Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Sfaturi de care sa tii cont cand cumperi o lada frigorifica

Autor: Arctic

Data publicarii: May 8, 2018

Data modificarii: October 22, 2019

O familie mare are nevoie de provizii de alimente pe masura. Faci cumparaturi in cantitati mari, gatesti mult sau vrei sa conservi cat mai multe fructe si legume de sezon pentru a le consuma pe tot parcursul anului? Spatiul congelatorului este de cele mai multe ori insuficient atunci cand vrei sa pastrezi o cantitate mare de alimente pentru o perioada mai lunga de timp. O lada frigorifica raspunde cel mai bine acestor nevoi.

Congelarea reprezinta una dintre cele mai sanatoase si facile metode de conservare a alimentelor. Aceasta pastreaza intacta cea mai mare parte a nutrientilor din fructe si legume. De asemenea, nu afecteaza nici textura acestora. Nu ai foarte multe limite in ceea ce priveste congelarea. Aproape toate categoriile de alimente se preteaza pentru a fi inghetate, insa foarte importanta este perioada de timp in care acestea se mentin bune pentru consum. Asadar, poti congela mancare gatita, carne, fructe si legume proaspete, precum si produse lactate, cum sunt: branza, untul, laptele. Vezi aici care este perioada optima de stocare a diferitelor tipuri de alimente.

Te gandesti sa iti cumperi o lada frigorifica? Pentru a alege produsul potrivit nevoilor tale, parcurge aceasta lista de sfaturi utile.

Evalueaza-ti corect nevoile de stocare

Alege intre lada frigorifica sau congelator vertical

Studiaza caracteristicile produsului

 

Evalueaza-ti corect nevoile de stocare

Sfaturi de care sa tii cont cand cumperi o lada frigorifica_2

Sursa foto: pexels.com

Inainte de a alege un anumit model de lada frigorifica, este foarte important sa te gandesti la obiceiurile de consum ale familiei tale. Raspunde la aceste intrebari.

  • Cat de des si in ce cantitati iti faci cumparaturile? Daca vrei sa mergi mai rar la cumparaturi si sa economisesti in acest mod timp, dar si bani, cumparand produse in cantitati mai mari, o lada frigorifica te va ajuta sa le pastrezi in siguranta pana in momentul in care le veti consuma.
  • Cat de mult si de frecvent gatesti? Daca esti o persoana ocupata si nu dispui de timp pentru a gati zilnic sau o data la doua zile, o lada frigorifica iti va fi de foarte mare ajutor. Poti pregati mai multe feluri de mancare si in cantitati mai mari pe care sa le congelezi portionate, iar servirea mesei sa se rezume doar la a incalzi mancarea preparata in prealabil. De asemenea, gatitul in avans si congelarea in portii individuale este o metoda foarte buna pentru pachetul din timpul saptamanii pentru scoala sau birou.
  • Ai gradina? Cand dispui de o abundenta de fructe si de legume proaspete, de sezon, cultivate in mod sanatos, este bine ca ceea ce nu poti consuma sa conservi. Congelarea reprezinta una dintre cele mai la indemana metode de a face acest lucru. Speli legumele, le pui in recipiente adecvate si apoi in congelator. Procesul este mult mai scurt decat in cazul conservelor clasice, care presupun parcurgerea mai multor etape de prelucrare, inclusiv termice. De asemenea, daca esti tipul de persoana care isi face provizii in acest mod de la furnizori locali, o lada frigorifica este un produs potrivit pentru tine.
  • Cat de bine organizat este spatiul din congelatorul frigiderului tau? Raspunde onest la aceasta intrebare. In cazul in care nu esti o persoana foarte organizata, este posibil sa pierzi spatiu valoros. In schimb, daca totul este in ordine si ramai cu excedent de alimente, achizitia unei lazi frigorifice poate fi o optiune valida.

