Colorate, delicioase si foarte usor de preparat, minitartele cu fructe sunt un desert inspirat, indiferent de ocazia la care sunt consumate. Pe langa aspectul lor deosebit de placut, ele pot fi un motiv excelent sa-i implici pe toti membrii familiei in pregatirea lor, un proces simplu, amuzant si care iti pune creativitatea la incercare. Totodata, cu ajutorul masinilor de spalat vasele, nu este nevoie sa petreci mult timp in bucatarie, facand curatenie, dupa ce ai terminat de pregatit desertul.
In cele ce urmeaza, descoperi cateva dintre cele mai apreciate retete de minitarte cu fructe, pe care le poti incerca, oricand, la tine acasa, fara sa depui prea mult efort.
Reteta delicioasa de minitarte cu fructe de padure
Adorate de copii si de adulti deopotriva, fructele de padure sunt unele dintre ingredientele ideale pentru a pregati minitarte, iar combinate cu crema sau budinca de vanilie (pe care o poti prepara in casa de la zero sau sa folosesti cremele la plic), sunt o experienta culinara irezistibila. Pentru a le obtine, ai nevoie de o forma de decupat aluatul, de 7 cm, o tava de copt cu 12 forme de tarte sau de briose si sa urmezi pasii de mai jos.
Ingrediente:
Aluat:
- 150 g faina;
- 100 g unt;
- 1 galbenus;
- 50 g zahar pudra;
- 1 varf de cutit de sare;
- esenta de vanilie.
Compozitie:
- 100 g ciocolata alba de menaj;
- 150 g crema sau budinca de vanilie;
- 100 g fructe de padure (afine, zmeura, mure, fragi);
- 5-6 frunze de menta.
Mod de preparare: mixeaza zaharul, untul, esenta de vanilie si sarea, pana obtii o spuma; treptat, adauga galbenusul si faina, pana ce amestecul se leaga; lasa aluatul la racit 30 de minute, intr-o folie de plastic; intinde aluatul (5 mm grosime); cu forma speciala, taie cercuri pe care le asezi in tava; inteapa baza cu furculita; pune compozitia la frigider alte 30 de minute; preincalzeste cuptorul la 200°C; coace aluatul, in forme, 10-12 minute, si lasa-l sa se raceasca; unge interiorul tartelor cu ciocolata alba si lasa-le sa se usuce; umple fiecare tarta cu budinca de vanilie, peste care adaugi fructe de padure; decoreaza cu frunze de menta.
Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de APARATE FRIGORIFICE
Reteta rapida de minitarte cu crema de dovleac
Poate una dintre cele mai puternice amintiri din copilarie este dovleacul proaspat copt, aromatizat cu scortisoara. Cu acest gand in minte, poti prepara minitarte cu crema de dovleac, ca sa le faci o surpriza celor dragi. Iata care sunt etapele de urmat:
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faina;
- 100 g unt;
- 1 lingura zahar;
- 5 linguri apa;
Compozitie:
- 1 dovleac mic;
- 5 linguri zahar;
- 1 portocala;
- 1 lingurita amidon;
- scortisoara, esenta de vanilie, dupa gust.
Mod de preparare: amesteca faina, untul, zaharul, pana obtii o compozitie sfaramicioasa; adauga treptat apa; inveleste aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider 30 de minute; coace dovleacul si pune miezul, zaharul, scortisoara la foc mic, pe aragaz; stoarce portocala si dilueaza amidonul, dupa care toarna compozitia pentru dovleac; amesteca pana obtii o crema si pune esenta de vanilie; intinde aluatul, taie-l si pune-l in forme; toarna crema de dovleac si coace tartele la 180 de grade, 40-45 de minute.
Vezi categoria noastra de ▶️ ARAGAZE
Reteta de minitarte cu crema de mascarpone si capsune
Daca vrei sa pregatesti un cheesecake altfel, poti incerca o reteta de minitarte cu crema de mascarpone si capsuni. Ai mai multe variante de a o prepara. De exemplu, poti sa integrezi o parte din capsuni in crema de branza. Apoi, daca preferi alte fructe, poti schimba ingredientele si sa adaugi afine sau zmeura, de exemplu.
