Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Arctic

Electrocasnicele silentioase: cum le alegi pe acelea care nu te deranjeaza cand sunt in functiune

Notificarile telefoanelor, galagia din trafic, claxoanele, toate fac parte din viata cotidiana a locuitorilor din marile orase. Desi ne-am obisnuit cu zgomotul, el ramane unul dintre factorii de stres pe care il constientizam mai mult sau mai putin. De aceea, este bine ca macar acasa sa ne putem bucura de liniste atunci cand avem nevoie.

Alegerea unor electrocasnice silentioase poate reduce semnificativ nivelul de zgomot din locuinta. Sunt momente cand cauti putina liniste, dupa agitatia de peste zi. Partea buna este ca te poti bucura de ea chiar si atunci cand trebuie sa pui in functiune aspiratorul, masina de spalat rufe sau vase. Iata in continuare cateva sfaturi pentru a lua decizia corecta atunci cand cauti produse silentioase.

Urmareste calitatile silentioase ale produsului

Datorita tehnologiei avansate, electrocasnicele silentioase devin tot mai accesibile. De exemplu, hotele pot avea protectii care absorb zgomotul de trecere a aerului prin conducte, aparatele frigorifice, fie ca vorbim despre congelatoare, frigidere sau combine, pot fi dotate cu Motorul Inverter - o tehnologie revolutionara, caracterizata printr-un consum redus de energie, dar si emisii de zgomot foarte mici. Ce alte electrocasnice mai pot fi dotate cu tehnologii silentioase?

Masini de spalat rufe cu optiunea Silent mode

De regula, de la o masina de spalat rufe ne asteptam sa curete foarte bine hainele, fara sa le deterioreze, sa aiba un consum mic de energie, sa aiba optiuni pentru economisirea apei si detergentului si, eventual, programe pentru spalarea si uscarea diferitelor tipuri de tesaturi. Insa lista cu beneficiile pe care le putem obtine de la o masina de spalat nu trebuie sa se opreasca aici. Acestea sunt un fel de „must have”, dar nu sunt singurele importante. Masinile de spalat rufe pot aduce inclusiv tehnologii avansate, menite sa reduca semnificativ nivelul de zgomot emis, astfel incat sa poata curata hainele chiar si noaptea sau atunci cand membrii familiei dorm. Masinile de spalat care au functia Silent Mode au fost special gandite pentru familii cu copii. Poti rula programul de spalare intr-un mod silentios, fara a deranja somnul celor dragi sau fara sa astepti ca ei sa se trezeasca.

Vezi mai multe despre 👉masina de spalat rufe cu uscator Arctic APLWD85126WST

Masina de spalata vase cu Motor Silent Inverter

Atat masinile de spalat rufe, cat si cele de spalat vase pot fi dotate cu Motor Silent Inverter, care iti permite o functionare economica, durabila si extrem de silentioasa, in acelasi timp. Acest tip de motor are o garantie de zece ani, asigura un consum optim de apa si emite un nivel redus de zgomot. Te poti relaxa si odihni in liniste, chiar si atunci cand masina de spalat este in functiune. 

Vezi mai multe despre 👉 masina de spalat vase Arctic FSAE60W1

Ce specificatii tehnice trebuie sa urmaresti pentru a alege electrocasnice silentioase

Nu intotdeauna in pagina de prezentare a produsului sunt specificate informatii despre cat de silentios este un anumit aparat electrocasnic. In cazul acesta, cum afli cat de zgomotos este un produs? Simplu: din specificatiile tehnice enuntate in brosura sau in manualul de utilizare. De regula, aici vei gasi nivelul de zgomot produs. Acesta se masoara in decibeli (db) - unitatea de masura a intensitatii zgomotului. Urechea umana percepe sunete cu o intensitate intre 0 si 120 decibeli. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, limita poluarii fonice din marile orase ar trebui sa fie de cel mult 80 db. De multe ori, insa, aceasta este depasita, ceea ce, inevitabil, poate crea disconfort si un factor de stres suplimentar pentru locuitori. Asa ca, diminuarea nivelului de zgomot acasa, in propria locuinta, poate deveni o necesitate atat pentru familiile cu copii, cat si pentru cei care vor sa se bucure de liniste si confort. Recomandat este sa alegi electrocasnice care emit un numar cat mai mic de decibeli.

Vezi mai multe despre 👉 combina frigorifica Arctic AK60366M40NFMT​

Tehnologiile avansate din ziua de astazi reusesc sa se ridice la nivelul nevoilor noastre, facand reale lucruri care pana acum cativa ani ni se pareau imposibile.