Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Sfaturi utile pentru uscarea rufelor pe timp de iarna

Autor: Arctic

Data publicarii: January 18, 2022

Data modificarii: June 9, 2022

Mentinerea unei atmosfere cat mai placute in casa poate fi o provocare, mai ales in timpul iernii si in special daca locuim intr-un apartament. In cazul in care nu avem unde usca rufele proaspat spalate si trebuie sa gasim o solutie de a face acest lucru in casa, lucrurile se complica si mai mult.

Varianta cea mai la indemana pare a fi uscarea hainelor fie pe un suport special, fie direct pe calorifer, insa umezeala care se acumuleaza ne poate afecta sanatatea, pe langa influenta neplacuta pe care o are asupra calitatii aerului. Insa, exista si o solutie eficienta si rapida, care ne ajuta sa uscam rufele in cele mai bune conditii, fara batai de cap.

Ce solutii ai la indemana pentru a usca rufele rapid

Vara, hainele pot fi lasate afara la uscat, insa acest lucru este posibil doar daca stai la curte sau daca ai un balcon suficient de mare pentru a instala franghii speciale sau pentru un suport metalic. Insa, iarna, aceasta solutie nu functioneaza la fel de bine. Frigul si umiditatea crescuta fac procesul destul de dificil si, in functie de hainele pe care le-ai lasat la uscat, ar putea dura chiar cateva zile pana le poti aduce in casa.

O solutie eficienta pentru a evita toate aceste lucruri este uscatorul de rufe, care are marele avantaj de a usca hainele rapid, evitand astfel umezeala in exces care se poate forma in casa. Majoritatea modelelor de uscatoare de rufe sunt prevazute cu o pompa de caldura, care are rolul de a recircula aerul, asa ca si consumul de energie este redus.

Indiferent de vremea de afara, cu ajutorul unui uscator de rufe poti economisi timp si spatiu in casa, pe langa confortul de care beneficiezi. In plus, unele modele sunt prevazute cu programe dedicate pentru fiecare tip de material in parte, asa ca tesaturile nu se deterioreaza.

Uscatoarele de rufe automate sunt prevazute cu o functie speciala antisifonare, care are rolul de a inmuia cutele tesaturilor, astfel incat, la finalul programului, acestea sunt netede, iar majoritatea nici nu mai au nevoie de fierul de calcat. Si nu trebuie sa iti faci griji daca ai uitat sa le scoti in momentul in care s-a incheiat programul: dupa terminarea programului ales, uscatorul roteste hainele la intervale de 10 minute, pentru a preveni sifonarea.

Cum alegi uscatorul de rufe potrivit

Electrocasnicele moderne ne ajuta sa facem treburile mult mai repede si mai eficient, iar un uscator de rufe a devenit indispensabil in orice locuinta, mai ales daca avem un ritm de viata cu multe activitati si nu avem timp pentru solutiile clasice de a face treburile.

Daca ai decis ca este momentul pentru a include un uscator de rufe printre aparatele electrocasnice care iti usureaza viata, este bine sa stii ca exista o multime de modele eficiente si practice, din care sa alegi cea mai potrivita varianta pentru nevoile si spatiul de care dispui.

De exemplu, poti opta pentru un model prevazut cu senzori speciali care detecteaza gradul de umiditate al rufelor si optimizeaza conditiile de uscare in functie de acesta. Una dintre cele mai utile functii este cea antisifonare, care se activeaza automat daca rufele nu sunt scoase din masina in interval de 2 ore dupa terminarea programului de uscare.

Alege uscatorul de rufe in functie de spatiul de care dispui si de capacitatea necesara nevoilor tale. Consumul de energie este un factor la fel de important in luarea celei mai bune decizii, asa ca este important sa evaluezi cu atentie toate specificatiile tehnice. Opteaza pentru functiile care iti usureaza viata si care te ajuta sa economisesti timp si energie.

👉 Citeste si Tehnologiile si functiile uscatorului care iti usureaza viata

Cum poti evita formarea mucegaiului pe pereti

Una dintre principalele cauze ale acumularii in exces a umezelii si a formarii mucegaiului pe pereti este uscarea rufelor in casa. Daca afara este foarte frig, suntem tentati sa tinem geamurile inchise, pentru a nu se pierde caldura. Cantitatea de umezeala ramane la interior si contribuie la formarea mucegaiului si la deteriorarea calitatii aerului.

Pentru a evita toate aceste probleme, este recomandat, in primul rand, sa nu umpli pana la refuz masina de spalat. Daca faci acest lucru, hainele vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca. Daca speli zilnic, alege un model de masina de spalat cu o eficienta energetica crescuta, pentru a reduce consumul de energie si de apa.

Scutura bine rufele atunci cand le scoti din masina de spalat, pentru a elimina surplusul de apa si umezeala si pentru a evita formarea cutelor. Daca le pui la uscat pe un suport, in casa, pozitioneaza-l langa o fereastra pe care o poti deschide sau intr-un loc cu o buna circulare a aerului.

Daca este nevoie sa usuci rufele in casa, evita sa incarci suportul, pentru ca procesul de uscare poate dura mult si astfel este favorizata aparitia mucegaiului. Intoarce-le din cand in cand, pentru a grabi uscarea. 

Uscarea hainelor pe calorifer creste umiditatea din aer, ceea ce favorizeaza aparitia sporilor de mucegai. Poti face acest lucru doar daca rufele sunt aproape uscate si te grabesti, insa este recomandat sa eviti pe cat posibil aceasta modalitate de uscare.

Pentru a usca rufele iarna cat mai repede si eficient si pentru a pastra calitatea aerului, este nevoie sa gasesti cea mai buna solutie pentru nevoile tale. Alege in functie de spatiul de care dispui si de buget, iar lucrurile vor fi mult mai simple pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock