Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic

Retete de aripioare picante

Aripioarele picante reprezinta un deliciu pentru multi dintre noi. Alese mai ales cand mergem in oras, aripioarele pot fi pregatite acasa, fara un efort foarte mare. Indiferent daca preferi cuptorul electric sau pe gaz, pregatirea aripioarelor picante acasa reprezinta o alegere mai sanatoasa si mult mai usor de personalizat.

Gatirea corecta a aripioarele picante le va face sa fie crocante la exterior si suculente la interior. Vezi mai jos cateva retete usoare si pline de gust, potrivite pentru intreaga familie.

 

  • Aripioare picante cu sos de usturoi
  • Aripioare picante - reteta clasica
  • Aripioare picante marinate
  • Aripioare extra picante
  • Aripioare picante cu alune

 

Aripioare picante cu sos de usturoi

Daca iti doresti ceva bun si caloric, aripioarele picante cu sos de usturoi pot fi cea mai buna alegere. Astfel, vei sti ca ingredientele sunt proaspete si vei folosi mereu ulei de buna calitate si condimente naturale. In plus, vei putea adapta gustul picant, in functie de preferinte. Mai jos, poti vedea care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 1 kg de aripioare de pui fara varfuri;
  • 300 g de paste scurte;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 lingurita de pudra de usturoi;
  • ½ lingurita de fulgi de boia iute;
  • ½ lingurita de piper;
  • 35 g de unt;
  • ½ lingurita de sare;
  • 1 lingura de ulei;
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • 2-3 fire de patrunjel.

Mod de preparare:

  1. Presara pudra de usturoi, piperul, boiaua iute si sare peste aripioare;
  2. Toarna si putin ulei peste ele;
  3. Maseaza condimentele, pentru ca aripioarele de pui sa fie acoperite uniform;
  4. Pune aripioarele intr-o tava si lasa la foc mediu, 35 de minute;
  5. Dupa aproximativ 20 de minute, verifica aripioarele;
  6. Daca au lasat grasime in tava, foloseste-o pentru a le unge cu o pensula;
  7. Separat, pregateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj;
  8. Verifica aripioarele pentru a te asigura ca sunt facute. Foloseste o furculita pentru a impunge carnea;
  9. Dupa ce le scoti din cuptor pune untul, cateii de usturoi striviti, patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie;
  10. Scoate aripioarele intr-un vas incapator, lasand sosul in tava;
  11. Adauga pastele scurse in tava cu sos si amesteca 2-3 minute;
  12. Pune pastele pe o farfurie si asaza aripioarele deasupra;
  13. Se servesc calde, imediat dupa preparare.

👉 Descopera categoria noastra de aragaze dotate cu functii special gandite pentru a te bucura de preparate sanatoase si gustoase: functia grill, gatire 3D pentru coacere uniforma sau gatire asistata cu abur.

Aripioare picante - reteta clasica

Daca ai gustat tot felul de retete de aripioare picante si vrei sa incerci reteta clasica, ti-am pregatit toate informatiile necesare. Mai jos, sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 800 g de aripioare de pui;
  • 250 ml de lapte;
  • 1 ou mediu;
  • 200 g de faina alba;
  • 3 lingurite pudra de boia iute;
  • sare;
  • pudra de usturoi;
  • ulei.

Mod de preparare:

  1. Taie aripioarele in trei si arunca varfurile;
  2. Dizolva in doua cani de apa sarea si pudra de usturoi;
  3. Acopera aripioarele cu acest lichid si lasa-le la marinat, la frigider, pentru 4-5 ore sau peste noapte;
  4. Scoate vasul de la frigider si pune aripioarele la fiert in acelasi lichid in care au stat;
  5. Lasa-le 10 minute dupa fierbere;
  6. Scoate-le intr-un vas incapator;
  7. Separat, bate oul, apoi adauga laptele si amesteca pana la omogenizare;
  8. Intr-un alt vas, amesteca faina cu boia, ½ lingurita de sare si putina pudra de usturoi;
  9. Scalda fiecare aripioara prin faina, apoi prin lapte, iar la final, din nou prin faina;
  10. Pe plita, incinge o tigaie in care ai pus cu generozitate ulei. Pentru a incerca temperatura uleiului, arunca putina faina. Daca incepe sa sfaraie, inseamna ca este gata;
  11. Scufunda aripioarele in baia de ulei, timp de 3 minute;
  12. Scoate-le pe farfurie, pe servetele de bucatarie;
  13. Lasa aripioarele timp de 10 minute, apoi pot fi consumate.

👉 Esti plin si ti-au mai ramas aripioare? Pune-le in frigider, pentru a se pastra proaspete cat mai mult timp. Cand iti este din nou pofta de aripioare, tot ce ai de facut este sa le incalzesti. Pune-le la cuptor si vor fi din nou gustoase si suculente.

aripioare picante reteta clasica

Aripioare picante marinate

Vrei sa pregatesti o masa speciala pentru intreaga familie? Poti incerca aripioarele picante marinate. Iata care sunt ingredientele necesare:

  • 800 g de aripioare fara varfuri;
  • 700 g de cartofi;
  • 4 catei de usturoi;
  • 1 lingurita boia dulce;
  • 1 lingurita boia iute;
  • 1 lingurita boia afumata;
  • 2 lingurite de oregano;
  • 1 lingura de cidru;
  • sare;
  • ulei.

