Ghidul preparatelor speciale pentru masa de Paste

Publicat la data de: 03/27/2019, 09:08

Autor: Arctic

Ghidul preparatelor speciale pentru masa de Paste
Ghidul preparatelor speciale pentru masa de Paste
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2019/03/freestocks-org-611441-unsplash-e1553683506264.png
March 27, 2019
Arctic

Pastele se apropie cu pasi repezi si ai nevoie de idei noi pentru preparatele culinare de care tu si familia ta sa va bucurati impreuna? Poti sa gatesti o masa perfecta pentru Paste, pastrand traditia, dar totusi imbunatatind, pe ici, pe colo, retetele clasice. Meniul traditional Pastelui include preparate din: carne de miel, oua, branza, […]

Pastele se apropie cu pasi repezi si ai nevoie de idei noi pentru preparatele culinare de care tu si familia ta sa va bucurati impreuna?

Poti sa gatesti o masa perfecta pentru Paste, pastrand traditia, dar totusi imbunatatind, pe ici, pe colo, retetele clasice. Meniul traditional Pastelui include preparate din: carne de miel, oua, branza, acompaniate de verdeturi proaspete, care vor fi o companie ideala pentru mancarurile grele.

Anul acesta iti propunem niste retete inspirate din cele traditionale, cu care-ti poti surprinde familia de Paste. Citeste mai jos si alege-le doar pe cele potrivite gusturilor tale.

Chec cu lamaie

Cotlet de miel cu ierburi

Bors de miel

Pasca din branza dulce

Salata de oua

Chec cu lamaie

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente:  1-2 frunze de menta, 4 lamai,  30 ml lapte dulce, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 praf sare, 125 g faina, 175 g zahar pudra, 150 g unt, 2 oua mari, 100 g zahar tos

Mod de preparare:

  • Pune untul si zaharul pudra intr-un bol. Mixeaza incet, iar apoi adauga galbenusururile, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
  • Stinge praful de copt in zeama de lamaie, dupa care bate albusurile pana se fac spuma. Continua prin amestecarea cremei de unt cu laptele si cu praful de copt.
  • Toarna apoi faina cernuta si amesteca usor pentru a evita formarea cocoloaselor.
  • Rastoarna tot intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si pune compozitia in cuptorul preincalzit.
  • Caramelizeaza zaharul si pune feliute de lamaie taiata subtire. Fierbe totul intr-o baie de aburi pana se obtine o crema consistenta.
  • Verifica checul in cuptor. Daca e rumenit, scoate-l si lasa-l sa se raceasca.
  • La final acopera totul in glazura de vanilie si orneaza cu frunze de menta.
  • Pune checul la frigider  pentru cateva ore.
Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Cotlet de miel cu ierburi

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente:  1 kg cotlete de miel, cimbru, sare, piper, oregano, menta uscata, 3-4 linguri ulei de masline, 800 g cartofi noi, 4 bucati rosii cherry, 5-6 catei usturoi, 100 g unt

Mod de preparare:

  • Curata mai intai usturoiul si pune-l intr-un bol inalt, iar apoi toarna ulei, sare, piper, cimbru, oregano si menta.
  • Paseaza totul cu blenderul, iar cu pasta obtinuta unge cotletele de miel.
  • Lasa totul la macerat cateva ore.
  • Spala si apoi fierbe cartofii. Feliaza-i, apoi trage-i in unt si condimenteaza-i cu sare, piper si oregano. Acum baga-i in cuptor cel putin 5 minute pana se rumenesc.
  • Pune apoi si cotletele de miel pentru cel putin 30 de minute, pana se rumenesc.
  • Ca sugestie de servire, recomandam sa tai cateva rosii cherry si sa le asezi pe platou alaturi de preparat.

 

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Bors de miel

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 2 litri apa, 1 litru bors, 1 kg carne miel, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, 3 linguri orez, 1 galbenus, 4 linguri smantana, 1 legatura leustean

Mod de preparare:

  • Fierbe capul si bucatile de miel in apa cu sare. De fiecare data cand se formeaza spuma, aceasta se ia pentru a evita ca zeama sa ramana tulbure.
  • Pasul urmator este curatarea zarzavaturilor si adaugarea lor in oala, impreuna cu bucatile de carne si le fierbem o ora. Este important sa nu clocoteasca apa pentru a nu se destrama carnea de miel.
  • Toarna apoi borsul fiert separat, adaugam 2-3 linguri de orez, frunze de leustean si cozi de ceapa.
  • Acopera totul cu un capac si asteapta pana fierbe orezul.
  • Intre timp, amesteca intr-un castron galbenusurile cu 2 linguri de smantana.
  • Dupa ce fierbe orezul, toarna peste ciorba continutul castronului.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Pasca din branza dulce

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 200 g zahar, 200 g unt, 25 g drojdie, coaja de lamaie si portocală, 1 kg branza de vaci, 2 linguri smantana, 2 linguri faina, 4 oua, 250 g zahar, 200 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie si de portocala, 1 praf sare, 60 ml lapte, 300 g faina

Mod de preparare:

  • Intr-un bol se pune faina, ouale, maiaua din drojdie, laptele, zahar si se amesteca toate ingredientele. Astfel aluat obtinut este asemanator cu cel de cozonac care trebuie lasat la crescut.
  • Intre timp, pune intr-un alt bol branza, smantana, zaharul, praful de sare, faina, zaharul vanilat, ouale, coaja de lamaie si de portocala si amesteca-le cu mixerul. La final, cand compozitia devine omogena, adauga si stafidele.
  • Dupa ce a crescut aluatul, asaza-l intr-o tava unsa cu unt. Acum modeleaza un sul din aluat, rasuceste-l de grosimea unui deget taie-l in doua. Intinde bucatile cu sucitorul.
  • Asaza prima parte in tava unsa si toarna pe deasupra compozitia de branza. Acopera totul cu cealalta parte.
  • Pune totul la cuptor la o temperatura medie si asteapta sa se coaca.
  • Lasa pasca la racit si pune-o cateva ore la frigider inainte s-o servesti musafirilor.
  • Se serveste pudrata cu zahar si ornata cu frunze de menta.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Salata de oua

Sursa foto: www.unsplash.com

Ingrediente: 8 oua, 1 ceapa, 3 linguri de maioneza, 2 linguri de mustar, sare, boia, praf de usturoi si piper dupa gust

Mod de preparare:

  • Mai intai pune ouale la fiert, curata-le si apoi toaca-le.
  • Amesteca intr-un bol separat smantana si maioneza.
  • Adauga apoi condimentele si amesteca bine. Toaca ceapa si pune-o si pe ea in salata.
  • Pune totul la frigider pentru cateva ore.

Salveaza ca PDF keyboard_arrow_right

Pastele este o sarbatoare dedicata familiei si apropiatilor tai. De aceea, preparatele de la masa ta trebuie sa fie pe masura asteptarilor! Pofta buna si Paste Fericit!