De sarbatori, grija si iubirea sunt mai prezente ca oricand. Pentru ca unele lucruri continua sa fie simple indiferent ce s-ar intampla. Parintii nostri ne raman parinti, chiar si de la distanta. Ne sprijina, ne ghideaza si ne sunt alaturi tacit. Continuam sa radem impreuna. Cand unii avem nesigurante, ceilalti raspundem cu incurajari.
Chiar si in fata celor mai mari provocari culinare de sarbatori, tot impreuna facem echipa. Pentru ca anul acesta, sarbatorile ne gasesc pe multi dintre noi intr-o situatie cu totul exceptionala. Este vorba despre o premiera, si nu una mult-asteptata, ba dimpotriva. Nu suntem putini cei care vom petrece aceasta perioada intr-o noua formula: departe de casa, dar cu gandul la mesele festive si la toate preparatele cu care ne obisnuiau familiile.
Dar sa stim asta deja face situatia un pic mai suportabila: nu suntem singurii care trec prin asta. Si de fapt, cat de greu poate fi de preparat maioneza aceea pentru salata boeuf care ne-ar aduce un pic din gustul sarbatorilor de acasa? Pare un efort rezonabil. Macar daca am sti exact cum anume s-o pregatim. Cu sau fara galbenus fiert? Folosim si albusul sau il separam? O mixam cu lingura, sau cu instrumente moderne de bucatarie?
Stim cu totii, de obicei atunci cand nu merge ceva, cand nu stim cum sa preparam un anumit fel de mancare sau nu intelegem ce se intampla intr-o reteta, apelam la ei – maestrii preparatelor de sarbatori. Mama stie intotdeauna ce sa-i ceara cuptorului, ca friptura si cartofii sa iasa bine. Tatal mixeaza fructele din frigider ca nimeni altul si creeaza bauturi spectaculoase. Iar bunica stapaneste gestul acela cursiv din incheietura, cu care amesteca in oalele de pe plita pana ce continutul lor se tranforma in creme fine, numai bune pentru prajituri care ti se topesc pe cerul gurii.
Si de ce n-am face-o si acum? Ca sa simplificam prepararea meniului traditional mult-visat, ne ocupam noi de recomandari. Aducem in fata exact acele retete potrivite pentru masa de sarbatori, si nu oricum, ci cu aprobarea specialistilor. Iata mai jos cateva recomandari de feluri de mancare, gatite ca in familie, in care scoatem la iveala cele mai utile trucuri si cele mai inspirate ingrediente, exact cele pe care le-ar folosi si ai nostri.
- Descopera cum sa faci piftie pentru toate gusturile 👌
- Prepara 👉 cei mai buni carnati de casa
- Include in meniu sarmale savuroase
- Testeaza cozonacii fara framantare 🤞
Nu ca ne-am lua la intrecere, dar cu cat sunt gata mai repede retetele, cu atat mai mult timp avem sa ne laudam acasa. Si daca vorbim cu gura plina, nu-i nimic. Partea buna este ca anul asta n-are cine sa ne certe.