Mod de preparare:

  1. Spala aripioarele si taie-le in doua bucati;
  2. Pune aripioarele intr-un bol incapator;
  3. Peste ele adauga pudra de boia, un varf de sare, doi catei de usturoi striviti, otet, 1 lingura de ulei si 1 lingurita de oregano;
  4. Amesteca bine, acopera vasul cu folie alimentara si da totul la frigider, peste noapte;
  5. Scoate aripioarele de la frigider, pentru a sta la temperatura camerei 20 de minute;
  6. Separat, curata cartofii si taie-i cubulete;
  7. Pune cartofii intr-o oala cu apa si putina sare si lasa-i pe foc timp de cinci minute dupa fierbere;
  8. Preincalzeste cuptorul la foc mediu;
  9. Pentru a preveni inabusirea cartofilor, este important sa separi aripioarele de cartofi;
  10. Foloseste o tava mare. Pe o jumatate pune aripioarele, iar pe cealalta, cartofii;
  11. Lasa tava la cuptor la foc mediu, timp de 45 de minute;
  12. Dupa aproximativ 20 de minute, amesteca aripioarele, iar separat, si cartofii. Da la foc mare si mai lasa 25 de minute;
  13. Separat, marunteste cei doi catei de usturoi ramasi si amesteca-i cu o lingura de ulei si o lingurita de oregano;
  14. Toarna amestecul peste carne si cartofi, in ultimele 10 minute la cuptor;
  15. Dupa adaugarea sosului, amesteca, separat, aripioarele si cartofii;
  16. La incheierea timpului, aripioarele vor fi rumene, iar cartofii vor avea o crusta frumoasa deasupra;
  17. Scoate tava si presara putina sare;
  18. Dupa 10 minute se poate servi.

👉 Vezi categoria noastra de aparate frigorifice, pentru a alege modelul potrivit nevoilor familiei tale. Astfel, te vei bucura de functii inteligente si tehnologii de ultima ora, pentru ca ingredientele marinatei sa se intrepatrunda cat mai bine. Daca iti mai ramane o portie de aripioare, nicio problema! O poti depozita la frigider, pentru a o scoate mai tarziu, cand iti este pofta de ceva bun.

Aripioare extra picante

Daca iti plac mancarurile foarte picante, avem un cadou pentru tine: o reteta de aripioare extra picante. Vezi mai jos care sunt ingredientele necesare:

  • 1 kg de aripioare de pui;
  • 1 lingurita de boia dulce;
  • ½ lingurita piper;
  • 1 lingurita praf de copt (pentru a obtine aripioare crocante);
  • 1 lingurita de sare;
  • sos extra picant: 3 ardei iuti, 1 lingura de unt, ½ lingurita de pudra de chimion, 1 lingura de suc de limeta.

Mod de preparare:

  1. Spala aripioarele si pune-le pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de apa;
  2. Amesteca sarea, piperul si boiaua dulce, apoi presara-le peste aripioare;
  3. Maseaza bine condimentele, pana la uniformizare;
  4. Pune aripioarele in tava, pe hartie de copt. Daca ai cum, foloseste o tava cu gratar, pentru a permite scurgerea excesului de grasime;
  5. Da tava la frigider 7-8 ore sau peste noapte. Nu o acoperi;
  6. Porneste cuptorul la foc mediu si pune tava cu aripioare la cuptor;
  7. Lasa la copt 30 de minute. Pentru a forma o crusta crocanta, porneste functia grill si mai lasa 5-10 minute;
  8. Verifica la fiecare 2-3 minute, pentru a evita arderea;
  9. Separat, pune la blender ardeii iuti, untul, chimionul si sucul de limeta;
  10. Pasta formata se pune intr-un vas pe foc, pentru topirea untului;
  11. Adauga 50 ml de apa si lasa sa fiarba;
  12. Imediat dupa ce ai scos aripioarele de la cuptor, acopera-le cu sos;
  13. Se servesc imediat dupa pregatire.
aripioare picante branza

Aripioare picante cu alune

Pentru un gust inedit, poti incerca aripioarele picante cu alune, cu atat mai mult daca esti amator de mancare coreeana. Mai jos, sunt ingredientele necesare:

  • 800 g de aripioare de pui;
  • 100 g alune nesarate;
  • 100 ml sos de soia;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 albus;
  • 5 linguri de zahar brun;
  • 4 linguri de pesmet;
  • 2 linguri de seminte de susan;
  • 2 linguri de faina de porumb;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 lingura pasta de ardei iute.

Mod de preparare:

  1. Spala aripioarele de pui si taie-le in doua;
  2. Inmoaie aripioarele prin albus, apoi prin faina de porumb, iar la final, prin pesmet;
  3. Incinge o tigaie cu ulei la foc mediu si lasa aripioarele timp de opt minute;
  4. Dupa ce sunt gata, pune-le pe hartie de bucatarie si condimenteaza-le cu putina sare;
  5. Separat, curata si marunteste cateii de usturoi;
  6. Intr-o alta tigaie, incalzeste putin ulei si pune usturoiul. Lasa-l timp de 3 minute;
  7. Adauga sosul de soia, zaharul, pasta de ardei iute, alunele si doua linguri de apa;
  8. Lasa sa fiarba la foc mediu. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa 5 minute;
  9. Adauga aripioarele de pui, amesteca si mai lasa la foc mic 5 minute;
  10. Pune aripioarele intr-un vas incapator si presara seminte de susan si cateva alune pisate deasupra;
  11. Lasa sa stea 10 minute, apoi serveste.
aripioare pui sos soia

Aripioarele picante sunt adorate de milioane de oameni din intreaga lume. Incearca retetele de mai sus si cu siguranta iti vei impresiona familia si prietenii.

Sursa foto: Shutterstock