Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic

Peste 30 de milioane de frigidere si aproape 50 de ani de istorie

Stii ce ai in frigider? Dar stii ce se afla cu adevarat in interiorul lui? Frigiderul este probabil unul dintre cele mai des utilizate produse electrocasnice din orice casa. Cu totii contam pe el sa ne pastreze mancarea proaspata si bauturile reci.

In fabrica de la Gaesti se fac frigidere de aproape jumatate de secol. Este atat de firesc sa avem un frigider functional, incat lipsa lui este de neimaginat.

Te-ai intrebat care este procesul din spatele asamblarii? Proiectarea este prima etapa in care este conceput fiecare detaliu tehnic. Sunt formate panourile laterale din tabla dreapta trecuta printr-o serie de indoiri, stantari si decupari succesive, iar apoi urmeaza vopsirea, realizata prin depunere electrostatica. Procesul este finalizat intr-un cuptor de polimerizare, la temperaturi de peste 150 de grade. Aici se folosesc extensiv robotii colaborativi, care sunt capabili sa detecteze prezenta operatorului uman si sa se opreasca daca sunt detectate interactiuni neprogramate cu acesta. Spre deosebire de robotii clasici, robotii colaborativi pot lucra in imediata vecinatate a omului, fara sa fie imprejmuiti cu gard de protectie.

cum se fac frigiderele

Nu te-ai fi gandit ca un frigider contine intre 200 si 250 de piese, nu? Totul este urcat pe un palet inteligent, care stocheaza toate informatiile din procesul de fabricatie intr-un cip de memorie. In cazul unei erori detectate in pasii de control, produsul este scos automat din linie. Toate informatiile de trasabilitate pentru toate produsele sunt disponibile in memoria sistemului.

Cu ajutorul tehnologiei radio se realizeaza dozarea agentului frigorific, iar fiecare produs trece prin mai multe faze de control, in care se verifica etanseitatea sistemului, circuitul electric, precum si performanta de racire. In final, sunt adaugate usile si accesoriile interne. Dupa ce este ambalat, frigiderul este gata sa ajunga la tine.

In 1970 se realizeaza prima productie de frigidere, iar astazi Arctic realizeaza produse de calitate, cu un design modern, care inglobeaza tehnologii noi, eco-friendly.

Fabrica de aparate frigorifice de la Gaesti, cel mai mare producator de electrocasnice din Romania si din Europa Continentala, a produs pana in acest moment peste 30 de milioane de frigidere . Aceasta are capacitatea de a acoperi nevoi de productie diverse, producand in prezent 60 de produse principale si 450 de produse derivate.

Imbunatatirea performantelor de productie din punct de vedere calitativ este una dintre preocuparile permanente ale companiei Arctic, generandu-se astfel procese de control extrem de riguroase .

Arctic este primul producator din Romania care a primit distinctia Siemens Platinum Certificate pentru Eficienta Energetica in Productie.

Arctic beneficiaza de sisteme de management de productie Total Productive Maintenance si Six Sigma.

Lider de piata in Romania, Arctic se numara astazi printre cele mai puternice si performante companii din tara noastra. Mai mult, 80% din producția totala Arctic este exportata in peste 70 de tari. Arctic e unul dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri romanesti, clasandu-se in 2017 pe locul 3 in TOP 100 Cele mai puternice marci romanești, clasament realizat de revista BIZ, una dintre publicatiile de business cu autoritate din tara.