Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Inspire Project: platforma de lansare pentru femeile-lider din Arctic

Autor: Arctic

Data publicarii: September 28, 2021

Data modificarii: June 9, 2022

Pentru femei, conditiile la locul de munca au parcurs un drum lung in ultimele decenii. Ceea ce ne permite ca astazi, romance de pretutindeni din tara sa ne inspire zi de zi din pozitiile de conducere pe care le ocupa. Fete, adolescente si tinere femei, odata seduse de basme nemuritoare, acum se lasa cucerite de altfel de povesti: studiile de caz, portretele jurnalistice si aparitiile media ale acestor femei care au reusit prin forte proprii. Povesti in care niciun vis personal si profesional nu e prea mult, prea coplesitor, prea ambitios. In care orice drum, oricat de lung sau provocator, e doar o suita de pasi ramasi de parcurs.

Si fiindca orice calatorie este mai simpla cand nu esti singur, la Arctic am incurajat dezvoltarea organica a unei comunitati de femei care sa se sustina reciproc. Sa isi seteze obiective individuale la care sa gaseasca solutii colective. Inspirate de modelele din jurul lor, colegele noastre indraznesc sa isi traseze propria evolutie profesionala ascendenta. Ca sa le sustinem pe colegele din middle management sa isi foloseasca aptitudinile de problem solving corelate cu cele de leadership, s-a nascut parteneriatul Inspire Project.

👇 Prin acest parteneriat inspirational pentru intreg colectivul si motivational pentru participante, femeile din comunitatea Arctic acceseaza ore de mentorat unu-la-unu cu lideri iconici pentru managementul romanesc. Citeste mai multe în continuare. 👇

Inspire Project, in ceva mai multe detalii

Unele persoane gasesc in mod natural mentori la locul de munca, dar nu toata lumea este atat de norocoasa. Crearea unui program de mentorat pentru femei ofera fiecarei participante la proiect posibilitatea de a primi indrumare si sprijin in evolutia profesionala.

La fel este si cazul programului de mentorat realizat in parteneriat cu Professional Women’s Network Romania si proaspat lansat in aceasta toamna. Inspire Project vine in continuarea strategiei de a creste cu pana la 10% numarul femeilor aflate in roluri de conducere la Arctic, in urmatorii 5 ani. Teaserul evenimentului de lansare a surprins emotiile pozitive si incantarea tuturor participantilor.

 

Ca imagine de ansamblu, Inspire Project in parteneriat cu PWN este un program de mentorat care aduce membrii mai aproape si permite profesionistilor cu experienta sa faca parte din cresterea si dezvoltarea celor care se afla la nivelul de inceput al unei cariere de succes.

Mai clar, vorbim de un program de 9 luni, care consta in intalniri lunare care se desfasoara fie fata in fata, fie prin telefon sau prin Skype. Comitetul de mentori corespunde candidatilor in functie de punctele lor forte si domeniile de expertiza.

Cum arata viitoarele femei-lider si cum isi vor perfectiona abilitatile necesare

Ca profil, Inspire Project se adreseaza femeilor din middle managementul Arctic, cu experienta minima de trei ani intr-o functie de conducere. In urma unui proces de selectie, participantele vor fi incluse in programul ce presupune conectarea cu mentori care au acumulat deja o experienta manageriala recunoscuta pe care sunt deschisi sa o impartaseasca.

Inspire Project se va desfasura pe parcursul a sase luni, incepand cu luna octombrie 2021, in regim hibrid – online si offline. Proiectul este votul de incredere pe care il acordam cu toata deschiderea colegelor noastre, femei capabile si despre care stim ca au pasiunea necesara sa schimbe lumi. Investim activ in dezvoltatea abilitatilor de leadership ale femeilor din companie, asumandu-ne obiectivul de a creste numarul femeilor in toate nivelurile de conducere.

Professional Women’s Network Romania – partenerii nostri de incredere

Professional Women’s Network Romania, o asociatie cu expertiza in dezvoltarea de programe de mentorat pentru femei, este un partener cum nu se poate mai potrivit ca sa ducem acest proiect la urmatorul nivel.

Ne propunem sa construim o comunitate de femei care sa fie conectata, sa prospere prin crearea unor schimburi de experiente si facem pasi concreti pentru a sprijini femeile din cadrul organizatiei sa isi realizeze potentialul. O reprezentare echilibrata a femeilor la nivelul structurilor de decizie este esentiala pentru un viitor mai bun si constituie un castig pentru societate in ansamblul sau. Proiectul Arctic Women Community este un exemplu al eforturilor facute de Arctic catre o cultura corporativa sustenabila, bazata pe diversitate, incluziune si transparenta. Murat-Buyukerk-Arctic Murat Büyükerk CEO Arctic Parteneriatul cu Arctic este un pas important pentru noi in promovarea femeilor in pozitii de leadership. Pe de o parte, ne bucura interesul Arctic fata de crearea unei comunitati de femei care sa fie sprijinite sa acceada in cariera. Pe de alta parte, suntem onorate de acest parteneriat, care reprezinta o recunoastere importanta a relevantei si eficientei programului de mentorat al PWN Romania. Suntem sigure ca impreuna vom face o echipa grozava si ca doamnele care vor fi admise in programul de mentorat vor primi toate instrumentele de care au nevoie pentru a-si construi o cariera de succes. viginia-otel Virginia Otel Co-presedinte PWN Global