Menajeaza mediul, prin 3 obiceiuri simple

Publicat la data de: 06/03/2021, 13:51

Autor: Arctic

Menajeaza mediul, prin 3 obiceiuri simple
Menajeaza mediul, prin 3 obiceiuri simple
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/06/shutterstock_1660643569.jpg
June 4, 2021
Arctic

Fie ca ai decis sa adopti un comportament ecologic pentru a insanatosi planeta, pentru a castiga mici economii printr-o factura la curent mai prietenoasa cu buzunarul tau sau pur si simplu ca experiment de responsabilizare, e chiar usor sa duci un stil de viata care menajeaza mediul. Actiunile tale de zi cu zi au un […]

Fie ca ai decis sa adopti un comportament ecologic pentru a insanatosi planeta, pentru a castiga mici economii printr-o factura la curent mai prietenoasa cu buzunarul tau sau pur si simplu ca experiment de responsabilizare, e chiar usor sa duci un stil de viata care menajeaza mediul. Actiunile tale de zi cu zi au un impact mai mare decat iti poti inchipui!

👇 Fiecare pas pe care il faci catre o viata mai echilibrata din punctul de vedere al consumului de resurse naturale este relevant. Daca nu stii prea bine de unde sa incepi, iata cateva idei. 👇

Opreste aparatele pe care nu le folosesti

Conservarea energiei este primul pas pentru a-ti reduce amprenta de carbon! Daca lasi laptopul in stand-by atunci cand nu il folosesti, poti incepe de aici pentru a obtine o economie la curent. Tot la fel si cu restul aparatelor din casa: apasa comutatorul ca sa le opresti cand nu ai treaba cu ele si vei vedea imbunatatiri uriase, vizibile imediat in factura la electricitate.

👉 Combina frigorifica AK60406M40NFMT de la Arctic te ajuta sa eviti risipa de energie, gratie dotarii Eco Buzz. Aceasta presupune un sistem de avertizare sonora in cazul in care usa nu este inchisa corect sau sta deschisa mai mult de 1 minut. Astfel, poti preveni cresterea temperaturii in interiorul aparatului tau frigorific, economisind consumul de energie electrica si pastrand alimentele in siguranta. Poti uita de grija usilor deschise!

Cumpara mancare de la piata

Fructele si legumele crescute local sunt mai ecologice decat cele exotice, importate in tara! Si nu e vorba de substantele sau pesticidele eventual folosite impotriva daunatorilor naturali, ci de poluarea generata de transportul lor. La fel stau lucrurile si pentru oua, branzeturi, si orice fel de alimente produse local. In plus, cand alegi sa iti faci piata de la comercianti romani, sprijini economia nationala iar asta inseamna ca, in timp, agricultura si micile bacanii vor prospera, iar tu vei castiga si mai multe optiuni dintre care sa alegi.

👉 Frigiderul cu doua usi AD60310M30MT de la Arctic iti ofera un spatiu generos de stocare, suficient pentru toate cumparaturile tale! Pentru un plus de flexibilitate, vine si cu dotarea Mix Zone: ai parte de rafturi ajustabile pozitionate pe usa, dedicate depozitarii recipientelor de diverse dimensiuni precum borcane sau sosuri. Tu decizi cum sa iti organizezi frigiderul astfel incat sa fie spatiu suficient!

Treci la becuri LED

Nu numai ca LED-urile sunt mai durabile decat becurile conventionale, dar sunt si substantial mai eficiente. Asadar, vei folosi mai putina energie si vor trebui inlocuite mai rar - iata cate avantaje! Faptul ca becurile LED sunt ecologice nu inseamna ca esti limitat la o gama modesta de optiuni de modele si culori. Exista o varietate de LED-uri dintre care sa il alegi pe cel potrivit pentru incaperile din casa ta.

👉 Si combina frigorifica AK60350M30MT de la Arctic vine prevazuta cu Eco Led, care ofera lumina mai puternica, cu mai putina caldura degajata si consum energetic de 7 ori mai mic, comparativ cu sistemele de iluminare traditionale. Ai compartimente perfect iluminate cu un consum redus de energie!

E mai simplu decat te asteptai sa duci o viata responsabila fata de mediu, asa e? Sunt multe lucruri care iti pot scapa din vedere pentru ca par marunte, dar impreuna iti aduc o economie considerabila la electricitate si duc la o conduita prietenoasa cu planeta, pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock