Curatenia pentru oameni matinali: cum sa iti folosesti energia de dimineata

Publicat la data de: 11/22/2021, 12:17

Autor: Arctic

Curatenia pentru oameni matinali: cum sa iti folosesti energia de dimineata
Curatenia pentru oameni matinali: cum sa iti folosesti energia de dimineata
https://www.arctic.ro/blog/wp-content/uploads/2021/11/shutterstock_1776918746.jpg
November 22, 2021
Arctic

Nu multe persoane se pot mandri cu treziri matinale si energice, cu exceptia unei categorii aparte. Acestia sunt „ciocarliile”: o tipologie de oameni ultra productivi dimineata, vorbareti si tonici in prima parte a zilei. Daca esti in acest grup exclusivist al oamenilor matinali, asta mai inseamna si ca serile de dupa munca te vor gasi […]

Nu multe persoane se pot mandri cu treziri matinale si energice, cu exceptia unei categorii aparte. Acestia sunt „ciocarliile”: o tipologie de oameni ultra productivi dimineata, vorbareti si tonici in prima parte a zilei.

Daca esti in acest grup exclusivist al oamenilor matinali, asta mai inseamna si ca serile de dupa munca te vor gasi cu energia la cote joase. Cu cat orele se vor scurge si lumina zilei se va risipi, cu atat ochii iti vor deveni obositi si mainile tot mai putin destoinice. Categoric, o ipostaza deloc buna pentru mici sarcini domestice, de curatenie si dereticat prin casa.

👇 Cronotipului de om matinal, care debordeaza de entuziasm si devine plin de viata imediat ce se crapa de ziua, i se potrivesc anumite obiceiuri de curatenie. Uite cum poti folosi energia matinala si sa-ti tii casa curata, in acelasi timp. 👇

Fa patul zilnic, fara exceptie

Imediat ce te propulsezi din pat si aterizezi in papuci, netezeste in urma ta cutele cearsafului. Deasupra, trage cuvertura, iar pernele infoaie-le si asaza-le la capul patului, sprijinite de tablie. Daca ai nevoie sa schimbi asternutul, fa-o tot acum. Desfata invelitorile de saltea sau de pe plapumi si inlocuieste-le cu unele curate. Cele vechi merg direct in masina de spalat!

👉 Pui rufaria la curatat fara efort, cand te bazezi pe masina de spalat rufe AB91223XLAB de la Arctic. Capacitatea de incarcare de 9 kg o face perfecta atunci cand ai nevoie sa igienizezi si improspatezi rufe voluminoase, precum cele folosite la protectia saltelei si a asternuturilor.

Porneste masina de spalat rufe imediat ce te trezesti

Rutina ta de dimineata o poti face fara sa te stresezi prea mult, fiindca e un automatism. Adauga la ea inca un pas: sa apesi butonul de start al masinii de spalat. Cat te pregatesti pentru ziua in curs, lasi masina sa lucreze pentru tine. Alaturi de obiceiurile uzuale, obtii si un bonus satisfacator: cosul de rufe e golit si hainele gata curatate, inca dinainte ca ziua sa inceapa oficial.

👉 Pe langa indepartarea mizeriei de pe tesaturi, masina de spalat rufe cu uscator APLWD851262WST de la Arctic se ocupa si de uscarea textilelor tale. Mai mult, iti permite sa te conectezi prin Bluetooth, ca sa controlezi si sa monitorizezi evolutia propramului in curs, de oriunde te-ai afla.

Pune vasele la locul lor cat se face cafeaua

Cat astepti dupa prima ceasca de cafea, sau ceai, nu pierde timpul urmarind ibricul cum aduce apa in clocot, sau espressorul cat se incalzeste. Foloseste acest ragaz ca sa pui vasele din picurator, uscate peste noapte, inapoi la locul lor. Daca in schimb ai folosit masina de spalat vase, goleste-o pe aceasta si asaza vesela la locul ei de drept, ca sa o pregatesti pentru ziua abia inceputa.

👉 Masina de spalat vase DFN1532 de la Arctic are o capacitate de incarcare de 13 seturi, ceea ce iti ofera un spatiu mai mult decat generos in interiorul acesteia. Pui vasele folosite inauntru, pornesti programul si la final nu-ti ramane decat sa le scoti imaculate si sa le muti inapoi in dulap.

Nici unul dintre obiceiurile de mai sus nu sunt revolutionare, dar iti vor aduce un confort considerabil cand vei vedea ca, odata ce sfarsesti ziua de lucru, nu mai ai nevoie sa te ocupi si de casa. Serile iti raman dedicate pentru relaxare. Te cuibaresti pe canapea, la un serial sau cu un roman deconectant, si te lasi purtat de poveste pana te fura somnul, doar ca a doua zi sa iti recapeti energia si vitalitatea care te-au consacrat si te recomanda drept persoana matinala.

Sursa foto: Shutterstock