Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Salata verde – retete inspirate pentru diverse preparate

Autor: Arctic

Data publicarii: May 6, 2020

Data modificarii: May 7, 2020

Este bine sa consumam salata tot timpul anului, dar mai ales acum. Care ar fi beneficiile aduse in plus in perioada aceasta? In primul rand, primavara si vara, verdeturile au un plus de prospetime si sanatate. O savoare pe care merita sa o includem in meniu, cat mai des. In al doilea rand, salatele ne ofera un plus de nutrienti, necesari pentru o dieta echilibrata. Iata cateva idei de salate numai bune de incercat acasa.

cuptoare incorporabile

Salata Caesar cu pui

 

salata_caeser

Salata Caesar nu este doar sanatoasa, ci si satioasa, asa ca o poti consuma la masa de pranz, mai ales in zilele in care ai nevoie de energie si de o stare buna. Se prepara destul de repede si usor.

Ingrediente necesare pentru salata:

  • 1 salata verde medie;
  • 2 bucati piept de pui dezosat;
  • ½ bagheta sau patru felii groase de paine alba;
  • 3 linguri de ulei de masline;
  • sare si piper. 

Ingrediente necesare pentru dressing:

  • 4 linguri de maioneza facuta in casa;
  • 1 lingura otet;
  • 2 catei de usturoi;
  • 2 ansoa din conserva;
  • 50 g parmezan ras;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

In primul rand, trebuie sa pregatesti crutoanele, astfel incat ele sa fie gata cand vei termina salata. Taie feliile de paine sau jumatatea de bagheta in cubulete potrivite si asaza-le intr-o tava. Peste ele, rade doi catei de usturoi, pune cateva linguri de ulei de masline, sare si piper, apoi amesteca totul foarte bine si pune tava la cuptor. Ideal este sa folosesti unul profesionist care sa iti permita sa setezi temperatura la 180 de grade si timpul de coacere la 15-20 de minute. Un astfel de produs este si cuptorul incorporabil Arctic AROIE21300RXP, care, prin functia „Timer”, te ajuta sa controlezi durata de pregatire a alimentelor si te anunta in momentul in care timpul prestabilit s-a scurs. Astfel, nu exista riscul sa arzi crutoanele si niciun alt preparat pe care il vei gati.

Descopera 🎁 toate ofertele de electrocasnice incorporabile.

Cat timp crutoanele sunt la cuptor, separat, poti condimenta puiul cu putina sare si piper, apoi il poti pune la prajit intr-o tigaie tip grill sau din fonta, in care ai incalzit putin ulei. Cand bucatile de pui sunt gatite bine, le poti scoate si le poti aseza pe un servetel care sa absoarba uleiul ramas pe ele.

Pentru dressing, prepara mai intai 4-5 linguri de maioneza. Cu ajutorul unui mixer, amesteca un galbenus crud si unul fiert, doua lingurite de mustar si cateva linguri de ulei. Dupa ce maioneza se omogenizeaza si se leaga, poti adauga, pe rand, usturoiul, un praf de sare, otetul si fileurile de ansoa, cu tot cu ulei. Amesteca bine toate ingredientele. In functie de cantitatea dorita de dressing, mai poti adauga ulei de maline si zeama de lamaie. De asemenea, daca vrei sa nu fie foarte consistent acest dressing, il poti dilua cu putina apa.

Acum, nu ramane decat sa montezi salata. Toaca in fasii potrivite salata verde sau o poti rupe in bucati mici direct cu mana, apoi o poti pune intr-un bol incapator. Taie cubulete bucatile de carne de pui si adauga-le peste salata verde. In final, adauga crutoanele, dressingul si parmezanul ras. Astfel, ai obtinut o salata delicioasa si satioasa, in acelasi timp.

Salata potrivita pentru fripturile de pui

 

salata_verde

Daca iti doresti sa colorezi putin gustul fripturii de pui, poti opta pentru urmatoaresa salata, care accentueaza fiecare aroma in parte.

Ingrediente necesare:

  • 1 salata verde medie;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • 2 ridichi;
  • 2 castraveti cornison, decojiti;
  • 1 fir usturoi verde sau 5 frunze de leurda;

Ce dressinguri poti folosi:

  • un dressing din iaurt, patrunjel tocat marunt, usturoi, sare si piper;
  • un dressing din zeama de lime, sos de soia, miere, ulei de masline si usturoi;
  • un dressing din suc de rodie, miere, ulei de masline, otet, mustar, piper.

Mod de preparare:

Modul de preparare este destul de simplu si intuitiv. Dupa ce ai pregatit friptura de pui, spala foarte bine legumele, taie-le marunt, pe fiecare in parte, apoi asaza-le intr-un bol potrivit. Alege unul dintre cele trei dressinguri sugerate mai sus si asezoneaza salata dupa gust. Aceste dressinguri le poti face cu o jumatate de ora inainte de a pregati masa si le poti pastra la frigider cateva minute. In functie de nevoie, poti sa mai adaugi sare, piper, ulei, otet sau alte condimente preferate. Aceasta salata, impreuna cu friptura de pui, vor alcatui un meniu pe cinste, ideal pentru serile in care iti doresti un preparat usor si gustos.

Salata greceasca – ideala pentru micul dejun

 

salata_greceasca

Pe multi dintre noi salata greceasca ne duce cu gandul la mare, litoral si vara, asa ca reteta urmatoare este ideala pentru zilele pe care vrei sa le incepi intr-un ton relaxant si placut. 

Ingredientele necesare pentru salata greceasca:

  • 1 salata verde;
  • 400 g rosii cherry;
  • 3 castraveti cornison, decojiti;
  • 1 ceapa rosie;
  • 150 g branza telemea taiata cubulete;
  • 100 g masline kalamata fara samburi;
  • oregano;
  • sare si piper.

Ingredientele necesare pentru dressing:

  • 3 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • sare dupa gust. 

Mod de preparare:  

Pentru inceput, taie salata verde in fasii sau o poti rupe cu mana in bucati potrivite. Asaza salata intr-un bol incapator, apoi ocupa-te de restul legumelor. Taie ceapa in fasii mici ca niste solzi, castravetii in rondele potrivite, apoi rosiile. Adauga-le pe toate peste salata verde, impreuna cu maslinele si cubuletele de telemea. In final, pregateste dressingul, amestecand intr-un bol  mic o parte suc de lamaie si trei parti ulei de masline. Amesteca bine si adauga putina sare. Dressingul obtinut pune-l peste legume, impreuna cu un praf de oregano. Acum nu mai ramane decat sa echilibrezi gustul cu sare si piper, daca simti nevoia, si sa te bucuri de un mic dejun sanatos si hranitor.

Simple si usor de pregatit, salatele nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, intrucat ne dau un plus de energie, colorand orice farfurie. 

Sursa foto: Shutterstock