Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Paste milaneze – reteta delicioasa cu sos de rosii si bacon

Autor: Arctic

Data publicarii: March 28, 2025

Data modificarii: April 4, 2025

Vrei sa incerci ceva nou si delicios pentru cina? Pastele milaneze sunt alegerea perfecta! Acest preparat savuros iti va incanta papilele gustative si va deveni rapid favoritul familiei tale. Hai sa descoperim impreuna secretele acestei retete simple, dar pline de arome!

Ce sunt pastele milaneze si de ce sunt atat de populare

Pastele milaneze sunt un preparat care imbina perfect gustul pastelor italiene cu aromele bogate ale Europei Centrale. Desi numele sugereaza o origine italiana, acest preparat este de fapt foarte apreciat in tari precum Ungaria, Austria sau Germania. Imagineaza-ti un bol plin cu spaghete acoperite de un sos bogat de rosii, ciuperci suculente si bucatele crocante de bacon sau kaiser. Suna tentant, nu-i asa?

Toata lumea iubeste pastele milaneze pentru ca sunt incredibil de usor de preparat. In doar 30 de minute, poti sa pui pe masa o cina delicioasa care va multumi pe toata lumea. Copiii le adora pentru gustul lor placut si aspectul atragator. In plus, sunt o alternativa accesibila la pastele italiene autentice, perfecte pentru bugetul oricarei familii.

Reteta clasica, originala de spaghete milaneze include un sos generos de rosii, ciuperci proaspete, carne afumata, ceapa, usturoi, condimente aromate si, bineinteles, spaghete. Totul este completat de un strat generos de cascaval ras care se topeste deasupra pastelor fierbinti. Cu o combinatie atat de irezistibila de arome si texturi, nu este de mirare ca pastele milaneze au cucerit atatea inimi!

Ingrediente necesare si mod de preparare pentru reteta de spaghete milaneze originala

Esti gata sa creezi magie in bucatarie? Iata ingredientele simple de care ai nevoie pentru pastele milaneze!

Timp de gatire: 30 min.
Categorie reteta: pranz/cina

Ingrediente:

  • 250g de spaghete
  • 200g de bacon sau kaiser taiat cubulete
  • 250g de ciuperci champignon feliate
  • o ceapa medie tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400ml de sos de rosii
  • 100g de cascaval ras
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • putin oregano si busuioc uscat.

Mod de preparare:

Mai intai, pune pe aragaz o oala mare cu apa la fiert pentru paste. In timp ce astepti, taie baconul in cubulete si ciupercile in felii subtiri. Toaca marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o tigaie incapatoare, prajeste baconul la foc mediu pana devine crocant. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin translucide si aromate. Acum este momentul sa pui ciupercile. Lasa-le sa se rumeneasca frumos, amestecand din cand in cand.

Este timpul sa adaugi sosul de rosii! Toarna-l peste amestecul din tigaie si condimenteaza cu sare, piper si ierburile tale preferate. Lasa sosul sa fiarba usor la foc mic, sa se imbine toate aromele.

Intre timp, fierbe pastele in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata, scurge-le si adauga-le direct in tigaia cu sos. Amesteca bine pentru a se imbina aromele.

Ultimul pas, dar nu mai putin important: presara cascavalul ras deasupra pastelor fierbinti. Lasa-l sa se topeasca usor, creand o textura cremoasa si irezistibila.

Gata! Reteta de spaghete milaneze este completa. Serveste-le imediat, cat sunt fierbinti, poate cu o frunza de busuioc proaspat deasupra pentru un plus de culoare si aroma. Pofta buna!

Nu ai bacon in frigider pentru a prepara paste cu sos de rosii si bacon? Nicio problema! Poti folosi kaizer, sunca sau chiar carnati afumati. Pentru o varianta vegetariana, dubleaza cantitatea de ciuperci si adauga niste ardei gras tocat. Experimenteaza si gaseste combinatia perfecta pentru gustul tau!

Spaghete milaneze cu carne tocata – Variante si adaptari ale retetei clasice de paste milaneze

Pastele milaneze sunt atat de versatile! Poti sa le adaptezi dupa pofta inimii si dupa ingredientele pe are le ai in frigider. Iata cateva idei delicioase pentru a reinventa acest preparat clasic!

Ce zici de niste spaghete milaneze cu carne tocata? Este o varianta mai consistenta si extrem de savuroasa. Inlocuieste baconul cu 300g de carne tocata de vita sau un amestec de vita si porc. Prajeste carnea cu ceapa si usturoiul, apoi continua reteta ca de obicei. Vei obtine un sos bogat si aromat.

Daca preferi ceva mai usor, incearca varianta cu sunca si ciuperci. Taie 200g de sunca presata in cubulete si prajeste-o usor cu ciupercile inainte de a adauga sosul de rosii. Poti sa pui si niste ardei gras tocat pentru un plus de culoare si vitamine.

Pentru prietenii tai vegetarieni, ai putea pregati o versiune fara carne. Dubleaza cantitatea de ciuperci si adauga legume colorate precum dovlecei, vinete sau ardei copti. Pentru a obtine gustul branzeturilor, presara deasupra parmezan vegetal sau drojdie nutritionala.

Iar daca vrei ceva mai light, inlocuieste carnea afumata cu piept de pui taiat cubulete. Prajeste-l cu putina ceapa si usturoi inainte de a adauga ciupercile si sosul de rosii. Vei obtine o masa delicioasa si mai usoara.

Indiferent ce varianta alegi, pastreaza elementele de baza – pastele, sosul de rosii si ciupercile. Acestea sunt secretul gustului autentic de paste cu sunca si ciuperci si sos rosu pe care il iubesti atat de mult.

Sfaturi pentru servirea si savurarea pastelor milaneze

Acum ca ai gatit niste paste milaneze delicioase, sa vorbim despre cum le poti savura!

Serveste pastele imediat ce sunt gata. Sunt mai gustoase atunci cand sunt fierbinti, cu cascavalul inca moale si cremos. Daca ai farfurii care pot fi incalzite in cuptor, foloseste-le – vor pastra pastele calde mai mult timp.

Inainte de a servi, presara putin cascaval ras proaspat deasupra. Se va topi usor, creand o textura irezistibila. Adauga si cateva frunze de busuioc proaspat – nu doar ca vor arata frumos, dar vor aduce si o nota de prospetime aromei.

Ce bautura merge cel mai bine cu pastele milaneze? Un pahar de vin rosu sec este alegerea clasica. Aciditatea vinului completeaza perfect sosul de rosii si taie din grasimea baconului.

In cele din urma, relaxeaza-te si bucura-te de aceasta masa delicioasa. Spaghetele milaneze autentice sunt un preparat reconfortant, ideal pentru a fi impartit cu cei dragi. Savureaza fiecare imbucatura si lasa-te purtat de savoarea acestui fel de mancare.