Functiile cuptorului care iti simplifica semnificativ munca: care sunt si cum le folosesti

Publicat la data de: 01/15/2021, 17:03

Autor: Arctic

Functiile cuptorului care iti simplifica semnificativ munca: care sunt si cum le folosesti
Functiile cuptorului care iti simplifica semnificativ munca: care sunt si cum le folosesti
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/01/Grill_2.jpg
March 30, 2021
Arctic

Friptura perfecta: daca nu ne-a iesit asa cum visam la pranzul de Craciun sau la cina de revelion, mai avem o sansa sa o scoatem la capat. Daca incepem sa ne pregatim deja din ianuarie, avem la dispozitie 12 luni in care sa intelegem care sunt acele functii ale cuptorului care ne vor ajuta sa […]

Friptura perfecta: daca nu ne-a iesit asa cum visam la pranzul de Craciun sau la cina de revelion, mai avem o sansa sa o scoatem la capat. Daca incepem sa ne pregatim deja din ianuarie, avem la dispozitie 12 luni in care sa intelegem care sunt acele functii ale cuptorului care ne vor ajuta sa scoatem in evidenta gustul si suculenta mancarurilor pregatite. Si desigur, cele 12 luni servesc de asemenea drept „perioada de teste” de care se vor bucura toti cei din familie.

Cuptoarele moderne sunt prevazute cu multe dotari care ne pot usura munca si care ne vor conduce intr-un timp scurt spre obtinerea unor feluri de mancare pe masura celor servite la restaurant. Ca sa le intrebuintam la maxim, avem nevoie sa intelegem cum functioneaza si mai ales cum se completeaza, pentru a le alterna corespunzator.

Convectia

Incalzirea prin convectie este printre cele mai raspandite dotari in randul cuptoarelor performante. Diferenta fata de un proces de incalzire conventional este ca foloseste un ventilator pentru a circula aerul fierbinte din cuptor, pentru o distributie mai rapida si mai uniforma a caldurii. Ca atare, economisim timp, energie, iar preparatul beneficiaza de o caldura constanta, ceea ce ne scuteste de folosirea unui termometru de bucatarie.

Descopera 👉 avantajele unui cuptor cu sistem de ventilare

Autocuratarea pirolitica

Daca suntem sinceri, curatarea cuptorului este o sarcina obositoare si chiar descurajanta. Asa descurajanta incat ne poate tine departe de prepararea unor mancaruri mai sofisticate, cu continut ridicat de grasime sau cu ingrediente in culori puternice, la gandul ca daca se pateaza cuptorul, tot noi suntem aceia nevoiti sa il curete.

Autocuratarea pirolitica este solutia care face aceste probleme sa dispara. Aceasta functie foloseste temperaturi inalte pentru a arde complet toate reziduurile existente din interiorul cuptorului, astfel ca sunt transformate in cenusa si pot fi indeparate usor printr-o simpla stergere cu o laveta uscata, fara a fi nevoie de solutii chimice de curatare.

Descopera 👉 cuptorul Arctic AROIE21300RXP dotat cu sistem de curatare pirolitic

Autocuratarea catalitica

Un cuptor catalitic este echipat cu o captuseala speciala, tratata cu substante chimice pentru a absorbi grasimea si vaporii. Atunci cand sunt utilizate corect, aceste captuseli sau panouri catalitice vor ramane intr-o buna stare de functionare pe toata durata de viata a cuptorului. Pentru a le mentine eficienta, este important sa ridicam temperatura din interiorul cuptorului peste 200 °C. Asadar, daca nu gatim la temperaturi inalte, cel mai indicat ar fi sa lasam o data pe luna sa mearga cuptorul in gol, ca sa le pastram eficienta.

Functia Self Clean a cuptoarelor Arctic functioneaza pe baza de autocuratare catalitica si vine in completarea autocuratarii pirolitice de la punctul anterior, tocmai pentru a combina toate facilitatile moderne intr-un cuptor usor de intretinut.

Vezi 👉 cuptoarele noastre prevazute cu sistem de curatare catalitic

Decongelarea

Datorita functiei de decongelare, nu mai este nevoie sa pregatim in avans acele ingrediente pastrate la congelator pe care vrem sa le folosim. Functia activeaza doar ventilatorul, fara elementele de incalzire, asa ca mancarea se dezgheata treptat fara sa ii fie compromisa calitatea.

Iata cum in bucatarie isi gaseste loc si ingineria, langa creativitate. Datorita acestor functii si dotari moderne putem sa aducem in realitate cele mai marete visuri culinare pe care le avem. Pas cu pas, si autocuratare dupa autocuratare, ajungem sa facem un duo stelar alaturi de cuptorul din bucatarie, care nu cere decat un minim din atentia si timpul nostru ca sa ne rasfete cu cele mai gustoase preparate.

Sursa foto: Shutterstock