Vara este cel mai asteptat anotimp pentru concediile pe care le promite, pentru timpul liber, pentru zilele lungi insorite si, de ce nu, pentru fructele si legumele proaspete si pline de vitamine pe care ni le aduce. Vara te bucuri de cele mai gustoase si aromate fructe. Pot fi consumate in stare naturala, dar pot deveni si ingredientele unor delicioase deserturi.
Vara, salata de fructe reprezinta desertul ideal. Combinate in diverse moduri, fructele sunt cea mai buna varianta pentru a imbina dorinta de a manca ceva dulce cu beneficiile fructelor.
Pentru a face insa o salata de fructe perfecta, ai nevoie de putina imaginatie si de cateva recomandari de care sa tii cont:
Alege fructele de sezon
Cel mai bine este sa te bazezi pe fructele de sezon pentru ca acestea au un gust mult mai bun si aroma perfecta. Afinele nu vor avea acelasi gust in timpul iernii ca cele culese la sfarsitul verii din padurile noastre.
Combina fructe de culori diferite
Salata de fructe nu doar ca va fi gustoasa, dar va si arata mai bine. Combina cat mai multe fructe cu texturi diferite, sa contina vitamine si nutrienti diferiti. Salata ta de fructe va deveni astfel un cocktail de vitamine pentru organism!
Descopera gama de electrocasnice mici pentru bucatarie de la Arctic!
Nu combina citricele cu celelalte fructe
Citricele sunt acide si ar fi indicat sa se consume separat de celelalte fructe. Ph-ul citricelor este mult mai puternic si activeaza alte enzime in stomac decat cele dedicate pentru digerarea fructele “dulci”. Tine cont de acest lucru atunci cand prepari salata de fructe.
Foloseste miere la prepararea sosului pentru salata de fructe
Mierea este foarte apreciata datorita continutului caloric redus, de aceea este indulcitorul perfect pentru salatele de fructe. Siropul rezultat din dizolvarea unei lingurite de miere in doua linguri de apa poate fi folosit pentru a indulci doua portii mari de salata de fructe.
O reteta pentru sosul perfect in cazul salatelor de citrice: amesteca in blender cateva cuburi de gheata, o lingura cu suc de lamaie si o lingura de miere.
Foloseste iaurt gras in loc frisca
Salata de fructe cu iaurt nu are la fel de multe calorii ca cea clasica, cu frisca.
Ca sa obtii topping-ul perfect, pregateste iaurtul cu mixerul cat sa se aereze, dupa care adauga diverse arome pentru un plus de gust: coaja de portocale, scortisoara macinata sau o lingurita de miere. Poti opta si pentru smantana degresata in loc de iaurt.
Adauga ceva crocant in salata de fructe
Pe langa efectul crocant, nucile reprezinta o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine şi minerale. Cea mai buna alegere o reprezinta migdalele şi nucile, dar poti opta si pentru fulgi de nuca de cocos, alune sau migdale, cereale integrale sau biscuiti.
Serveste salata de fructe la temperatura camerei sau usor rece
Lasa salata aproximativ o ora la frigider inainte de a o servi. Un truc ar fi sa stropesti cu suc proaspat de lamaie fructele din salata pentru a impiedica oxidarea acestora si pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive.
Daca tii cont de aceste sfaturi, vei transforma salata de fructe intr-un desert de senzatie ce iti va asigura portia zilnica de sanatate, vitamine si stare de bine.