Felul in care te imbraci la birou conteaza. De aceea, descopera secretele mentinerii impecabile a vestimentatiei profesionale! Pe langa sfaturi si trucuri eficiente, ai nevoie si de electrocasnice performante, prin care sa reusesti sa ai de fiecare data o tinuta impecabila.
Importanta mentinerii unei aparitii profesionale impecabile in mediul de lucru
Tinuta vestimentara de la birou, respectiv felul in care te imbraci si iti asortezi piesele vestimentare din garderoba, are un impact major atat asupra celor din jurul tau, cat si in ceea ce priveste starea ta de spirit. Cu alte cuvinte, ceea ce porti influenteaza perceptia colegilor, a clientilor sau a oamenilor cu care intri in contact.
Prin urmare, o aparitie profesionala impecabila favorizeaza mentinerea unei atitudini orientate spre succes, fiind un dress code in care te vei simti bine si cu ajutorul caruia iti vei putea valorifica performantele profesionale si personale. De asemenea, acorda atentie alegerii si ingrijirii hainelor, in asa fel incat ele sa iti reflecte, ori de cate ori le porti, personalitatea si propriile valori.
Alegerea si ingrijirea corecta a hainelor
Din fericire, in mentinerea unei aparitii office impecabile, gasesti haine cu bun-gust si stil, fara sa fii nevoita sa cheltui sume considerabile de bani. Mai mult, nu este obligatoriu sa fii in pas cu ultimele tendinte vestimentare sau sa cumperi de la cele mai cunoscute branduri, pentru a avea o tinuta de birou confortabila si apreciata de cei din jurul tau.
Totodata, nu uita ca in procesul de fabricatie al hainelor se consuma resurse si se emit gaze cu efect de sera. De aceea, te incurajam sa sustii sustenabilitatea prin Forgotten by Arctic.
In randurile urmatoare, iti prezentam cateva sfaturi si trucuri utile in privinta alegerii unor materiale de calitate, care sa reziste la uzura zilnica, precum si modalitatile de ingrijire corecta a tinutelor.
Cum sa alegi materiale de calitate pentru tinutele de la birou
Iti recomandam sa pui accent pe calitatea materialelor, din doua motive principale. In primul rand, vei simti ca hainele pe care le porti sunt confortabile pe parcursul intregii zile petrecute la birou. In al doilea rand, le poti purta mai mult timp, fara sa ai probleme cu semnele evidente de purtare. Prin urmare, in functie de vremea de afara:
- Vara, opteaza pentru materiale lejere, din fibre naturale, care sa fie respirabile si placute in contactul cu pielea sensibila si expusa transpiratiei. De exemplu, hainele din in sunt o alegere foarte buna. Inul este durabil, racoros si nu se lipeste de piele. O alternativa mai accesibila la matasea naturala este lyocellul. Este un material placut la atingere, durabil si usor de intretinut.
- Iarna, opteaza pentru materiale care se pot suprapune placut pe corp, respectiv care sa-ti asigure confortul termic necesar. De exemplu, bumbacul este recunoscut pentru rezistenta sa in timp, fiind si usor de intretinut. De asemenea, tinutele din casmir sunt elegante, iar cu o ingrijire adecvata, si ele rezista in timp.
👉 Pentru a reduce timpul de asteptare, vezi oferta de uscatoare de rufe si alege-l pe cel care ti se potriveste!
Cum sa ingrijesti corect hainele pe care le porti la munca
Pentru a te bucura cat mai mult timp de hainele pentru birou, acorda o atentie deosebita si modului de curatare si ingrijire. Uite cateva sfaturi de care sa tii cont:
- Inainte de spalare sau calcare, verifica etichetele pieselor vestimentare. Astfel, prin simpla interpretare a simbolurilor, te asiguri ca nu le deteriorezi. Vei afla, asadar, informatii importante, precum folosirea unui ciclu de spalare pentru rufe fine, interzicerea folosirii inalbitorului sau temperatura maxima de 200 grade Celsius, pentru fierul de calcat.
- Hainele isi pot mentine si chiar prelungi durata de viata, daca le speli corespunzator. Ca bune practici, intoarce-le pe dos, sorteaza-le in functie de culoare, material sau temperatura de spalare. De asemenea, pune o cantitate de detergent conform instructiunilor prezente pe ambalajul produsului. Mai mult detergent inseamna reziduuri care pot deteriora tesaturile.
👉 Iti doresti o noua masina de spalat, care sa curete delicat hainele si sa elimini, astfel, din cutele nedorite? Descopera masini de spalat rufe cu tehnologia ExtraSteam.
