Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Securitatea electrica: principii pentru siguranta ta de acasa

Autor: Arctic

Data publicarii: March 1, 2022

Data modificarii: June 9, 2022

Multe accidente provenite de la instalatiile si aparatura electrica pot fi prevenite cu usurinta. Pentru a le evita, merita sa urmezi cateva reguli simple de folosire in siguranta a energiei. Aplicate in fiecare locuinta, ele iti vor pazi caminul de incidente nedorite.

👇 Iata un set de bune practici de uz casnic, pe care fiecare ar merita sa le cunoasca si sa urmeze in propriul domiciliu. Nu uita: de fiecare data cand ai vreo indoiala sau apare o situatie discutabila, cel mai recomandat ramane ajutorul unui profesionist. 👇

1. Intrerupe alimentarea cu electricitate inainte de orice reparatii

Daca esti nevoit sa remediezi probleme survenite la circuitele sau aparatele electrice, intrerupe intotdeauna curentul de la sursa principala. Inainte de a incepe reparatia, verifica daca comutatorul de pe tabloul electric este oprit.

Abia dupa ce indrepti stricaciunea, cand consideri ca buna functionare e complet restabilita, poti ridica siguranta si sa repui ansamblul electric in functiune. Iti va lua in total doar cateva secunde sa te ocupi de acest pas suplimentar, inestimabil de valoros pentru protectia ta.

👉 Mentine-te in siguranta cu Arctic! Printre dotarile care te tin departe de griji, atunci cand folosesti o plita pe gaz sau un aragaz Arctic, se regaseste si Safety Plus. Aceasta caracteristica a aparaturii de gatit Arctic este responsabila sa opreasca alimentarea cu gaz, daca flacara se stinge pe neasteptate.

2. Nu folosi apa in stingerea incendiilor

In cazul izbucnirii unui incendiu de provenienta electrica, cel mai periculos este sa torni apa deasupra. Desi e o asa-zisa solutie raspandita, riscul unei electrocutari ramane alarmant de mare.

Stingerea corecta a unui incendiu de natura electrica necesita folosirea unui extinctor pe baza de pulbere. Sigur ca cei mai in masura sa gestioneze inlaturarea pericolului raman pompierii. Nu ezita sa apelezi la interventia lor in caz de nevoie.

👉 Pentru un plus de siguranta, lada frigorifica AO47P30 de la Arctic include materiale neinflamabile. Astfel ai garantia ca esti mereu in afara pericolului, la tine acasa.

3. Pastreaza toate cablurile ordonate si aranjate

Regulile de siguranta electrica nu se aplica doar cablurilor de alimentare care racordeaza la energie echipamentele in uz. Toate cablurile, folosite sau nefolosite, merita depozitate corect si pastrate in ordine, pentru a le evita deteriorarea precum si pentru a nu te impiedica de ele prin casa.

Pe de o parte, animalele de companie sau copiii se pot juca cu cablurile si sa le rupa neintentionat. Pe de alta parte, e bine sa nu fie prea intinse sau prea stranse in jurul aparaturii sau a picioarelor de mobilier. Cupleaza stecherul la o priza apropiata, pentru a nu tensiona nenecesar cablul. La fel de important este sa il tii departe de surse de caldura, pentru a-i evita supraincalzirea.

👉 In ajutorul familiilor cu copii mici vine si functia Child lock pe care o ofera uscatorul de rufe DAPL811AWG de la Arctic. Functia Child lock blocheaza butoanele aparatului, pentru a le interzice celor mici accesul la acesta. Stai fara griji si ii lasi pe cei mai energici si neastamparati membri ai familiei sa se joace in voie!

4. Precautia ramane cea mai buna masura de siguranta

Decat sa repari, mai bine sa previi. Asigura-te ca mentii buna functionare a tuturor echipamentelor electrice, precum si integritatea circuitelor lor. Foloseste-le cu bagare de seama, fara sa tragi de ele sau sa le bruschezi. Ingrijeste-le corespunzator, pentru o durata de viata cat mai lunga. La randul lor, aparatura si electrocasnicele moderne au caracteristici proiectate pentru confortul si securitatea ta.

👉 Combina frigorifica AK60366M40NFMT de la Arctic vine cu rafturi Safety Glass, fabricate dintr-o sticla de rezistenta sporita. Astfel, nu ai nicio emotie cand asezi inauntru recipiente mai grele. Stochezi orice mancaruri vrei, in siguranta deplina!

Securitatea electrica este importanta in orice camin. De la alimentarea aparaturii de uz casnic si pana la iluminarea locuintei, electricitatea iti trebuie zi de zi si e recomandat sa o folosesti in siguranta. Facand uz aceste bune practici pentru acasa, iti vei reduce riscul de incidente si iti vei mentine linistea referitoare la tine si cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock