Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Poluarea apelor: fa 2 schimbari ca sa o reduci

Autor: Arctic

Data publicarii: June 14, 2021

Data modificarii: June 9, 2022

Poluarea apelor e un tip de poluare pe care chiar daca il resimtim mai putin, ne afecteaza la fel ca celelalte feluri de poluare la care suntem direct expusi permanent. Reziduurile poluante care ajung atat in Marea Neagra, cat si in marile si oceanele de peste tot de pe glob, includ hartie sau carton, lemn, dar mai ales plastic. O parte considerabila din ansamblul poluantilor apelor o reprezinta bidoanele abandonate pe plaje, pungile de cumparaturi aruncate in apa sau ambalajele de gustari lasate la marginea apei, pe care valurile le iau si le duc in larg.

Intentionat sau nu, fiecare gest necugetat si insensibil fata de mediu agraveaza contaminarea apelor cu poluanti toxici. Insa chiar si cei mai responsabile persoane, care au obiceiuri impecabile si isi pastreaza fara exceptie bunul simt sa arunce sau chiar recicleze fiecare lucru, nu fac chiar tot ce le sta in putinta pentru preventia poluarii. Asta fiindca exista cauze secundare care, evitate, vor imbunatati considerabil situatia apelor noastre.

👇 Tine cont si de 2 principii de preventie a poluarii apelor pe care sa le folosesti si tu insuti chiar de astazi. 👇

1. Evita sa cumperi pungi de plastic de fiecare data cand mergi la magazin

Tinand cont de procentul covarsitor pe care il are plasticul in randul poluantilor din ape, cum ar fi sa reduci consumul de plastic? Mai putin plastic folosit inseamna mai putin plastic care ar putea sa ajunga in apa. Mergi la cumparaturi cu propria traista textila si, la raionul de fructe si legume, fereste-te sa intinzi mana dupa jumatati de pepene rosu sau de dovleac. Cand le iei intregi, scutesti folosirea foliei alimentare protectoare.

👉 Nu stii unde le vei pune pe toate? Combina frigorifica AK60406M40NFW de la Arctic are un volum net de 362 L asa ca, pe langa un pepene intreg si un dovleac mare, iti mai ramane suficient spatiu pentru o sumedenie de alte ingrediente pentru mesele tale.

2. Curata, pastreaza si refoloseste pungile si bidoanele

OK, poate ca ai uitat sacosa din bumbac acasa sau pur si simplu tanjesti dupa apa minerala in loc de apa filtrata. Nu e un capat de lume. Toata ideea e sa nu exagerezi cu plasticul, nu sa-l excluzi cu totul din viata ta. Tine minte ca dupa fiecare zi de shopping alimentar sa pastrezi pungile pe care inevitabil le vei cumpara. Cand despachetezi cumparaturile, pune sacosele refolosibile in acelasi loc, ca sa le poti folosi pe viitor pentru alte cumparaturi, sau la ce iti trebuie. Tot la fel si cu bidoanele de plastic: spala-le si tine-le intr-un dulap din bucatarie sau debara. Pe langa sa le stii locul, gruparea lor impreuna te va ajuta sa realizezi cat plastic folosesti realmente. In plus, alege varianta unui bidon mare, la 2 L, in detrimentul a 4 sticle mici de 0.5, si ai facut o economie la plastic fara sa iti refuzi nicio dorinta.

👉 Frigiderul cu doua usi AD54240S+ de la Arctic vine cu rafturil ajustabile, care iti permit sa tii la rece si sticlele sau vasele mari, astfel oferind un grad ridicat de flexibilitate in organizarea frigiderului. Mai mult, dotarea XXL Bottle care presupune un raft pozitionat pe usa, dedicat depozitarii sticlelor de mari dimensiuni, te ajuta sa ai tot ce-ti trebuie mereu la indemana!

Cu fiecare alegere pe care o facem, ne apropiem sau ne departam de imbunatatirea pe care vrem sa o vedem in lume. Concentreaza-te pe schimbari mici si fa in viata ta deciziile simplu de implementat, care insumate vor insemna un progres urias spre mai bine.

Sursa foto: Shutterstock