul inrosit pentru un gust autentic.
  2. In timp ce sfecla fierbe, incalzeste uleiul intr-o tigaie si calește ceapa la foc mic pana devine translucida.
  3. Taie sfecla fiarta in cuburi mici si pune-o peste ceapa calita. Asezoneaza după gust si amesteca bine. Adauga usturoiul razuit spre final.
  4. Lasa tigaia cu sfecla la racorit si apoi pune-o in frigider. Cand s-a racit, verifica asezonarea, iar daca mai este nevoie, adauga sare si piper. Poti sa mai adaugi si puțin usturoi, in functie de preferinte.
  5. Spala, usuca si taie grosier patrunjelul. Inainte de servire, pune smantana deasupra sfelei tavalite si patrunjelul taiat. Daca smantana este mai groasa, poti sa o bati usor inainte de a o adauga pentru a o face mai usor de distribuit.

Aceasta reteta simpla de sfecla tavalita in tigaie este perfecta pentru a te bucura de gustul dulce si usor acidulat al sfelei rosii. Poti sa o servesti alaturi de preparate cu carne, peste sau chiar ca un aperitiv sanatos. Este o modalitate delicioasa de a folosi sfecla in bucataria ta si de a te bucura de aromele acestei legume versatile.

Pe langa sfecla tavalita, poti incerca si alte retete cu sfecla:

Bors de sfecla

 

 

Ingrediente:

  • 3 sfecle rosii medii
  • 1 litru bors acru
  • ½ telina
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac mare
  • 3 cepe
  • 3-4 cartofi mici (optional)

Instructiuni:

Fierbe radacinoasele si ceapa. Adauga 3 sfecle fierte in bors acru. Pune si borsul acru la fiert. Asezoneaza dupa gust. Poti adauga smantana si verdeata la servire.

 

Salata de sfecla cu hrean

Ingrediente:

  • ½ kg sfecla rosie (cruda, coapta sau fiarta, data pe razatoare)
  • 125 – 150 g hrean in suc propriu
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare si otet (lamaie) dupa gust

Instructiuni:

Da pe razatoare sfecla rosie cruda, coapta sau fiarta. Toarna niste ulei de floarea soarelui. Asezoneaza dupa gust. Adauga hreanul. Optional: adauga otet sau stoarce o lamaie.

Fiecare dintre aceste preparate pune in valoare gustul unic si beneficiile pentru sanatate ale sfeclei rosii, transformand-o intr-un ingredient de baza in bucataria ta. Asadar, pune-ti sortul si pregateste aceste delicii culinare pentru a-ti rasfata papilele gustative in aceasta perioada a anului.

 

Descopera alaturi de Marius Tudosiei si invitatul sau, Gabriel Corbu, cum poti transforma sfecla rosie in ingredientul vedeta din farfuria ta.
Urmareste video-ul mai jos sau pe canalul nostru de YouTube.