Idei practice pentru organizarea balconului

Publicat la data de: 07/18/2017, 11:34

Autor: Arctic

Idei practice pentru organizarea balconului
Idei practice pentru organizarea balconului
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2017/07/shutterstock_282159770-1.jpg
February 14, 2019
Arctic

Atunci cand locuiesti la bloc, de multe ori balconul indeplineste un dublu rol. El poate fi folosit ca spatiu de depozitare, dar si ca zona de relaxare, care ar trebui sa fie in armonie cu restul casei. In orice caz, cu putin creativitate si elemente decorative el poate fi transformat intr-un spatiu placut, chiar daca […]

Atunci cand locuiesti la bloc, de multe ori balconul indeplineste un dublu rol. El poate fi folosit ca spatiu de depozitare, dar si ca zona de relaxare, care ar trebui sa fie in armonie cu restul casei. In orice caz, cu putin creativitate si elemente decorative el poate fi transformat intr-un spatiu placut, chiar daca are o suprafata redusa.

Indiferent daca este deschis sau inchis, te poti bucura de lumina si de liniste in spatiul pe care l-ai creat. In cazul balcoanelor deschise va trebui totusi sa ai grija la materialele folosite, pentru a preveni degradarea acestora in urma factorilor exteriori.

Valorificarea spatiului este esentiala, putand face diferenta dintre un loc de relaxare si unul de depozitare. Poti trece in revista si sfaturile Arctic pentru amenajarea ideala a acestui spatiu, de multe ori trecut cu vederea.

 • Daca te bucuri de un balcon inchis, nu va trebui sa-ti faci griji in privinta materialelor folosite. Poti transforma cu succes acest spatiu fie intr-unul de lucru sau unul in care sa te poti relaxa cu usurinta.
 • Foloseste o bancuta cu spatiu de depozitare daca ai un balcon lung si ingust. Altfel, poti opta pentru o masa modulara, care se poate plia.
 • In cazul balconului inchis, opteaza pentru taburetii cu spatiu de depozitare. Astfel, balconul tau va fi aspectuos, dar vei avea spatiu din plin si pentru alte lucruri.
 • Foloseste unul din peretii balconului pentru a-ti crea propria gradina. Agata ghivece cu flori decorative sau cu plante aromatice, care-ti vor fi de mare ajutor in bucatarie!
 • Foloseste perne colorate pentru un look indraznet, sau mergi pe un stil minimalist alb-negru, complementat de plante sau alte decoratiuni.
 • Nu uita de podea! Poti schimba tonul intregului spatiu cu o podea din lemn laminat, sau cu un covor in culori jucause. Poti merge si pe un stil rustic, complementat de accesorii din lemn si vase traditionale din lut.
 • Instaleaza-ti un hamac sau un leagan - pentru acele momente de relaxare deplina!
 • Daca lucrezi de acasa, iti poti instala chiar propriul birou pe balcon. In acest mod, timpul va trece mai usor si te vei simti de minune in micro-spatiul tau!
 • Monteaza un dulap incapator pe unul din peretii balconului, in care poti depozita electrocasnicele mici si accesoriile. Decoreaza usile cu ornamente vii sau monteaza o oglinda pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare.
 • Daca nu intentionezi sa folosesti balconul ca spatiu de relaxare, poti extinde bucataria daca ai aceasta posibilitate, sau poti instala diverse electrocasnice pe acesta, precum frigiderul, cuptorul electric sau lada frigorifica.
 • Poti folosi inteligent acest spatiu montand un bar cu cateva scaune inalte, perfect pentru serile de vara alaturi de prieteni.

Toate aceste solutii pot fi obtinute cu un minim de efort financiar, mai ales la spatiile restranse. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus si cu putina imaginatie, balconul tau va putea deveni unul dintre cele mai frumoase spatii din apartamentul tau, de care nu te vei mai putea desprinde!