Intr-o perioada in care am mutat biroul acasa, iar reuniunile cu familia extinsa le-am organizat in spatii virtuale, era de asteptat ca pana si experientele in doi sa se schimbe. Daca vrei sa-i oferi partenerului sau partenerei o cina romantica, la fel ca in vremurile bune, cand puteati rezerva o masa la restaurant, nu trebuie sa faci niciun sacrificiu. Dimpotriva, ai ocazia de a-ti pune la contributie creativitatea si de a folosi aparatele electrocasnice din casa ta la adevaratul potential. Cata vreme retetele pe care le vei prepara sunt simple, iti va ramane si timpul necesar pentru a pregati nu doar masa, ci si un decor romantic. Totul, pentru ca persoana ta cea mai draga sa aiba parte de o binemeritata surpriza. In cele de mai jos, iti propunem trei preparate cu care nu poti da gres.
Vezi 👉 AICI oferta noastra de CUPTOARE INCORPORABILE.
Cum prepari briose cu ciuperci si cascaval
Cand vine vorba despre aperitive, alegerea pentru unul anume nu este cea mai usoara cu putinta. In prima faza, ai tentatia de a aranja un platou bogat, cu un sortiment de preparate care sa fie cat mai pe gustul celui sau celei iubite. In loc sa petreci ore intregi in bucatarie, numai pentru unul dintre felurile pe care le vei pregati, alege un singur tip de aperitiv. Briosele cu ciuperci si cascaval sunt o optiune potrivita o ocazie festiva, fiindca au consistenta, dar iti permit sa te bucuri si de felul principal. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara briose cu ciuperci si cascaval:
Ingrediente:
- 4 oua;
- 400 g faina alba;
- 300 g iaurt;
- 1 ceasca de lapte;
- 4 linguri ulei de masline;
- 200 g ciuperci;
- 100 g cascaval;
- 1 legatura de patrunjel;
- forme din hartie pentru briose.
Mod de preparare: incepe prin a spala ciupercile, dupa care vei taia cat mai marunt cascavalul si patrunjelul. Vei separa, apoi, ouale, iar galbenusurile le vei pune la pastrare, in timp ce albusurile le vei bate pana la obtinerea unei spume. Amesteca galbenusurile si adauga uleiul de masline, iaurtul si laptele. Poti adauga sare si piper dupa gust, iar dupa omogenizarea compozitiei, vei turna peste aceasta albusurile. Vei continua, prin adaugarea fainii, iar dupa inca o runda de amestecat, vei obtine o textura similara celei de aluat, pe care o vei turna in formele de briosa. Incinge cuptorul la 200 de grade celsius si coace briosele timp de maximum 25 de minute.
Vezi categoria noastra de ▶ ARAGAZE
Care este cea mai simpla reteta de paste bolognese
Daca aveti nostalgia ultimei vacante in Italia sau daca nu ati vizitat-o, dar va pasioneaza cultura gastronomica mediteraneana, veti aprecia pe deplin aceasta reteta din nordul tarii. Pasionatii de lasagna, care vor sa incerce si alt preparat tipic italienesc, vor aprecia cel mai mult gustul pastelor bolognese, datorita abundentei de carne din reteta. Cu toate ca poti alege paste tagliatele, pentru a prepara acest fel de mancare principal, tot pastele clasice iti vor oferi cea mai placuta experienta culinara. Pentru a obtine o portie de paste bolognese pentru tine si persoana iubita, vei avea nevoie de urmatoarele:
Ingrediente:
- 500 g paste;
- 500 g carne tocata amestec vita-porc;
- 1 cana suc de rosii;
- 2 cani apa;
- 2 morcovi;
- 2 catei de usturoi;
- 1 ceapa;
- 4 linguri ulei;
- cimbru;
- rozmarin;
- oregano.
Mod de preparare: dupa ce ai fiert pastele in apa cu sare, pentru un timp mediu de zece minute, le vei clati sub un jet puternic de apa rece, dupa care vei trece la prepararea sosului. Pentru acesta, vei taia marunt morcovii, usturoiul si ceapa, iar apoi le vei cali pentru 10 minute, pana cand vei simti un miros usor caramelizat si vei obtine o textura moale si transparenta a lor. Toarna, apoi, sosul de rosii peste compozitie, apoi las-o sa fiarba, dupa ce ai turnat peste ea cele doua cani suplimentare de apa. Tot ce mai ai de facut acum este sa combini pastele proaspat fierte cu amestecul de sos de legume si sos de rosii.
Vezi categoria noastra de 👉 FRIGIDERE
Cum prepari cheesecake cu rodii
Dupa un aperitiv si un main course consistente, cu siguranta veti simti nevoia unui desert usor, dar substantial. De ce nu ai alege un cheesecake reconfortant, pentru a surprinde persoana iubita, la finalul cinei? Acest deliciu se prepara mai usor decat ai crede. Pentru ca efectul sa fie deplin, poti alege ca topping pentru cheescake ispititoarele rodii. Este foarte important ca, dupa preparare, sa pastrezi desertul la frigider pentru cel putin doua ore, pentru ca blatul sa se inchege cat mai bine, iar aromele sa se intrepatrunda, pentru savoare deplina. Reteta unui cheesecake cu rodii reusit este urmatoarea:
Ingrediente:
- 2 rodii;
- 1 ceasca alune de padure;
- 1 ceasca fulgi de ovaz;
- 1 mana de curmale;
- 1 ceasca de lapte;
- 300 g crema de branza;
- 300 g mascarpone;
- 300 g smantana;
- ½ lamaie;
- ½ ceasca de zahar;
- 20 g foi de gelatina.
Mod de preparare: vei incepe prin a toca, folosind blenderul, alunele de padure si curmalele, apoi vei adauga laptele. Vei turna fulgii de ovaz, iar dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, o vei intinde intr-o tava circulara, cu pereti detasabili. Indiferent ca alegi mixerul sau telul, vei amesteca, apoi, crema de branza, alaturi de mascarpone, peste care vei stoarce lamaia si vei turna zaharul. Foile de gelatina trebuie pastrate in apa, pentru cel mult zece minute, dupa care le vei adauga la smantana pe care ai incalzit-o la aragaz. Amesteca cele doua ingrediente si apoi adauga-le la crema de branza si mascarpone. Intreaga compozitie o vei turna peste blatul din tava circulara, iar la final, vei aseza boabele de rodie peste cheesecake.
Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa-i oferi persoanei iubite o cina romantica ce-i va smulge un zambet. Respecta recomandarile sau fii creativ, dar alege de fiecare data sa folosesti electrocasnice care sa tina pasul cu entuziasmul tau.
Credit foto: Shutterstock