Depozitarea adecvata a hainelor
Depozitarea adecvata a hainelor este esentiala pentru a preveni sifonarea si deteriorarea lor. Cel mai simplu mod de a pastra tinutele vestimentare in conditii bune este sa le tii intr-un dressing sau dulap compartimentat pentru haine. In niciun caz sa le agati in cuierul din baie, unde sunt expuse umezelii, pe scaune sau in alte locuri inadecvate din locuinta.
Utilizeaza umerase pentru haine, mai ales pentru piesele vestimentare ce sunt expuse sifonarii, precum camasile, rochiile sau fustele. Astfel, este recomandat ca dressingul tau sa aiba o bara pentru umerase.
Cutiile de depozitare sunt o solutie pentru hainele pe care doresti sa le pui la pastrare, in functie de vremea de afara. Dupa impaturirea hainelor si asezarea lor pe orizontala, cutia de depozitare va fi pastrata intr-un loc uscat si ferit de soare.
Tehnici de calcare si indreptare a hainelor
Inainte de a purta hainele la birou, in sedinte sau in intalniri de afaceri, trebuie sa le calci, pentru a obtine un aspect impecabil si profesionist. Verificarea etichetei este importanta, pentru a calca la temperatura potrivita. Iata si cateva tehnici eficiente pe care sa le utilizezi, in functie de piesele vestimentare:
- O camasa se calca eficient atunci cand nu este uscata complet. Astfel, iti va fi mult mai usor sa elimini zonele sifonate ale acesteia. Ca alternativa, va trebui sa umezesti bine camasa si apoi sa o calci. Camasa se calca intai pe interior, apoi pe exterior. Pentru prevenirea sifonarii, pune-o pe un umeras, imediat dupa calcare.
- O rochie se calca pe dos, prin miscari lungi si rapide, pornind de la talie in jos. Nu trebuie sa apesi tare pe aparatul de calcat; de asemenea, evita sa treci de doua ori in acelasi loc. Pentru evitarea cutelor nedorite, rochia se pune pe umeras si nu se imbraca imediat.
- O fusta se calca tot pe dos, de sus in jos, avand grija sa aranjezi bine pliurile. De asemenea, chiar daca fusta este dintr-un material mai tare, nu apasa foarte mult pe aparatul de calcat. Dupa calcare, se pune pe un umeras special de fuste si pantaloni.
Nu in ultimul rand, fiecare material necesita atentie in calcare. De exemplu, bumbacul, usor umezit, se calca usor la o temperatura inalta. Inul se calca la o temperatura medie, cu putini aburi si, eventual cu un prosop umed intre piesa vestimentara si aparatul de calcat. Casmirul nu se calca, dar poti folosi un aparat vertical cu aburi.
👉 Balsamul de rufe se utilizeaza in functie de mai multe criterii, precum tipul produsului sau hainele care trebuie spalate. Citeste cum sa alegi cel mai bun balsam de rufe.
Sfaturi de gestionare a timpului
Pentru a avea tot timpul tinute vestimentare pentru birou in stare impecabila, gestionarea timpului este foarte importanta. In caz contrar, vei intra in criza de timp, te vei grabi sa calci superficial hainele sau iti vei da seama ca ai piese vestimentare care se regasesc in cosul de rufe murdare.
Un prim sfat, pentru a-ti usura activitatile casnice si a castiga timp, este sa apelezi la electrocasnice inteligente. De exemplu, o masina de spalat vase Arctic.
De asemenea, acum poti primi cumparaturile direct la usa ta, fara sa mai pierzi timpul de fiecare data, prin supermarketuri aglomerate. In privinta prepararii mancarii, cuptoarele incorporabile Arctic au functii speciale, potrivite pentru ideile tale de gatit. In tot acest timp, te poti ocupa de alte activitati.
Un alt sfat este sa fii eficient, atunci cand calci hainele. De exemplu, organizeaza-ti piesele vestimentare in functie de temperatura la care trebuie sa le calci. Vei economisi timp prin simplu fapt ca nu vei mai astepta ca fierul de calcat sa se raceasca. Totodata, ar fi ideal daca poti calca mai multe piese vestimentare intr-o singura sesiune. Asa, iti poti pregati si aranja tinutele pentru o intreaga saptamana de lucru.
Acum, ca ai aflat secretele mentinerii impecabile a vestimentatiei de birou, te poti bucura tot timpul de o prezenta profesionala in mediul in care lucrezi.
Surse foto: Shutterstock