Sfaturi pentru a organiza hainele in dulap

Publicat la data de: 02/28/2019, 12:58

Autor: Arctic

Sfaturi pentru a organiza hainele in dulap
Sfaturi pentru a organiza hainele in dulap
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/02/priscilla-du-preez-228220-unsplash.png
April 16, 2020
Arctic

Sarcinile zilnice se aduna gramada, la fel ca hainele din dulap. Organizarea garderobei devine o povara atunci cand acumulam un numar mare de haine si accesorii. Dar un dulap organizat ne poate simplifica semnificativ calitatea vietii. Nu mai pierdem timp dimineata, cand trebuie sa plecam la birou, sa cautam hainele prin garderoba. Odata ce organizam […]

Sarcinile zilnice se aduna gramada, la fel ca hainele din dulap. Organizarea garderobei devine o povara atunci cand acumulam un numar mare de haine si accesorii.

Dar un dulap organizat ne poate simplifica semnificativ calitatea vietii. Nu mai pierdem timp dimineata, cand trebuie sa plecam la birou, sa cautam hainele prin garderoba.

Odata ce organizam corespunzator hainele si invatam sa valorificam spatiul din dulap, timpul pe care-l petrecem alegand o tinuta potrivita ocaziei se injumatateste.

Citeste in continuare pentru a descoperi sfaturi utile ca sa ne organizam corect garderoba.

Organizeaza-ti hainele pe umerase

Sursa foto: www.unsplash.com

Majoritatea dulapurilor sunt dotate cu o bara fixata, pe care putem aranja hainele astfel incat sa prevenim sifonarea lor. Insa, daca ingreunam bara, riscam sa aglomeram dulapul.

Un alt sfat ar fi sa le asezam in functie de sezoane. Hainele mai groase intr-o parte, cele subtiri in cealalta. Astfel, o solutie este sa schimbam actiunea de ordonare in functie de anotimpul in care ne aflam. Spre exemplu, dupa ce am ales hainele in functie de sezon, le putem aseza pe cele pe care le purtam mai frecvent intr-o parte accesibila.

Un alt factor de sortare ar trebui sa fie in functie de tipul de imbracaminte: rochii, paltoane, camasi, fuste. O idee buna ar fi sa le organizam si in functie de destinatia lor: haine de munca, haine de iesit in oras, haine de ocazii elegante etc.

Indiferent de metoda de sortare pe care o alegem, hainele noastre trebuie calcate si uscate inainte de a fi puse in dulap. Hainele putin umede creeaza un mediu propice imbolnavirii, datorita alergenilor produsi de aerul umed.

 

Impatureste hainele pe care nu le porti des

Sursa foto: www.unsplash.com

Hainele pe care nu le mai imbracam le vom impaturi compact, sau le vom sorta in functie de volum pentru a evita supraaglomerarea. Spre exemplu, puloverele groase le compartimentam in partea de jos pentru a lasa spatiu mai mult in partea de sus a garderobei.

Un truc eficient este sa nu inaltam prea mult gramada de haine, pentru a nu risca sa le daramam pe restul. Gramada nu ar trebui sa contina mai mult de 3-4 piese vestimentare.

Putem utiliza cutii mici de plastic, pe care le depozitam sub umerase si le folosim drept compartimente pentru sosete, haine de casa, esarfe si alte articole care se pot sifona usor.

Stocheaza-ti in mod calculat incaltamintea

Sursa foto: www.unsplash.com

Indicat este sa avem un dulap special, dedicat tuturor incaltarilor noastre. La fel ca in dulapul pentru haine, in cel dedicat pantofilor trebuie sa amplasam la indemana perechile pe care le purtam in perioada respectiva a anului. Restul incaltarilor trebuie si ele curatate, intretinute si umplute cu hartie sau pungi pentru a li se pastra forma. Daca mai avem cutiile lor originale, le putem depozita direct in ele.  

Organizeaza-ti compartimentul de lenjerie

Sursa foto: www.pexels.com

Tendinta generala atunci cand impaturim haine este sa aruncam lenjeria de corp intr-un sertar fara sa avem vreo metoda de organizare sau sortare. Insa, daca separam lenjeria dupa tip, culoare, sau preferinta de purtare ne va fi mult mai facil sa le gasim atunci cand avem nevoie de ele.

Putem sa folosim cutii mici de plastic pentru a separa si organiza mai bine lenjeria. Unele articole de lenjerie intima sunt mai fragile decat restul, de aceea le sortam in aceeasi cutie pentru a preveni deteriorarea lor.

Un ultim aspect la fel de important precum organizarea dulapului este alegerea unei masini de spalat potrivite nevoilor tale si ale garderobei tale.

Toate aceste sfaturi te vor ajuta in special atunci cand nu iti pregatesti tinutele cu o seara inainte sau cand esti pe fuga. Atunci cand sortarea este facuta corect lejeritatea cu care alegem tinutele ne va permite sa avem mai mult timp pentru alte activitati dragi noua. In plus, prevenim deteriorarea, sifonarea si ratacirea articolelor vestimentare preferate. Un ultim aspect la fel de important precum organizarea dulapului este alegerea unei masini de spalat potrivite nevoilor tale si ale garderobei tale.