Program:


Luni - Vineri: 08:30 - 20:00
Sambata: 08:30 - 17:00

Tarif standard in retelele nationale

 

Delicatese cu castane: rata, briose si inghetata de casa

Autor: Arctic

Data publicarii: November 29, 2023

Data modificarii: December 14, 2023

Castanele, cu aroma lor bogata si textura lor unica, sunt adevarate comori ale naturii, aducand un gust deosebit fiecarei retete in care sunt incluse. De la preparate principale sofisticate, pana la deserturi imbiatoare si racoritoare, castanele pot transforma orice masa intr-o experienta culinara de neuitat. 

Rata umpluta cu castane – o sarbatoare a gusturilor

Una dintre cele mai sofisticate si gustoase retete este rata umpluta cu castane. Perfecta pentru mese festive, aceasta reteta promite sa transforme orice masa intr-o ocazie speciala.

Ingrediente:

  • O rata intreaga
  • Legume: pastarnac mare, 2 morcovi medii, 1 ceapa mare
  • 150g ciuperci, 250g castane in coaja
  • 3-4 linguri de piure de castane
  • 500g ficat de rata
  • Sare si piper dupa gust

Mod de Preparare:

  1. Pregateste rata, curata legumele si asezoneaza ficatul cu sare si piper.
  2. Taie ciupercile, ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi adauga piureul de castane si amesteca.
  3. Umple rata cu amestecul, adauga castanele in jurul ei si coace la 180°C timp de doua ore.
  4. Serveste rata calda, cu legume si castane alaturate.

Briose cu castane – dulceata si aroma

Aceste briose cu castane sunt perfecte pentru un desert rapid si delicios. Combinatia de castane, afine si aroma de lamaie creeaza un gust unic.

Ingrediente:

  • 220g faina, 90g unt, 150g zahar alb
  • 2 oua, 3 linguri piure de castane
  • Coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt, bicarbonat, sare
  • 100g iaurt sau smantana, 3 linguri lapte
  • 125g afine

Crumble:

  • 25g zahar brun, 30g unt, 40g faina

Pasi:

  1. Bate untul cu zaharul, adauga ouale, piureul de castane, iaurtul si coaja de lamaie.
  2. In alt bol, amesteca ingredientele uscate si adauga-le peste cele umede.
  3. Umple formele de briose si presara crumble pe deasupra.
  4. Coace la 220°C pentru 5 minute, apoi reduce la 170°C pentru 17-20 de minute.

3. Inghetata de castane – racorire delicioasa

Pentru zilele calduroase, inghetata de castane este raspunsul perfect. Cu o textura cremoasa si un gust dulceag, aceasta inghetata va fi cu siguranta un hit.

Ingrediente:

  • 8 galbenusuri, 150g zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 200g piure de castane, 75g stafide aurii

Pasi:

  1. Mixeaza zaharul cu galbenusurile pana se spumeaza.
  2. Bate frisca si adauga-o peste amestecul de galbenusuri.
  3. Incorporeaza piureul de castane si stafidele, apoi congeleaza.
  4. Serveste inghetata cu extra piure de castane.

Fiecare dintre aceste retete cu castane isi are farmecul sau unic si promite sa aduca un gust deosebit oricarui moment al zilei. Experimenteaza si bucura-te de savoarea castanelor in aceste variante delicioase!

Descopera alaturi de Marius Tudosiei si invitatul sau, Mihai Marcu, cum poti transforma castanele in ingredientul vedeta din farfuria ta.
Urmareste video-ul mai jos sau pe canalul nostru de YouTube.