 

Alege intre lada frigorifica si congelator vertical

lada frigorifica arctic

Lazile frigorifice Arctic te ajuta sa pastrezi in conditii optime carne, legume si multe alte produse care vor ramane la fel de proaspete dupa decongelare. Acestea sunt incadrate in clasa energetica A+ si asigura volume generoase de congelare, autonomie energetica ridicata si securizare sporita.

Afla mai multe detalii

Dupa ce ti-ai evaluat nevoile, trebuie sa te gandesti care este cea mai buna optiune pentru tine si familia ta referitor la tipul aparatului pe care doriti sa il achizitonati. Cum hotarasti ce sa alegi intre o lada frigorifica si un congelator vertical? Vezi care sunt caracteristicile care le diferentiaza.

Lada frigorifica:

  • Iti ofera un spatiu generos de stocare;
  • Este mai eficienta energetic;
  • In cazul unor pene de curent, acestea beneficiaza de autonomie de pana la 52 de ore, mentinand constanta temperatura din interior;
  • Ocupa o suprafata plana mai mare. Este o alegere buna daca ai suficient spatiu in locuinta unde sa o pozitionezi.

Congelatorul vertical:

  • Dispune de mai multe solutii de organizare a spatiului din interior, cum sunt sertarele si rafturile, facilitand accesul la alimente;
  • Este o alegere buna daca nu dispui de mult spatiu pe orizontala;
  • Este mai usor de integrat in cadrul mobilei de bucatarie;
  • Iti ofera posibilitatea de a ingheta alimentele rapid in anumite compartimente.

 

Studiaza caracteristicile produsului

caracteristici lazi frigorifice arctic

Exista o serie de caracteristici pe care le vei intalni la majoritatea produselor din aceasta categorie, precum si unele care vor face diferenta. Bineinteles, la acestea din urma trebuie sa fii cel mai atent deoarece, de obicei, sunt cele care iti vor aduce avantaje pe termen lung.

Printre caracteristicile uzuale se numara:

  • Un sistem de alarma care te avertizeaza atunci cand temperatura din interior creste la un nivel care pune in pericol alimentele;
  • Eficienta energetica;
  • Acces usor in interiorul aparatului;
  • Iluminat interior, care iti permite sa gasesti rapid ceea ce cauti, si exterior, care sa te notifice referitor la starea de functionare a lazii frigorifice;
  • Garantie extinsa, care te va asigura de calitatea produsului.

 

Lazile frigorifice Arctic dispun de o serie de alte functii si tehnologii, care asigura performante crescute.

  • Functia FlexiStore permite setarea lazii frigorifice in 3 moduri diferite: racitor 5°C perfecta pentru a mentine reci legumele, fructe si bauturile, compartiment 0°C pentru pastrarea carnii si a pestelui, si congelator -18°C.
  • Panou de control cu LED ce faciliteaza setarea rapida a temperaturii si functiilor lazii frigorifice.
  • Izolatia densa asigura functionarea eficienta cu un consum redus de energie.
  • Produsele din aceasta categorie sunt realizate din materiale neinflamabile, oferind siguranta si protectie.
  • Diferentele mari de temperatura sau fluctuatiile de tensiune nu afecteaza buna functionare a lazilor frigorifice Arctic. Acestea sunt proiectate sa functioneze eficient la temperaturi de pana la -15°C si variatii de tensiune cuprinse intre 187V si 264V.

O lada frigorifica este o alegere excelenta pentru a-ti conserva alimentele pana la 12 luni. Ai o multime de avantaje atunci cand recurgi la congelare pentru a pastra proaspete fructe, legume, carne. Vei economisi timp si bani facand cumparaturi mai rar si in cantitati mai mari, vei gati sanatos pentru cateva zile in avans si te vei bucura de alimente locale, pline de nutrienti pe tot parcursul anului. Evalueaza corect nevoile familei tale, apreciaza spatiul disponibil in locuinta pentru a opta intre lada frigorifica si congelator vertical, acorda atentie functiilor si tehnologiile cu care este dotat si fa alegerea cea mai buna pentru tine.