Ingrediente:
Aluat:
- 300 g biscuiti (cu ciocolata sau fara);
- 150 g unt;
- 1 lingura zahar;
Compozitie:
- 250 ml smantana;
- 250 g branza mascarpone;
- 50 g zahar;
- 100 g capsuni;
- esente de vanilie si rom;
- frunze de menta.
Mod de preparare: piseaza marunt biscuitii, topeste untul si amesteca; toarna compozitia in formele pentru tarta si preseaza bine; pune tartele la frigider 2 ore; mixeaza smantana, crema mascarpone si zaharul; adauga esentele; pune crema la frigider 2 ore; umple tartele cu crema si adauga capsunile intregi sau taiate pe jumatate; decoreaza cu frunzele de menta.
Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de CUPTOARE INCORPORABILE
Reteta gustoasa de minitarte cu mere
Mere, scortisoara si portocale, daca vrei sa dai o nota exotica minitartelor tale. Iata o combinatie de ingrediente simple, care ii vor incanta pe toti cei dragi, indiferent de varsta, la fel cum se intampla si in cazul placintei fragede cu mere. Fara prea mare efort, ci doar respectand reteta de mai jos, poti obtine un desert perfect.
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faina;
- 150 g unt;
- 1 ou (doar galbenus);
- 50 ml apa;
- 50 g zahar;
- 1 varf de cutit de sare.
Compozitie:
- 500 g mere;
- 50 g zahar;
- 30 g unt;
- 1 portocala;
- scortisoara, esente de rom, vanilie.
Mod de preparare: amesteca untul cu zaharul si adauga galbenusul; treptat, pune faina, apa si un varf de cutit de sare; pune aluatul la frigider o ora; intinde foile, decupeaza cercurile, pune-le in forme si coace-le la 180 de grade, pana capata o culoare aurie; caramelizeaza zaharul si adauga untul; curata merele de coaja si taie-le cubulete; toarna peste ele zaharul caramelizat si scortisoara; adauga esentele de rom si de vanilie; lasa compozitia sa se inmoaie un sfert de ora; umple tartele si mai pune-le la cuptor 20 de minute; taie portocala rondele si orneaza tartele; deasupra, poti sa presari si zahar pudra, pentru decor, dupa cum doresti.
Secretele minitartelor cu fructe, preparate in casa
Sunt simplu de pregatit, insa, pentru a obtine minitarte cu arome si texturi desavarsite, este bine sa stii si care sunt micile secrete care pot face diferenta intre un desert perfect si unul mai putin reusit:
- ai grija la coacerea aluatului – acopera formele de aluat cu hartie de copt si umple-le cu boabe de fasole, ca in timpul coacerii aluatul sa nu cada spre interior si sa nu se umfle;
- inteapa aluatul inainte de coacere – cu ajutorul unei furculite sau al unei scobitori, inteapa aluatul dupa ce l-ai pus in forme, ca sa permiti aerului sa patrunda si sa se coaca uniform;
- alege fructele dupa preferintele tale si ale celor dragi – nu exista o formula universal valabila, in ceea ce priveste combinatiile de fructe pe care le poti face, ca sa obtii cele mai gustoase minitarte; prin urmare, poti utiliza de la smochine intregi, pere, mango, pana la citrice;
- pune esentele la sfarsit – ca sa-si pastreze aroma intensa, nu pune esentele de la inceput, nici in aluat, nici in creme, ci adauga-le la final.
Ori de cate ori ai pofta de un desert delicios si, totodata, cu un aspect care te va inveseli instant, poti prepara minitarte cu fructe. Retetele sunt variate si le poti adapta in functie de preferintele tale. Retine ca ele sunt doar repere, pentru a nu face greseli majore in pregatirea prajiturii dorite. Prin urmare, pune-ti imaginatia la incercare, mai ales in ceea ce priveste designul, si obtine propriile combinatii de arome si texturi.